Κατηγορίες
Αθλήματα

Αποχαιρέτησε την Ευρώπη η ΑΕΚ, ηττήθηκε στα Σκόπια από την Πέλιστερ

Στην 10η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Εuropean League η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με 30-19 από την Πέλιστερ στην πόλη Μπίτολα (στα Ελληνικά Μοναστήρι) των Σκοπίων.

Όπως αναφέρει το e-handball, μετά από αυτό το αποτέλεσμα η Ένωση αποχαιρέτησε την Ευρώπη, ωστόσο περήφανα και με ψηλά το κεφάλι, κάνοντας ουσιαστικά υπέρβαση σε μία άκρως ανταγωνιστική διοργάνωση υψηλού επιπέδου και για λεπτομέρειες δεν κατάφερε να συνεχίσει στην φάση των “16”.

Με τις εμφανίσεις και τις νίκες της η ΑΕΚ έκανε αίσθηση στην Ευρώπη και μαζί το ελληνικό χάντμπολ ακούστηκαν πολύ περισσότερο στην χαντμπολική κοινότητα προκαλώντας πολύ θετικά σχόλια.

Αναφορικά με το συγκεκριμένο παιχνίδι η ΑΕΚ -όπως αποδείχθηκε στο γήπεδο- παρουσιάστηκε ανέτοιμη πνευματικά και αγωνιστικά, έκανε ένα από τα χειρότερα της παιχνίδια στη σεζόν -αν όχι το χειρότερο- ειδικότερα στην επίθεση όπου δεν είχε καθόλου συγκέντρωση, χάνοντας πολλά σουτ από τα 6 μέτρα, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως είχε 0/3 αιφνιδιασμούς και 2/6 πέναλτι!

Ο τερματοφύλακας της Πέλιστερ Mάρτον Σέκελι έκανε σπουδαίο ματς με 14/32 επεμβάσεις και ποσοστό 44%, ενώ σταθερός ήταν ο Πέτρος Μπουκοβίνας με 13/39 (33%).

Η Πέλιστερ παρά την σοβαρή απουσία του Βόσνιου πλέι μέικερ Πέριτς που είναι το μυαλό της ομάδας, επιθετικά βρήκε τις λύσεις και μάλιστα με πολύ καλό ποσοστό (64% με 30/47) , ενώ η ΑΕΚ τελείωσε το ματς με μόλις 19/39 σουτ (49%).

MVP της ΑΕΚ ήταν ο κόσμος που βρέθηκε ξανά στο πλευρό της ομάδας και παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι δεν πήγαινε καλά, δεν σταμάτησε να ενθαρρύνει τις προσπάθειες των αθλητών.

Ο Λέμος με 8/11 ξεχώρισε για την ΑΕΚ, αλλά φαινόταν απελπιστικά μόνος σε πολλά σημεία του παιχνιδιού με αρκετούς συμπαίκτες του να είναι ουσιαστικά εκτός αγώνα, έχοντας κακό βράδυ, ενώ όπως αποδείχθηκε η απουσία του Φλορίδο (ήταν 16αδα αλλά δεν έπαιξε) που σήκωσε πυρετό έκανε ακόμα πιο δύσκολο το επιθετικό έργο της Ένωσης.

Η Ένωση στρέφει την προσοχή της αποκλειστικά στην Ελλάδα και θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα σκήπτρα, κατακτώντας το νταμπλ.

ΠΕΛΙΣΤΕΡ- ΑΕΚ 30-19

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 3-3, 4-4, 6-4, 7-6, 10-8 (ημχ.), 13-10, 16-10, 20-14, 22-16, 26-17, 30-19

Πέλιστερ (Μπάμπιτς): Μαράς 1, Ολιέφσκι, Μαρκόφσκι 1, Ματζόφσκι 1, Κουκουλόφσκι, Μαντάλινιτς 7, Σέκελι, Ράντοβιτς 2, Τανκόφσκι, Κοστέσκι 1, Κουκόσκι, Μπόζιτς 6, Γκραντζάν 4, Ομπράντοβιτς 1, Ομπράντοβιτς 1, Ταμποάντα 6, Κίζιτς.

ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Αραμπατζής 1, Μπριάτκα, Τζηράς 2, Σεβέλεφ 1, Νικολαϊδης, Λέμος 8, Άντζελιτς, Μυλωνάς 1, Ηλιόπουλος, Μπουκοβίνας, Χιμένεθ 1, Φλορίδο, Παπαδιονυσίου 2, Ουγκάλντε 3, Καλόμοιρος

Διαιτητές: Νίκολιτς- Στοίκοβιτς (Σερβία), Παρατηρητής: Καλίν (Σλοβενία), Δίλεπτα: 5-5, Πέναλτι: 1/1-2/6

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected