Κατηγορίες
Διάφορα

Απίστευτες εικόνες στη Μεσογείων : Πολίτες προσπαθούν να καθαρίσουν το χιόνι μέχρι και με… ρακέτες! (vid)

Ντροπιαστική ήταν και παραμένει για τρίτη μέρα η εικόνα της λεωφόρου Μεσογείων που έχει μετατρέπει σε ένα απέραντο πάρκινγκ εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να απομακρύνουν τα οχήματά τους, κάτι το οποίο όμως σε πολλές περιπτώσεις ήταν αδύνατον με τους οδηγούς να επιστρατεύουν ακόμη και ρακέτες και γλάστρες.

Με γλάστρες… Με φτυάρια… Με σκούπες… Ακόμα και με κλαδιά…

Εκατοντάδες πολίτες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητα τους στην λεωφόρο Μεσογείων, προσπαθούσαν δύο ημέρες μετά, να τα απεγκλωβίσουν από το χιόνι. Ακόμα και με ρακέτες.

Τα ξημερώματα η λεωφόρο Μεσογείων ήταν θύμιζε παγοδρόμιο. Και όταν βγήκε ο ήλιος ένα απέραντο μποτιλιάρισμα.

Γολγοθάς και για τα ασθενοφόρα στο κέντρο επιχειρήσεων Τη νύχτα να αναγκάζονται να κινούνται με αλυσίδες και την ημέρα μπλοκαρισμένα στην κίνηση ανάμεσα σε παρατημένα οχήματα.

Για όλες αυτές τις εικόνες σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη υπάρχουν δύο υπεύθυνοι. Πρώτα από όλα οι πολίτες.

Και μετά τους πολίτες φταίει η κλιματική αλλαγή.

Τα πρώτα μηχανήματα της περιφέρειας έκαναν την εμφάνισή τους στη λεωφόρο το πρωί. Γκρέιντερ, γερανοί της τροχαίας και εθελοντές προσπαθούσαν να ανοίξουν. Η Ελπίδα μετατράπηκε σε απελπισία.

«Το αυτοκίνητο μας είναι ακινητοποιημένο δύο μέρες. Ήρθαμε να το βγάλουμε και πάλι δεν μπορούμε. Θα πρέπει να σκάψουμε για να το βγάλουμε. Και τώρα κάνουμε μόνοι μας τη δουλειά που έπρεπε να κάνει άλλος», λέει ένας πολίτης.

Για μια ακόμη ημέρα η ταλαιπωρία στη Μεσογείων δεν είχε τέλος . Εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα θαμμένα στο χιόνι στη μια λωρίδα, μηχανήματα της περιφέρειας στη δεξιά λωρίδα και μποτιλιάρισμα στη μεσαία που ήταν και η μόνη ανοικτή.

Επί δύο μέρες οδηγοί αναζητούν βοήθεια για να απομακρύνουν τα οχήματα τους . Πάνω από 60 ώρες ένας από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας παραμένει μέσα στο χιόνι με τους πολίτες να αναζητούν ευθύνες που κανείς όμως δεν αναλαμβάνει.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected