Διάφορα

Δύο εγκλωβισμένοι στο Euroferry Olympia – Δέκα οι αγνοούμενοι

Ανησυχία προκαλούν οι πληροφορίες για 10 αγνοούμενους από τη φωτιά που ξέσπασε στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia σήμερα τα ξημερώματα, ενώ έπλεε κοντά στην Κέρκυρα.

Όπως έγινε μάλιστα γνωστό πριν λίγο, δύο άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα στο φλεγόμενο πλοίο και είναι σε επικοινωνία με τον Ύπαρχο για να τους προσεγγίσει Σούπερ Πούμα.

Οι δύο εγκλωβισμένοι είναι αλλοδαποί. Είναι εγκλωβισμένοι στο γκαράζ, ενώ επικοινωνούν με τις αρχές για να καταφέρουν να φτάσουν στο κατάστρωμα και από εκεί να τους παραλάβει ελικόπτερο.

Ο αριθμός των 10 αγνοουμένων προκύπτει από την πρώτη πρόχειρη καταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε πάνω στις σωστικές λέμβους. Συνολικά 290 άτομα, (239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα) βρίσκονταν στο επιβατηγό-οχηματαγωγό του ομίλου Grimaldi. Σε επικοινωνία του protothema με τον όμιλο, εκπρόσωπος ανέφερε: «Είναι νωρίς να κάνουμε κάποια δήλωση. Προσπαθούμε να διασταυρώσουμε πληροφορίες και να συγκρίνουμε πόσοι δηλώθηκαν στο passenger list με όσους διεσώθησαν. Διασωθέντες έχει περισυλλέξει και το ιταλικό σκάφος, περιμένουμε την καταμέτρηση και ταυτοποίηση στο λιμεναρχείο της Κέρκυρας».

Οι διασωθέντες από το πλοίο που τυλίχθηκε στις φλόγες περισυνελέχθησαν από τρία πλωτά (σε ένα πλωτό πάνω από 200 άτομα) και φτάνουν τμηματικά στην Κέρκυρα. Εκεί το Λιμενικό έχει καθορίσει 4 σημεία καταμέτρησης όπου θα γίνει και ταυτοπροσωπία, ώστε να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα ως προς τους αγνοούμενους. Οι έρευνες στην θάλασσα συνεχίζονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα επιβάτες που μίλησαν σε τηλεοπτικά μέσα εξέφρασαν φόβους ότι μπορεί να μη γλίτωσαν όλοι επιβάτες, αφού είναι πιθανόν να υπήρχαν κάποιοι οδηγοί που να κοιμόντουσαν στα φορτηγά τους στα γκαράζ.

Ο βουλευτής Στέφανος Γκίκας ανέφερε στο protothema.gr σχετικά με τους αγνοούμενους: «Υπάρχουν κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για 11 αγνοούμενους ωστόσο ο Ιταλός καπετάνιος του πλοίου ισχυρίζεται ότι έχουν όλοι επιβιβαστεί. Μόλις ξεκίνησε η διαδικασία καταμέτρησης για τους 239 επιβάτες συν 51 άτομα πλήρωμα. Αρκετούς έχει μαζέψει το πλοίο της ιταλικής Ακτοφυλακής που τυχαία βρισκόταν στην περιοχή. Τώρα φεύγει το ναυαγοσωστικό 520 και πάει να προσεγγίσει το ιταλικό».

Ο υπολιμενάρχης Κέρκυρας Κώστας Μπερετούλης δήλωσε στο protothema.gr: «Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να ταυτοποιήσουμε όλους τους επιβάτες. Σε δύο ώρες από τώρα θα ξέρουμε αν υπάρχουν αγνοούμενοι». Στο λιμάνι της Κέρκυρας βρίσκεται και ο πρόξενος της Ιταλίας, αλλά λόγω διαφορετικών εθνικοτήτων των επιβαινόντων έχει ενεργοποιηθεί ο Μηχανισμός Έκτακτης Ανάγκης του ΥΠΕΞ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected