Κατηγορίες
Διάφορα

Κλειστά το πρωί της Τετάρτης (24/11) και για έξι ώρες τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Την έντονη διαμαρτυρία τους, μετά και την ανακοίνωση των νέων μέτρων, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι πράκτορες του ΟΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ), οι οποίοι ανακοίνωσαν πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Όπως επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, «το περασμένο Σάββατο διαπιστώσαμε με έκπληξη, ότι στο ΦΕΚ με τα νέα μέτρα εναντίον του κορονοΐου, απαγορεύτηκε η είσοδος όσων διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ στα καταστήματα μας. Η εξέλιξη αυτή ήταν ιδιαίτερα αιφνιδιαστική, καθώς δεν είχε προηγηθεί καμία σχετική αναφορά, διαβούλευση ή προειδοποίηση σε όσες επαφές είχαμε ως κλάδος με κρατικούς αξιωματούχους τις τελευταίες ημέρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

“Όλοι γνωρίζουμε ότι ο κλάδος μας συγκαταλέγεται στους πλέον δοκιμασμένους και πληττόμενους στις συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία.

Παρόλα αυτά η κατανόηση, η ανταπόκριση μας σε κάθε κυβερνητική οδηγία, αλλά και η πρωτοβουλία μας για την προστασία της δημόσιας υγείας, ήταν (και είναι) κατά γενική ομολογία παροιμιώδης.

Δυστυχώς όμως και παρά των προφορικών επαίνων για όλα τα παραπάνω, ο κλάδος μας βρέθηκε αντιμέτωπος κάθε αδικίας πάσης φύσεως, είτε αυτή είναι οικονομική, είτε είναι επαγγελματική, ακόμη και σε όρους λειτουργίας.

Αποκορύφωμα δε υπήρξε η νέα υπουργική απόφαση στην οποία και αποκλείει στους πελάτες μας που διαθέτουν πιστοποιητικό rapid test (σε αντίθεση με άλλους ομοειδείς κλάδους και καταστήματα της αγοράς) το να εισέλθουν από την Δευτέρα στα καταστήματα μας.

Συσσωρευμένων των αδικιών που υφίσταται ο κλάδος μας -παρόλες τις αμέτρητες συναντήσεις με αρμόδιους φορείς- τα τελευταία δύο χρόνια, αποφασίστηκε έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ σήμερα Σάββατο 20 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν προτάσεις μέσα στο κοινά αποδεκτό πλαίσιο για την απαραίτητη αντίδραση του κλάδου και πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις:

  • Προειδοποιητική στάση εργασίας την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου από το πρωί έως και τις 3 μ.μ.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συναδέλφων έξω από το Yπουργείο Οικονομικών το πρωί της ίδιας μέρας.
  • Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των συναδέλφων όλης της χώρας έξω από κτήρια κυβερνητικών φορέων σε διάφορες πόλεις (τις οποίες και θα οργανώσουν τα κατά τόπους Σωματεία), το πρωί της ίδιας μέρας.

Για όλα τα παραπάνω θα ενημερωθούν έγκαιρα οι κεντρικοί πράκτορες ώστε να ενημερώσουν κάθε συνάδελφο, όπως επίσης θα υπάρχουν ιδιαίτερες αναφορές και αφίσες στα έντυπα της Τρίτης.

Κατόπιν των παραπάνω ενεργειών, και εντός των ημερών θα υπάρξει εκ νέου σύγκλιση του Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ ώστε να κλιμακώσει τις επόμενες κινήσεις του κλάδου.

Η ΠΟΕΠΠΠ είναι περήφανη για την αγωνιστικότητα των Πρακτόρων ΟΠΑΠ που αποτελεί παράδοση και τιμή για τον κλάδο μας.

Η βάση των συναδέλφων θα σταθεί εμπόδιο για ακόμη μια φορά σε κάθε κατάφωρη αδικία εναντίον της.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected