Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου με δεύτερη νίκη για τον Παναθηναϊκό

Τυπική διαδικασία ο επαναληπτικός αγώνας στην Καρδίτσα, με τον Παναθηναϊκό να…κουβαλά το υπέρ του 4-0 από τον πρώτο αγώνα της Λεωφόρου.

Το γκολ του Παλάσιος στα τελευταία λεπτά, έδωσε τη νίκη στους “πράσινους” επί της Αναγέννησης και όπως ήταν αναμενόμενο, έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσουν τη Λαμία. Επέστρεψε στη δράση μετά από 14 μήνες ο Κουρμπέλης.

Καλύτερα μπήκε στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, που πήρε τον έλεγχο από νωρίς, προσπαθώντας να ανοίξει χώρους για να βρει το πρώτο γκολ.

Οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ, όταν στο 14ο λεπτό ο Αγιούμπ έκανε μία εκπληκτική κάθετη στον Βιτάλ, ο οποίος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με έναν… κεραυνό.

Η Αναγέννηση ωστόσο… έστρωσε την μπάλα και άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, ισορροπώντας το παιχνίδι. Και μάλιστα, από το 20ο λεπτό και μετά είχε τις σημαντικότερες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ και να πάρει το προβάδισμα, χάνοντας μερικές καλές ευκαιρίες με τους Βιδάλ και Μπαντιμπαγκά.

Η μεγαλύτερη στιγμή ωστόσο, ήρθε στο 27ο λεπτό. Ο Γκίνη εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες στην άμυνα του Παναθηναϊκού, βρέθηκε μόνος του μπροστά στον Διούδη, ωστόσο ο τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» έκανε μία σπουδαία επέμβαση με το πόδι, κρατώντας το «μηδέν».

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς πήραν ολοκληρωτικά τον έλεγχο της αναμέτρησης και περιόρισαν εντελώς τους γηπεδούχους.

Η μεγάλη στιγμή για τον Κουρμπέλη έφτασε στο 74ο λεπτό, όταν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον έριξε στο παιχνίδι, δίνοντας του τα πρώτα λεπτά συμμετοχής μετά από 14 ολόκληρους μήνες.

Και λίγα λεπτά αργότερα, ήρθε και το γκολ της νίκης για τους «πράσινους», όταν ο Αϊτόρ έκανε το γύρισα από τα δεξιά στον Παλάσιος, ο οποίος πλάσαρε υποδειγματικά για το 1-0 στο 81ο λεπτό.

Συνθέσεις

Αναγέννηση Καρδίτσας (Περικλής Αμανατίδης) : Γκέκας, Κουτρομάνος, Γκουγκούδης, Λαρέα (56′ Καρανίκας), Κοτσώνης, Μπάλλας, Πλέγας, Βιδάλ (69′ Μπιανκόνι), Μπαντιμπανγκά (56′ Κουτσιανικούλης), Γκίνη, Μανιός.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς) : Διούδης, Σάντσες (64′ Σιδεράς), Χατζηθεοδωρίδης, Σάρλια, Πούγγουρας, Αγιούμπ (64′ Πέρεθ), Γκατσίνοβιτς (64′ Παλάσιος), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης (74′ Κουρμπέλης), Βιτάλ, Ιωαννίδης (74′ Αϊτόρ).

Το πρόγραμμα των επαναληπτικών προημιτελικών :

Τετάρτη 26/1

Λαμία – Άρης  1-0 παρ. [0-0]

Τετάρτη 9/2

Αναγέννηση Καρδίτσας – Παναθηναϊκός  0-1 [0-4]
Ολυμπιακός – Παναιτωλικός (18.00) [1-2]
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (20.00) [0-0]

*μέσα στην αγκύλη το σκορ του πρώτου αγώνα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected