Κύπελλο Ελλάδος

“Λύτρωση” στο 90+5′ για τον μετριότατο ΠΑΟΚ

Το απευθείας φάουλ του Γιασμίν Κούρτιτς στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, “σώζει την παρτίδα” για τον ΠΑΟΚ, που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο Αλκαζάρ.

Κόντρα στην ΑΕΛ της Super League 2, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου συνέχισε το σερί των μέτριων εμφανίσεων και κατάφερε έστω στην τελευταία φάση του αγώνα, να πάρει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού της Τούμπας.

Μπορεί ο “δικέφαλος” να είχε σημαντικές ευκαιρίες στο ματς, με κορυφαία αυτή του Άκπομ που αστόχησε εξ επαφής, η ΑΕΛ όμως πήρε προβάδισμα στο 64′ με γκολ του Ταχάρ, ο οποίος με πλασέ από κοντά έδωσε το…σύνθημα για πανηγυρισμούς στο “βυσσινί” στρατόπεδο.

To φιλμ

Μόλις μία τελική έκανε στην εστία των βυσσινί η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου στο πρώτο μισό του αγώνα. Για 30 λεπτά δεν είχε συμβεί απολύτως τίποτα στο παιχνίδι παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έπαιζε με δύο επιθετικούς στην κορυφή.

Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, ο Άκπομ βγήκε απέναντι στον Σουλούκο αλλά ο Θεολόγου τον σταμάτησε και η μπάλα έφυγε άουτ!

Πέρασαν 33 λεπτά για να γίνει η πρώτη φάση του αγώνα αλλά από στημένη φάση. Ο Μουργκ εκτέλεσε ωραίο φάουλ με φάλτσο αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σουλούκου.

Στο 37′ ο Άκπομ βγήκε εντελώς μόνος του απέναντι στον Σουλούκο, αλλά ο Θεολόγου τον σταμάτησε και η μπάλα έφυγε άουτ στη μεγαλύτερη ευκαιρία, με τον φορ του ΠΑΟΚ να καθυστερεί και να αποδεικνύει πως περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος.

Μεγαλύτερη ένταση και καλύτερο ρυθμό είχε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο με το ξεκίνημα. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε σε άλλες στροφές, αναζητώντας με μεγαλύτερη θέληση ένα γρήγορο γκολ, το οποίο θα έφερνε στα μέτρα του το παιχνίδι. Βρήκε την πρώτη καλή στιγμή στο 55’, με τον Άκπομ να σπαταλάει νέα μεγάλη ευκαιρία από κοντά, αφού πρώτα έκανε προσποίηση για να φέρει την μπάλα στο σημείο που ήθελε.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε λίγο περισσότερο στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ενώ στο 62′ οι δύο ομάδες προχώρησαν σε τριπλή αλλαγή εκατέρωθεν και ένα λεπτό μετά η ΑΕΛ σόκαρε τον δικέφαλο πετυχαίνοντας το 1-0 με τον Ταχάρ στην πρώτη της ευκαιρία.

Ο Γλυνός έκανε εξαιρετική προσπάθεια από τη δεξιά πλευρά, μπήκε ταχύτατα στην περιοχή και σέντραρε, ο Παπαγεωργίου έπιασε κεφαλιά στο πίσω δοκάρι και ο Αλγερινός χαφ έγινε αποδέκτης της μπάλας νικώντας τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Η ψυχολογία ανέβηκε στα ύψη για την ΑΕΛ που έγινε ακόμη πιο δυνατή στην άμυνα παίζοντας με περίσσιο πάθος ενώ οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να… κουράζουν με την αργή ανάπτυξη τους και τα πολλά λάθη τους.

Στο 95′ ο Γιάσμιν Κούρτιτς «έσωσε» την παρτίδα για τον ΠΑΟΚ και ισοφάρισε το ματς.

Συνθέσεις

ΑΕΛ: Σουλούκος, Παπαγεωργίου, Μαϊδανός, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης, Γαρουφαλιάς, Ταχάρ (73′ Ηλιάδης), Γιάκος (62′ Συμελίδης), Κούστα (62′ Ακούνια), Μαυρίας (62′ Παπαγεωργίου), Γλυνός (82′ Μπαμπαντιγκά)

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Μιχάι, Λύρατζης (63′ Σίντκλεϊ), Τέιλορ, Εσίτι (63′ Κούρτιτς), Σβαμπ (75′ Μπίσεσβαρ), Σβιντέρσκι, Μουργκ (63′ Ζίφκοβιτς), Ελ Καντουρί, Άκπομ (83′ Κούτσιας)

Το πρόγραμμα της φάσης των «16» :

Τετάρτη 1/12
Νίκη Βόλου – Παναιτωλικός  0-1
Άρης – ΟΦΗ  3-1
Λεβαδειακός – Ολυμπιακός  3-2
Παναθηναϊκός – ΝΠΣ Βόλος  2-1
ΑΕΚ – ΑΕ Κηφισιάς  4-0
ΑΕΛ – ΠΑΟΚ  1-1

Πέμπτη 2/12
ΑΟ Αγίου Νικολάου – Αναγέννηση Καρδίτσας (15.00)
Λαμία – Ιωνικός (17.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected