Κατηγορίες
Διάφορα

Αναγνωρίζεται πλέον από την Ελλάδα το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V

Σε μια σειρά από διευκρινίσεις σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους στον ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στα εμβόλια που αναγνωρίζονται στην Ελλάδα, ο κ. Θεμιστοκλέους, σημείωσε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει εγκρίνει ακόμα πέντε εμβόλια, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Δηλαδή, οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό – με τα εμβόλια που γίνονται στην Ελλάδα και ακόμα πέντε, ανάμεσά τους και το Sputnik V- θα αναγνωρίζονται ως εμβολιασμένοι στη χώρα μας.

Η διαδικασία για να αναγνωριστεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού στην Ελλάδα
Όσοι είναι κάτοικοι Ελλάδος και έχουν εμβολιαστεί πλήρως στο εξωτερικό, λειτουργεί ηλεκτρονική πλατφόρμα αναγνώρισης (emvolio.gov.gr) για τις χώρες της ΕΕ και άλλες 33 χώρες που συμμετέχουν στη ψηφιακό πιστοποιητικό όπου μπορούν να ανεβάσουν το πιστοποιητικό τους και γίνεται αναγνώριση του QR code.

Για τις υπόλοιπες χώρες εκτός ΕΕ και 33 χωρών που συμμετέχουν όπως οι ΗΠΑ, από χθες μέσω ΚΕΠ μπορεί να αναγνωριστεί το πιστοποιητικό τους. Για τις υγειονομικές εξαιρέσεις έχουν συσταθεί υγειονομικές επιτροπές, οι αιτήσεις γίνονται μέσω του emvolio.gov.gr.

*με στοιχεία από το thefestival.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected