Κατηγορίες
Αθλήματα

Ήττα στα σημεία για τη Σάκκαρη, στον τελικό η Κονταβέιτ (vids)

© WTA Finals

Η Μαρία Σάκκαρη μπορεί να μην ήταν στη μέρα της, αλλά για μια ακόμα φορά έδωσε μια πολύ σπουδαία μάχη στη Γουαδαλαχάρα, έκανε δύσκολη τη ζωή της Anett Kontaveit, στο τέλος όμως η Εσθονή επικράτησε στα τρια σετ και πήρε την πολύ μεγάλη πρόκριση για τον τελικό του WTA Finals.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ήταν ένας αγώνας που δεν πήγε όπως θα ήθελε, η Σάκκαρη όμως έβγαλε στην επιφάνεια για μια ακόμα φορά το μαχητικό της πνεύμα, κοίταξε στα μάτια μια εξαιρετική Kontaveit, κατάφερε ακόμα και να τη στριμώξει στα μέσα του 3ου σετ, τελικά όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν ήρθε, με την 25χρονη Εσθονή να κερδίζει τα 4 τελευταία games του ημιτελικού και να παίρνει τη νίκη με 6-1, 3-6, 6-3.

Με τον τρόπο αυτό, η Kontaveit, η οποία είχε προκριθεί τελευταία στο Finals φέτος, παίρνοντας το 8ο εισιτήριο λιγότερο από μια εβδομάδα πριν την έναρξη του τουρνουά, κατάφερε να πάρει τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό, όπου θα συναντήσει την Garbine Muguruza.

Το 1ο σετ έφυγε πολύ γρήγορα μέσα από τα χέρια της Μαρίας, που έκανε πολλά αβίαστα λάθη και χάρισε πολλούς εύκολους πόντους στην αντίπαλή της. Η Kontaveit, που έκανε ιδανικό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 3-0, δεν άφησε αυτά τα “δώρα” ανεκμετάλλευτα και με νέο break στο 6ο game (5-1) πήρε το 1ο σετ με 6-1 μέσα σε 27 λεπτά.

Στο ξεκίνημα του 2ου σετ, σε ένα σημείο που το παιχνίδι μπορούσε να ξεφύγει πολύ εύκολα από τον έλεγχό της, η Σάκκαρη κατάφερε να σώσει 2 break points και να υπερασπιστεί το σερβίς της στο 1ο game.

Στο 7ο game ήρθε μια ακόμα δύσκολη στιγμή για τη Μαρία, που έσβησε και την 3η ευκαιρία της Kontaveit στο σετ και μετά από 5 ισοπαλίες κράτησε και αυτό το πολύ κρίσιμο service game της, για να περάσει μπροστά με 4-3.

Στο επόμενο game, η Σάκκαρη έφτασε για 1η φορά σε break point στον ημιτελικό και αξιοποίησε την ευκαιρία, για να κάνει το 5-3. Αν και ήταν μπροστά με 40-0 στο επόμενο game, χρειάστηκε 4ο set point για να κλείσει το σετ στο 9ο game, το έκανε όμως, διαμορφώνοντας το 6-3.

Στο 3ο σετ η Σάκκαρη είχε την ευκαιρία να ανατρέψει τα πράγματα, καθώς κατάφερε να κάνει πρώτη το break και να προηγηθεί με 3-2. Η Kontaveit έκανε ωστόσο ένα πολύ δυναμικό comeback, κερδίζοντας 8 πόντους στη σειρά για να ανακτήσει εκείνη το πάνω χέρι, με το υπέρ της 4-3.

Η Σάκκαρη αντέδρασε καλά αρχικά, καθώς προηγήθηκε με 40-0 στο 8o game, όμως δεν έκλεισε έγκαιρα το game και το πλήρωσε. Η Kontaveit, που έπαιζε το καλύτερό της τένις εκείνο το διάστημα, ισοφάρισε σε 40-40 και έσβησε 4 ακόμα game points στη συνέχεια (7 στο σύνολο), για να μείνει σ’ αυτό το game.

Αργότερα ήρθε ένα διπλό λάθος από τη Μαρία που την έφερε στο break point και μια μόνο ευκαιρία για την Εσθονή αποδείχτηκε αρκετή, για να πάρει το προβάδισμα με 5-3. Εν συνεχεία σέρβιρε επιτυχημένα για το 6-3 και με το 4ο κερδισμένο game της στη σειρά ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της, σε 2 ώρες και 2 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 48η νίκη της Kontaveit στη χρονιά (48-16), έχοντας τις περισσότερες από κάθε άλλη παίκτρια στο tour. Επίσης αυτή ήταν η 29η νίκη στις τελευταίες 32 αναμετρήσεις της, σε ένα πολύ εντυπωσιακό δεύτερο μισό στο 2021!

Τη Σάκκαρη την κέρδισε για 6η φορά σε 12 αναμετρήσεις (6-6) και για 3η φορά φέτος, σε μια χρονιά που έχουν αναμετρηθεί 5 φορές (3-2). Επίσης, βελτίωσε το ρεκόρ της σε  ημιτελικούς για φέτος στο άψογο 7-0 νίκες

Για τη Σάκκαρη αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς, που ήταν με διαφορά η καλύτερη της καριέρας της. Η 26χρονη Ελληνίδα αγωνίστηκε σε δυο ημιτελικούς Grand Slam, έκανε το ντεμπούτο της στο WTA Finals και προκρίθηκε επίσης στα ημιτελικά, πέτυχε 9 νίκες απέναντι σε Top 10 παίκτριες, ενώ μπήκε και η ίδια στο Top 10 και συγκεκριμένα έφτασε μέχρι το Νο.6 του κόσμου. Μπορεί και να τερματίσει τη χρονιά στο Νο.6, αν η Muguruza κατακτήσει το τρόπαιο. Αν κατακτήσει το τρόπαιο η Kontaveit, θα τερματίσει στο Νο.7.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected