Basket

Με τρομερή άμυνα ο Ολυμπιακός, 84-65 στο ΟΑΚΑ (vids)

Mε περισσότερες λύσεις ο Ολυμπιακός επικράτησε με 84-65 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ για την 17ηαγωνιστική της EuroLeague κι έφτασε τις 12 νίκες.

Mε εξαίρεση την τρίτη περίοδο όπου ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν τον έλεγχο στο ματς. Σημαντική συνεισφορά από Βεζένκοφ, ΜακΚίσικ και Σλούκα.

Με δύο εύστοχα τρίποντα του Τάιλερ Ντόρσεϊ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός μπήκε σε θέση οδηγού στο ντέρμπι διατηρώντας το προβάδισμα ακόμα και όταν οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να τους προβληματίσουν με ζώνη στην άμυνα. Με το τρίτο εύστοχο σουτ του Ντόρσεϊ από τα 6.75 οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 18-9, τη στιγμή που ο Δημήτρης Πρίφτης έριξε στο ματς τον Νεμάνια Νέντοβιτς αναζητώντας επιθετικές λύσεις. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο και προηγήθηκε με 25-18 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Με υπομονή και καλό διάβασμα οι φιλοξενούμενοι έκαναν επιμέρους σκορ 14-5 στη δεύτερη περίοδο κι έφτασαν να προηγούνται με 16 πόντους διαφορά (39-23) στο 14’. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε με σερί 9-0 (39-32) και καλές άμυνες από τον Γιώργο Παπαγιάννη, ωστόσο τα 9 λάθη του πρώτου μέρους ήταν αρκετά και ο Ολυμπιακός τα εκμεταλλεύτηκε με σωστές επιλογές έχοντας το προβάδισμα (45-32).

Στην επανάληψη η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε καθώς στο τρίτο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» εκτελούσαν με καλύτερα ποσοστά, έπειτα από καλή κυκλοφορία της μπάλας. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός δεν παρέμεινε το ίδιο συνεπής από τα 6.75 με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κάνουν επιμέρους σκορ 14-4 και να μειώσουν στους τρείς (49-46). Με αυτή τη διαφορά (54-51) μπήκαν στην τελική ευθεία οι δύο ομάδες με τους «ερυθρόλευκους» να σημειώνουν μόλις εννέα πόντους στην τρίτη περίοδο.

Εκεί ο Ολυμπιακός βρήκε στο πρόσωπο του ΜακΚίσικ τις λύσεις που του έλειπαν παίρνοντας ξανά τον έλεγχο της αναμέτρησης και σε καθοριστικό σημείο αφού οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν ξανά στη διεκδίκηση της νίκης. Με αυτόν τον τρόπο οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν την εξαιρετική τους πορεία στη EuroLeague.

Tα δεκάλεπτα: 18-25, 32-45, 51-54, 84-65

Για τα στατιστικά της αναμέτρησης πατήστε εδώ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected