Κατηγορίες
Διάφορα

Για την Άνγκελα Μέρκελ τα μέτρα δεν είναι επαρκή : “Δραματική η κατάσταση”

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα Δευτέρα ότι τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία “δεν είναι επαρκή” απέναντι στη “δραματική κατάσταση” που έχει προκαλέσει η αναζωπύρωση της επιδημίας της Covid-19, σύμφωνα με πηγές του κόμματός της.

Με την σημερινή εξέλιξη και τα καθημερινά ρεκόρ των κρουσμάτων, η υγειονομική κατάσταση “θα είναι χειρότερη από ό,τι έχουμε γνωρίσει” μέχρι σήμερα, προειδοποίησε η Άνγκελα Μέρκελ απευθυνόμενη σε στελέχη της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), σύμφωνα με πηγή του κόμματος.

Πριν λίγες ημέρες, την Παρασκευή συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν έκανε λόγο για “εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης”, ενώ ο επικεφαλής του Ινστιτούτου “Ρόμπερτ Κοχ” Λόταρ Βίλερ περιέγραψε τη χώρα ως “ένα μεγάλο ξέσπασμα κορονοϊού”, καθώς για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας ασθενείς πρέπει να μεταφερθούν από κρατίδιο σε κρατίδιο, λόγω υπερβολικής επιβάρυνσης του συστήματος υγείας.

Σοκαριστική δήλωση Γενς Σπαν: Στο τέλος του χειμώνα ο κάθε Γερμανός ή θα έχει εμβολιαστεί ή ιαθεί ή πεθάνει
“Πιθανόν στο τέλος αυτού του χειμώνα – αυτό ακούγεται κυνικό – σχεδόν ο κάθε Γερμανός θα είναι εμβολιασμένος, θα έχει ιαθεί ή θα είναι νεκρός. Αλλά έτσι είναι. Η ανοσία επιτυγχάνεται πάντα, το θέμα είναι αν αυτό συμβαίνει μέσω εμβολιασμού ή μόλυνσης“, δήλωσε πριν από λίγο, τη Δευτέρα το μεσημέρι, ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος να μολυνθεί κάποιος που δεν έχει εμβολιαστεί, ειδικά με την παραλλαγή “Δέλτα”, είναι τεράστιος.

Στη συνέχεια πάντως διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων, ενώ απολογήθηκε για τη σύγχυση που προκάλεσε η είδηση ότι για την ενισχυτική δόση προωθούνται τα εμβόλια της Moderna, επειδή πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης τους.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Σπαν, τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση για εμβολιασμό, τόνισε ωστόσο ότι δεν θεωρεί πως ένας υποχρεωτικός εμβολιασμός θα βοηθούσε αυτή τη στιγμή. “Αυτή τη στιγμή βοηθά η τήρηση αποστάσεων και ο περιορισμός των επαφών”, δήλωσε και περιέγραψε ως “ηθική υποχρέωση αλληλεγγύης” τον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected