Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Έπαιξε με τη φωτιά αλλά προκρίθηκε o Παναιτωλικός

Απέναντι σε μια μαχητική Νίκη Βόλου, που τα έπαιξε όλα για όλα μετά το εις βάρος της σκορ του πρώτου αγώνα, ο Παναιτωλικός…δεινοπάθησε για την πρόκριση, η οποία ήρθε με γκολ του Βέργου στο 90+4′.

Η ομάδα της Θεσσαλίας αποκλείστηκε μεν από τη συνέχεια του κυπέλλου Ελλάδας, αλλά το σκορ την αδικεί, αφού θα μπορούσε να έχει προκριθεί ή τουλάχιστον να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Ενδιαφέρον ήταν το πρώτο μέρος της αναμέτρησης, αφού η μπάλα κινήθηκε αρκετά ανάμεσα στις δύο εστίες, χωρίς ωστόσο να προκύπτει η τεράστια φάση. Μία ευκαιρία από εκτέλεση φάουλ μπορεί να πει κανείς ότι είχε η Νίκη Βόλου, ωστόσο η προσπάθεια του Λούκας Γκαρσία για σέντρα δεν απέδωσε, με την αντίπαλη άμυνα να διώχνει.

Από την άλλη, ο Παναιτωλικός στο 20’ είχε διπλή ευκαιρία, με τον Μπάγιτς να διώχνει την μπάλα από την εκτέλεση φάουλ του Μεντόσα, ενώ ο Κορνέλιους αρχικά προσπάθησε να συνεχίσει τη φάση και ο Μαλής στη συνέχεια με κεφαλιά την έστειλε στη συνέχεια άουτ.

Στο δεύτερο μέρος η Νίκη συνέχισε να δείχνει (ίσως και να ήταν περισσότερο…) ορεξάτη, με τον Παναιτωλικό να αιφνιδιάζεται και να βλέπει τους «κυανόλευκους» ιδιαίτερα απειλητικούς. Στο 57’ μάλιστα ο Κάσσος έκανε το σουτ με τον Μαλή να βγάζει την άμυνα, ενώ από πλευράς γηπεδούχων ο Φλόρες έπιασε το βολέ στο 63’ ωστόσο η μπάλα κατέληξε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Στο 72 η Νίκη έφτασε εξαιρετικά κοντά στο 0-1, με τον Ροχάνο να κινείται εκτός περιοχής με την μπάλα και να βρίσκει τον Τζοβάρα, που βρέθηκε απέναντι στον Ροντρίγκεζ περνώντας τον Λούι! Ο παίκτης της Νίκης σούταρε αλλά ο Ροντρίγκεζ κατάφερε να αποκρούσει! Στο 76’ ο Βλαχομήτρος έκανε το σουτ από αριστερά, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού δήλωσε παρών…

Στο 89’ ο Τζιώρα με κεφαλιά μετά από σέντρα προσπάθησε να απειλήσει αλλά ο Κορνέλιους έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 91’ ο Μιράντα είχε δοκάρι με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να είναι μακριά από τη φάση!

Εφόσον αυτές οι μεγάλες ευκαιρίες της Νίκης δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ, ο χρόνος δεν λειτουργούσε υπέρ της, με την μπάλα να τιμωρεί στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Αλιατίδης γλίστρησε, ο Βέργος βγήκε απέναντι στον Μπάγιτς μόνος του, και σκόραρε για το 1-0 και για να σφραγίσει έτσι το εισιτήριο της πρόκρισης για την ομάδα του…

Συνθέσεις

Παναιτωλικός (Αναστασίου): Ροντρίγκεζ, Περέιρα (57’ Βέργος), Κορνέλιους, Μαλής, Λούι (83’ Αποστολάκης), Αντούνιες, Φλόρες, Χουχούμης (65’ λ.τ. Τσιγγάρας), Μεντόσα, Ντουάρτε (83’ Μπελεβώνης Χρ.), Καρέλης (83’ Μπαρμπόσα).

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Αλιατίδης, Τζοβάρας, Κυριακίδης, Γκαρσία, Τσουκαλάς (83’ Μέτσε), Παναγιωτίδης (73’ Μιράντα), Ανδρέου (73’ Βλαχομήτρος), Κάσσος, Γρομητσάρης, Ροχάνο (89’ Τζιώρας).

Το πρόγραμμα των επαναληπτικών :

Τετάρτη 22/12
Αναγέννηση Καρδίτσας – ΑΟ Αγίου Νικολάου  5-0 [1-1]
Παναιτωλικός – Νίκη Βόλου  1-0 [1-0]
ΠΑΟΚ – ΑΕΛ  3-1 [1-1]
Ολυμπιακός – Λεβαδειακός (19.00)

Πέμπτη 23/12
ΟΦΗ – Άρης (15.00)
Ιωνικός – Λαμία (17.00)
ΝΠΣ Βόλος – Παναθηναϊκός (17.00)
ΑΕ Κηφισιάς – ΑΕΚ (19.00)

*μέσα στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα

**με στοιχεία από το magnesianews.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected