Διάφορα - Οικονομία

Έρχονται οι πρώτες αναστολές εργαζομένων. Ποιους αφορά

Επανέρχεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που δεν μπορούν λειτουργήσουν εφόσον δεν υπάρχει μουσική όπως είναι τα κέντρα διασκέδασης.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika, επανέρχονται τα 18 ευρώ την ημέρα ως αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους που θα μπουν αναγκαστικά σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους.

Εξάλλου ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε σχετικές δηλώσεις του τόνισε εξετάζεται το μέτρο των αναστολών για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας για τους κλάδους που πλήττονται. Όπως είπε «τα τελευταία δύο χρόνια το οικονομικό επιτελείο έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί με ψυχραιμία. Η οικονομία είναι ακόμη ανοιχτή. Προς το παρόν δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη τα περιοριστικά μέτρα.

Πρέπει να δούμε τον αντίκτυπό τους μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα».

Εξήγησε δε πως «αν το πρόβλημα εξαντληθεί σε 2-3 εβδομάδες είναι πολύ διαφορετικό από το να κρατήσει 2-3 μήνες».

Οι επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα σε όλη την Επικράτεια που θα κλείσουν λόγω της μουσικής για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η εντολή αυτή, θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους.

Οι επιχειρήσεις-εργοδότες για όσο χρονικό διάστημα οι συμβάσεις των εργαζομένων τους τελούν σε αναστολή υποχρεούνται να μην προβούν σε μειώσεις προσωπικού με καταγγελία σύμβασης εργασίας και, σε περίπτωση πραγματοποίησής της, αυτή είναι άκυρη.

Εφόσον ο εργαζόμενος μπει σε αναστολή για 15 ημέρες θα λάβει 267 ευρώ καθώς κάθε ημέρα αναστολής ο εργαζόμενος θα λάβει 18 ευρώ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected