Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Με την ισοπαλία στις…βαλίτσες τους Άγιαξ και Γιουνάιτεντ (vids)

Δεν ανέδειξαν νικητή τα τελευταία χρονικά παιχνίδια στη φάση των “16”.

Η Ατλέτικο είχε το προβάδισμα αλλά ο Ελάνγκα έδωσε την ισοπαλία (1-1) στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Στο 2-2 έμειναν Μπενφίκα και Άγιαξ – Ανοικτοί λογαριασμοί στις ρεβάνς για την πρόκριση και για τις δυο αναμετρήσεις.

Η ομάδα της Μαδρίτης ήταν εκείνη που είχε την κατοχή της μπάλας. Αμυνόταν με 5-4-1 και πρέσαρε στη μεσαία γραμμή. Στο 15′ οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τους αξιόλογη στιγμή. Ο Φερνάντες έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Σάβιτς, άλλαξε πορεία και έφυγε κόρνερ. Οι κολοτσονέρος εκμεταλλεύονταν λάθος μεταβιβάσεις στον άξονα και χτυπούσαν στην κόντρα.

Στο 34′ ο Λόντι έκανε στα αριστερά της περιοχής, έπειτα από μία μακρινή μεταβίβαση. Έχοντας πάνω του Λίντελεφ, έκανε το σουτ, που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της κλειστής γωνίας του Ντε Χέα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσπαθούσε να απειλήσει από μακριά δίχως αντίκρισμα. Στο 45′ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και στο 2-0. Ο Λόντι εκτέλεσε από τα αριστερά, έπειτα από παρέμβαση στην άμυνα της Γιουνάιτεντ, ο Βρσάλικο πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε πρώτα στο πρόσωπο του Λίντελεφ, έπειτα στο έδαφος και στη συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο β’ μέρος το παιχνίδι πήγε στον ρυθμό της Ατλέτικο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε την κατοχή της μπάλας και οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να χτυπούν στην κόντρα. Στο 46′ ο Γιορέντε έπιασε το σουτ εκτός περιοχής στην κίνηση, η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Ράνγκνικ πέρασε τους Γουάν-Μπισάκα, Μάτιτς, Τέλες στον αγωνιστικό χώρο ψάχνοντας κάτι καλύτερο.

Ωστόσο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειχνε πως δεν μπορούσε να βρει αυτό το κάτι παραπάνω. Είχε λάθος μεταβιβάσεις που προσπαθούσε να εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι, ενώ επιχείρησαν κάποια σουτ εκτός περιοχής. Στο 79′ ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανέλαβε να εκτελέσει ένα φάουλ σε καλό σημείο, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Λίγο νωρίτερα, ο Σιμεόνε έβγαλε εκτός του Φέλιξ και Λόντι, οι οποίοι ήταν από τους καλύτερους στον αγωνιστικό χώρο και φάνηκε να το πλήρωσε.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν δίχτυα στο 80ο λεπτό. Ο Μπρούνο Φερνάντες τροφοδότησε ωραία τον Ελάνγκα, ο οποίος έκανε την κίνηση στην πλάτη της άμυνα της Ατλέτικο. Ο Ρεϊνίλντο έπεσε, χωρίς να καταφέρει να κόψει, ο Ελάνγκα έφυγε τετ α τετ και έκανε το 1-1. Στο 87ο λεπτό οι γηπεδούχοι έφτασαν ξανά κοντά στο προβάδισμα. Ο Γκριεζμάν βρέθηκε στα δεξιά της περιοχής, έκανε το σουτ, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Η τελευταία ευκαιρία του ματς ανήκε στους κόκκινους διαβόλους, με τον Λίνγκαρντ να κάνει σουτ, το οποίο μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Όμπλακ.

Συνθέσεις

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε) : Όμπλακ, Βρσάλικο, Χιμένες, Σάβιτς, Ρεϊνίλντο, Γιορέντε, Ερέρα, Κοντογκμπιά, Λόντι (76′ Λεμάρ), Κορέα, Φέλιξ (76′ Φέλιξ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ραλφ Ράγκνικ) : Ντε Χέα, Λίντελοφ (66′ Ουάν-Μπισάκα), Βαράν, Μαγκουάιρ, Σο (67′ Τέλες), Φρεντ, Πογκμπά (66′ Μάτιτς), Ράσφορντ (75′ Ελάνγκα), Φερνάντες, Σάντσο (82′ Λίνγκαρντ), Ρονάλντο

Ο Άγιαξ έχει την κλάση, την ποιότητα, την φανέλα, αλλά στην Λισσαβώνα έδειξε να παίζει με μία αδικαιολόγητη υπεροψία. Το 2-2 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς σε ένα χορταστικό παιχνίδι, στο οποίο ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος είχε καθοριστική συμβολή.

Το απόλυτο στη φάση των ομίλων δημιούργησε την αίσθηση πως το ζευγάρι είναι άνισο. Στην πραγματικότητα, δεν είναι. Τουλάχιστον, όχι όσο πίστευαν όλοι.

Ο Άγιαξ έχει την κλάση, την ποιότητα, την φανέλα, αλλά στην Λισσαβώνα έδειξε να παίζει με μία αδικαιολόγητη υπεροψία. Το 2-2 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς σε ένα χορταστικό παιχνίδι, στο οποίο ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος είχε καθοριστική συμβολή.

Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν με τον Ντούσαν Τάντιτς και μπορεί οι γηπεδούχοι να ισοφάρισαν με αυτογκόλ του Αλέ, ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού αμέσως μετά πήρε το αίμα του πίσω (χρειάστηκε διπλή προσπάθεια για να νικήσει τον Έλληνα τερματοφύλακα). Οι Πορτογάλοι απάντησαν στο 2ο ημίχρονο με τον Ρομάν Γιαρέμτσουκ και έφυγαν με το κεφάλι ψηλά, αν και το σκορ θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο, με γκολ εκατέρωθεν.

Το εισιτήριο πρόκρισης στο ζευγάρι θα απονεμηθεί στο Άμστερνταμ στις 15 Μαρτίου, χωρίς να έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα τα δύο εκτός έδρας γκολ του Άγιαξ.

Ο “Αίαντας” μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του, πιέζοντας σε μεγάλο μέρος του γηπέδου. Το πρέσινγκ προκάλεσε πολλά λάθη των Λουζιτανών και σε ένα εξ αυτών, ο Νουσαΐρ Μαζραουί έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο αμαρκάριστος Ντούσαν Τάντιτς έγραψε το 1-0 στο 18′.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν το πάνω χέρι, όμως μία άτυχη στιγμή τους έφερε το 1-1 με αυτογκόλ του Αλέ στο 26′. Ο κορυφαίος φορ του φετινού τουρνουά δεν πτοήθηκε και τρία λεπτά αργότερα, με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Βλαχοδήμο και έκανε το 2-1, φτάνοντας τα 11 γκολ σε επτά παιχνίδια του στο θεσμό.

Το γκολ διατήρησε το μομέντουμ υπέρ του “Αίαντα”, που έχασε κι άλλες ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Έντσον Άλβαρες, με τον Αλέ να παίρνει το ριμπάουντ και να αστοχεί σε κενή εστία.

Η ανάπαυλα ήρθε την κατάλληλη στιγμή για την Μπενφίκα, αφού ανέκοψε το ρυθμό του Άγιαξ, ο οποίος δεν συνεχίστηκε στα πρώτα λεπτά του 2ου μέρους. Παρ’ όλα αυτά, διατήρησε το πάνω χέρι, έστω κι αν έφτανε πιο δύσκολα σε καλή στιγμή.

Το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο και πλην ενός στοπ του Βλαχοδήμου σε τετ α τετ με τον Μαζραουί, οι γηπεδούχοι έφτασαν πιο κοντά στο γκολ. Γκονσάλο Ράμος και Ντάργουιν Νούνιες σήκωσαν από τις θέσεις τους το κοινό στο “Λουζ”, μέχρι το 72′, όταν ο Ρομάν Γιαρέμτσουκ με ριμπάουντ σε σουτ του Ράμος ισοφάρισε σε 2-2.

Στα τελευταία λεπτά ο Άγιαξ έκλεισε την Μπενφίκα στο γήπεδό της, γύρισε την μπάλα ψάχνοντας κενά στην άμυνα, όμως δεν βρήκε τη μεγάλη ευκαιρία, πλην μιας εκτέλεσης φάουλ στις καθυστερήσεις, την οποία εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Βλαχοδήμος.

Συνθέσεις

Μπενφίκα (Νέλσον Βερίσιμο) : Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο (90+1′ Γκονσάλβες), Οταμέντι, Βερτόνχεν, Γκριμάλντο, Σίλβα, Βάιγκλ, Τααράμπτ (85′ Τααράμπτ), Έβερτον (62′ Γιαρέμτσουκ), Νούνιες (90′ Λάτσαρο), Ράμος

Άγιαξ (Έρικ τεν Χαγκ) : Πάσφεερ, Μαζραουί (90+2′ Ρενσχ), Τίμπερ, Μαρτίνες, Μπλιντ (74′ Ταγλιαφίκο), Άλβαρες, Μπέρχαους, Χράφενμπερχ (74′ Κλάασεν), Άντονι, Αλέ, Τάντιτς

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της φάσης των “16”

Τρίτη 15/2

Παρί Σ.Ζ. – Ρεάλ Μαδρίτης  1-0
Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μάντσεστερ Σίτι  0-5

Τετάρτη 16/2

Ίντερ – Λίβερπουλ  0-2
Σάλτσμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου  1-1

Τρίτη 22/2

Τσέλσι – Λιλ  2-0
Βιγιαρεάλ – Γιουβέντους  1-1

Τετάρτη 23/2

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  1-1
Μπενφίκα – Άγιαξ  2-2

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected