Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Την πρόκριση η ΑΕΚ, το χειροκρότημα η Κηφισιά

Στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε η ΑΕΚ, που ήρθε ισόπαλη 1-1 στο “Ζηρίνειο” κόντρα στην Κηφισιά αλλά είχε ως παρακαταθήκη το 4-0 του πρώτου αγώνα.

Η ομάδα των Βορείων Προαστίων στάθηκε εξαιρετικά κόντρα στον “δικέφαλο”, σκόραρε με τον Τετέι και θα μπορούσε λίγο αργότερα να κάνει την ανατροπή σε μοναδική ευκαιρία του Γκανέζου επιθετικού.

Η ΑΕΚ προβλημάτισε και πάλι με την εικόνα της, καθώς οι παίκτες της έκαναν πολλά λάθη και δεν εκμεταλλεύτηκαν όλοι την ευκαιρία που τους έδωσε ο Γιαννίκης να αγωνιστούν.

Η πρώτη καλή στιγμή της ΑΕΚ σημειώθηκε στο 30’, όταν ο Λιβάι Γκαρσία έβγαλε την κάθετη μπαλιά για τον Γέβτιτς, εκείνος έκανε το γύρισμα για τον Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός επιχείρησε με τακουνάκι να σκοράρει, ο Αντωνόπουλος όμως μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Στο 41’ το σουτ του Τάνκοβιτς πέρασε άουτ, ενώ η κεφαλιά του Σουηδού στο 42’ κατέληξε στην αγκαλιά του Αντωνόπουλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε πιο ορεξάτα και κατάφερε στο 55’ να πετύχει το γκολ. Ο Λιβάι Γκαρσία με σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, νίκησε τον Αντωνόπουλο κι έκανε το 0-1.

Η Κηφισιά στη συνέχεια προσπάθησε να απειλήσει, με κάποια σουτ των Καλλέργη και Οικονομίδη.

Στο 72’ ήρθε το πολυπόθητο γκολ για την Κηφισιά, με τον Τετέι να εκμεταλλεύεται λάθος έξοδο του Τσιντώτα και να πλασάρει σε κενή εστία για το 1-1.

Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και η Κηφισιά είχε ισορροπήσει το παιχνίδι. Οι επιθετικές προσπάθειες της Ένωσης δεν είχαν αποτέλεσμα.

Αντίθετα, στο 90’ ο Τετέι έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε σε κόρνερ το πλασέ του. Στο 90+1’ η ΑΕΚ απάντησε με ένα καλό σουτ του Ρότα, η μπάλα όμως κατέληξε άουτ.

Συνθέσεις

ΑΕ Κηφισιάς (Νίκος Κούστας): Αντωνόπουλος, Σμπώκος, Τόλιος, Γκότοβος, Μκρτσιάν, Ντοριβάλ, Αγγελόπουλος (82’ Παυλάκης), Πρίτσας (66’ Οικονομίδης), Γιαννιτσάνης (58’ Καλλέργης), Καραγκούνης (58’ Φερέιρα), Κρητικός (66’ Τετέι).

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Μοχαμαντί, Ρότα, Μήτογλου (58’ Λάτσι), Σβάρνας, Λε Ταλέκ, Μουστακόπουλος, Γέβτιτς (82’ Χατζισαφί), Τάνκοβιτς (66’ Τσούμπερ), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ.

Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών :

Τετάρτη 22/12
Αναγέννηση Καρδίτσας – ΑΟ Αγίου Νικολάου  5-0 [1-1]
Παναιτωλικός – Νίκη Βόλου  1-0 [1-0]
ΠΑΟΚ – ΑΕΛ  3-1 [1-1]
Ολυμπιακός – Λεβαδειακός  2-0 [2-3]

Πέμπτη 23/12
ΟΦΗ – Άρης  0-2 [1-3]
Ιωνικός – Λαμία  0-1 [0-2]
ΝΠΣ Βόλος – Παναθηναϊκός  0-0 [1-2]
ΑΕ Κηφισιάς – ΑΕΚ  1-1 [0-4]

*μέσα στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected