Διάφορα

Γιατροί υπό κατάρρευση: Δουλεύουν 4η βάρδια σερί στα νοσοκομεία (vid)

Για την τραγική κατάσταση που επικρατεί σε πολλά νοσοκομεία των βορείων προαστίων μίλησε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα – όπως το ΚΑΤ που εφημέρευε χθες, αλλά και το «Σωτηρία».

Όπως δήλωσε στο OPEN ο Μιχάλης Γιαννάκος, στα νοσοκομεία της λεωφόρου Μεσογείων δεν υπήρχε πρόσβαση, ενώ περιστατικά επείγοντα το βράδυ της Δευτέρας έμειναν χωρίς βοήθεια.

Σε αρκετά νοσοκομεία, όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, οι εργαζόμενοι σήμερα το πρωί κλήθηκαν να εργαστούν για 4η βάρδια σερί, καθώς δεν μπορούν να πάνε στο νοσοκομείο εκείνοι που θα τους «άλλαζαν».

Μάλιστα, γύρω από μεγάλα νοσοκομεία κανείς δεν έχει φροντίσει να καθαρίσει το χιόνι, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να προσεγγίσουν και οι ασθενείς αλλά και η τροφοδοσία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο Μιχάλης Γιαννάκος, στο ΚΑΤ μόνο ασθενοφόρα με αλυσίδες μπορούσαν να προσεγγίσουν, ενώ στις 7 το βράδυ φάνηκε το πρώτο μηχάνημα και καθάρισε κάπως τους δρόμους. Πολλοί εργαζόμενοι έμειναν εκεί, καθώς δε μπορούσαν να πάρουν τα αυτοκίνητά τους από το πάρκινγκ.

Από την άλλη στο νοσοκομείο «Σωτηρία», οι δρόμοι ήταν σκεπασμένοι από χιόνι, και δε μπορούσε το φορτηγάκι να πάει το φαγητό στις κλινικές.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected