Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Στο 90+4′ η λύτρωση με Εμπαπέ για την Παρί, “περίπατος” της Σίτι στη Λισαβόνα (vids)

Εκπληκτικό φινάλε στο Παρκ ντε Πρενς, με τον Μέσι να χάνει πέναλτι και τον Εμπαμπέ να…εξιλεώνει τον Αργεντίνο στο 90+4′. Τρομερή εμφάνιση της Σίτι στη Λισαβόνα, πέτυχε τέσσερα γκολ το πρώτο ημίχρονο και ουσιαστικά “έκλεισε” θέση για τα προημιτελικά.

Η Παρί ήταν η μοναδική ομάδα που πάτησε στον αγωνιστικό χώρο του “Παρκ ντε Πρενς”, αλλά παραλίγο να την πατήσει από τη Ρεάλ για τη φάση των 16 του Champions League, κυρίως χάρη στον εντυπωσιακό Τιμπό Κουρτουά. Το γκολ του Κιλιάν Εμπαπέ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων όμως της έδωσε μια δίκαιη νίκη με 1-0.

Ο τερματοφύλακας των “μερέγκες” έκανε ορισμένες σωτήριες επεμβάσεις κυρίως απέναντι στον Γάλλο, έπιασε πέναλτι του Λιονέλ Μέσι, όμως ο Εμπαπέ είπε την τελευταία λέξη και το πανηγύρισε έξαλλα.

Παρότι είχε μόλις τρεις τελικές (καμία εύστοχη), η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι παρέμεινε ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης, που θα κριθεί στις 9 Μαρτίου στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου”.

Συνθέσεις

Παρί Σ.Ζ. (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο) : Ντοναρούμα, Μέντες, Χακίμι, Κιμπέμπε, Μαρκίνιος, Βεράτι, Περέιρα (87′ Γκουέγε), Παρέδες, Εμπαμπέ, Ντι Μαρία (73′ Νεϊμάρ), Μέσι

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι) : Κουρτουά, Μεντί, Καρβαχάλ (72′ Λούκας Βάθκεθ), Αλάμπα, Μιλιτάο, Κρόος, Μόντριτς (82′ Βαλβέρδε), Κασεμίρο, Βινίσιους (82′ Αζάρ), Ασένσιο (72′ Ροντρίγκο), Μπενζεμά (88′ Μπέιλ)

Οι Πολίτες από την στιγμή που προηγήθηκαν δεν άφησαν το… πόδι από το γκάζι, με τους Πορτογάλους να μην μπορούν να φανούν απειλητικοί σε κανένα σημείο του ματς. Έτσι όπως όλα δείχνουν, οι Άγγλοι κοιτούν πλέον την επόμενη φάση της διοργάνωσης, καθώς μοιάζει αδύνατον τα «λιοντάρια» να κάνουν μια τέτοια ανατροπή.

Το πρώτο μέρος ήταν απλά… εφιαλτικό για την Σπόρτινγκ Λισαβόνας αφού η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να βρει δίχτυα στην πρώτη της ευκαιρία στο 7′. Ο Ριγιάντ Μαχρέζ άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0, με τον διαιτητή αρχικά να ακυρώνει το τέρμα, όμως μετά την υπόδειξη του VAR μέτρησε κανονικά. Οι «πολίτες» δεν υπήρχε περίπτωση να σταματήσουν εκεί και στο 17′ ο Μπερνάρντο Σίλβα έπιασε ένα τρομερό σουτ κάνοντας το 2-0.

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0 με τον Φιλ Φόντεν να σκοράρει πολύ εύκολα έπειτα από την ασίστ του Ραχίμ Στέρλινγκ. Το 4-0 διαμορφώθηκε στο 44′ και πάλι με τον Μπερνάρντο Σίλβα που πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τη Σίτι να είναι αποφασισμένη να σημειώσει κι άλλα γκολ. Κάτι που κατάφερε με τον Μπερνάρντο Σίλβα να σκοράρει στο 49′, όμως έπειτα από υπόδειξη του VAR δεν μέτρησε. Στο 58ο λεπτό όμως ο Ραχίμ Στέρλινγκ φυλούσε ένα τρομερό γκολ, καθώς με ένα γυριστό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Τα υπόλοιπα λεπτά δεν είχαν κάτι το ιδιαίτερο, με τους Πολίτες να παίζουν στο ρελαντί, την στιγμή που η Σπόρτινγκ δεν μπορούσε να απειλήσει σε καμία περίπτωση. Έτσι το 5-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Συνθέσεις

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Ρουμπέν Αμορίμ) : Αντάν, Ρέις, Ινάσιο, Κόατες, Εσγκάιο, Πόρο (83′ Νέτο), Νούνες, Παλίνια, Πέδρο Γκονσάλβες (51′ Ουγκάρτε), Σαράμπια (75′ Ταμπατά), Παουλίνιο (75′ Σλιμάνι)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γουαρδιόλα) : Έντερσον, Κανσέλο, Στόουνς (61′ Ζιντσένκο), Λαπόρτ (85′ Άκε), Ντίας, Μπερνάρντο Σίλβα (85′ Ντέλαπ), Ντε Μπρόινε, Ρόντρι (73′ Φερναντίνιο), Στέρλινγκ, Μάχρεζ, Φόντεν (61′ Γκιντογκάν)

Το πρόγραμμα της φάσης των “16”

Τρίτη 15/2

Παρί Σ.Ζ. – Ρεάλ Μαδρίτης  1-0
Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μάντσεστερ Σίτι  0-5

Τετάρτη 16/2

Ίντερ – Λίβερπουλ (22.00)
Σάλτσμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου (22.00)

Τρίτη 22/2

Τσέλσι – Λιλ (22.00)
Βιγιαρεάλ – Γιουβέντους (22.00)

Τετάρτη 23/2

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22.00)
Μπενφίκα – Άγιαξ (22.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected