Κατηγορίες
Διάφορα - Συνεργάτες

“Καληνύχτα Κεμάλ…” (της Νίκης Κελεσίδου)

Γράφει η συγγραφέας, Νίκη Κελεσίδου

 

Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ…

Χάθηκε μαζί με τις αξίες, την ηθική και την ανθρωπιά. Τσουβαλιάστηκαν όλα τα καλά σε μια μεριά, πιο κάτω κι απ’ τον τελευταίο πάτο και μάταια προσπαθείς να τα ξεθάψεις.

Καληνύχτα Κεμάλ,

σκέπασε καλά τα όνειρα σου, μην τα ανακαλύψει κανείς και σου τα πάρει. Τα υλικά αγαθά θεωρούνται δεδομένα κλοπιμαία πια. Τόσο πολύ, που τείνουν να χάσουν και την αξία τους. Τώρα σου αρπάζουν άλλα μέσα από τα χέρια: την αξιοπρέπεια, την ευγένεια, τις επιθυμίες. Η καλοσύνη δεν είναι πια της μόδας. Ούτε η αλληλεγγύη. Ούτε καν η αγάπη. Το τομάρι μας να είναι καλά. Και τους υπόλοιπους υποσχόμαστε να τους κλαίμε, αφού πρώτα έχουμε εξασφαλίσει την ευνοϊκή μας θέση.

Κράτα τα μάτια σου κλειστά Κεμάλ,

να μη βλέπεις τι γίνεται έξω. Πήξαμε στους μάγκες με τα λερωμένα λεφτά και τα στειλιάρια στο χέρι. Βρώμισε ο τόπος με τη δυσοσμία της ψυχής τους. Με την απανθρωπιά στα λόγια τους και το μίσος στις πράξεις τους. Φανατιστήκαμε με ψεύτικα είδωλα και φιλτραρισμένες εικόνες. Με ιδανικά κορμιά και κούφια μυαλά. Κάναμε την ψευδαίσθηση πραγματικότητα και ξεχάσαμε τί θα πει αλήθεια.

Κοιμήσου Κεμάλ και μη βγάζεις άχνα!

Σήμερα το να λες τη γνώμη σου σημαίνει θάνατος. Ηθικά, κοινωνικά, βιολογικά, δεν έχει σημασία. Οι τρόποι είναι πλέον πολλοί και οι ειδικοί αυξάνονται καθημερινά. Απλά μη μιλάς. Σκοτώνουν.

Κρύψου καλά και πρόσεχε !

Να ξέρεις πως ούτε το όνομα σου αρέσει, ούτε το χρώμα, ούτε η ομάδα σου. Σε σιχαίνονται που δεν είσαι σαν αυτούς. Δε θέλουν να διαφέρεις. Δεν πρέπει να ξεχωρίζεις. Σε φοβούνται, γιατί δεν έχουν μάθει να κοιτάνε πέρα από τα πανάκριβα κινητά και τα πάμφτωχα μυαλά τους. Δε γουστάρουν τίποτα . Ούτε τη θρησκεία σου, ούτε τα γούστα σου στο κρεβάτι. Κι ας μην τους πέφτεις λόγος. Θέλουν μόνο να τους δίνεις τροφή, για να καταφέρουν να διατηρήσουν την ανοδική τους πορεία στα social media. Αυτή είναι τώρα η μόνιμη ασχολία τους. Ξέχασαν να αγαπούν. Ξέχασαν να ζουν.

Κοιμήσου!

Γιατί κάθε φορά που εσύ ονειρεύεσαι στη σημερινή πραγματικότητα, κάνεις θόρυβο και τους ενοχλείς. Παραφυλάνε σε μια γωνιά για το πρώτο σου λάθος και μόλις το κάνεις, είναι έτοιμοι να σε κατασπαράξουν. Άλλωστε έχουν τους δικούς τους να βολέψουν, οπότε το δίκαιο γίνεται πολύπλευρο και η λογική πάει περίπατο. Εσύ φρόντισε να μένεις χαμηλά. Να μη σηκώνεις κεφάλι. Μάθε να τα βγάζεις πέρα καθημερινά με την ψυχολογική εξαθλίωση και να καμαρώνεις κιόλας αν για ακόμα μια φορά κατάφερες να μείνεις όρθιος στον απόλυτο οχετό.

Ησύχασε…

Ο σκοταδισμός είναι κυρίαρχος πια. Κι απ’ ότι φαίνεται ακόμα κι ο μεσαίωνας, δεν έφυγε ποτέ. Απλά κρυβόταν καλά και τώρα που ανέκτησε δυνάμεις, κατάφερε επιτέλους να βγει από την τρύπα του.

Μην κλαις Κεμάλ. Μη σκέφτεσαι άλλο. Μόνο κοιμήσου. Αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected