Κατηγορίες
Διάφορα - Συνεργάτες

Στο κοινό της Βέροιας το βιβλίο της Νίκης Κελεσίδου, «Βλέμμα Χαμηλά»

Μετά την ομολογουμένως εξαιρετική επιτυχία που είχε η παρουσίαση του βιβλίου «Βλέμμα Χαμηλά» στη γενέτειρα της, τη Νάουσα αλλά και στη Θεσσαλονίκη, η συνεργάτιδα μας Νίκη Κελεσίδου, κάνει ένα ακόμη βήμα!

Το Σάββατο 19/2 και ώρα 18.00, στον Πολυχώρο της Εληάς στη Βέροια θα λάβει χώρα η παρουσίαση του βιβλίου “Βλέμμα Χαμηλά”. Θα προλογίσουν η δημοσιογράφος Έλενα Ζιάκα και η ειδική παιδαγωγός Ιωάννα Στεφανή.

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις, θα διατεθεί για τις ανάγκες του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ “Εν Σώματι Υγιεί” Βέροιας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Την περίοδο 1992-95 χιλιάδες παιδιά σερβικής καταγωγής από την εμπόλεμη Γιουγκοσλαβία φιλοξενήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Παιδιά διάφορων ηλικιών βρήκαν καταφύγιο, έστω και για λίγες ημέρες, στην αγκαλιά που τόσο απλόχερα άνοιξαν οι ελληνικές οικογένειες.

Ένα από αυτά είναι ο πρωταγωνιστής του συγκεκριμένου βιβλίου. Μέσα στις σελίδες του ξετυλίγονται οι εμπειρίες και τα συναισθήματα τόσο της οικογένειας που τον φιλοξένησε όσο και του ίδιου. Μια ιστορία που εξυμνεί το νόημα της αλληλεγγύης και της αγάπης. Μια ιστορία που αξίζει να ειπωθεί..

Μίνι βιογραφικό
Η Νίκη Κελεσίδου κατάγεται από ένα μικρό και ορεινό χωριό της Ημαθίας, το Ροδοχώρι. Τα τελευταία πέντε χρόνια ζει στη Νάουσα με τον σύζυγο της.

Από μικρή ηλικία ο πατέρας της την ώθησε στην ανάγνωση βιβλίων και πολύ γρήγορα άρχισε να εκφράζεται μέσω του γραπτού λόγου. Μεγαλώνοντας, αυτός ο τρόπος έκφρασης εξελίχθηκε σε ένα είδος αρθρογραφίας. Προβληματισμοί, ποιήματα και στίχοι αγαπημένων τραγουδιών, έγιναν κείμενα που λειτούργησαν σαν μια προσωπική ψυχοθεραπεία. Βήματα απλά και μικρά που την οδήγησαν στη δημιουργία αυτού του βιβλίου. Μια προσωπική ιστορία που πάντα θα την συγκινεί. Μια ιστορία αγάπης διαφορετική…»

Σημ. : H είσοδος στην παρουσίαση επιτρέπεται σε αποκλειστικά εμβολιασμένους ή νοσήσαντες κατά το τελευταίο τρίμηνο με την επίδειξη αντίστοιχου πιστοποιητικού και ταυτότητας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected