Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Πρόκριση με 7άρα για την καταιγιστική Μπάγερν, πάλεψε για τη μεγάλη ανατροπή η Ίντερ (vids)

“Καταιγίδα” η Μπάγερν στον επαναληπτικό του Μονάχου, “σκόρπισε” στους…επτά ανέμους τη Σάλτσμπουργκ, ανατρέποντας και με το παραπάνω το 1-1 του πρώτου αγώνα στην Αυστρία. Δραματικό σε εξέλιξη το ματς στο “Άνφιλντ”, με την Ίντερ να βάζει δύσκολα στη Λίβερπουλ, ακόμη και με 10 παίκτες.

Η ομάδα του Μιλάνο επικράτησε με 1-0 της Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» χάρη σε γκολάρα του Μαρτίνες, αλλά οι Reds πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League χάρη στο 2-0 του πρώτου αγώνα στο Μιλάνο.

Η Ίντερ ξεκίνησε πιο επιθετικά στα πρώτα λεπτά, με τους Reds να πιέζουν και να αμύνονται ψηλά. Η πρώτη ευκαιρία ήταν για τους «νερατζούρι», με το σουτ του Ντάμφρις στο 7′ να καταλήγει στα χέρια του Άλισον, ενώ στο 16′ η αδύναμη κεφαλιά του Μάτιπ δεν δυσκόλεψε τον Χαντάνοβιτς.

Στο 25′ υπήρξε μικρή διακοπή στο ματς, καθώς ένας οπαδός της Λίβερπουλ ένιωσε αδιαθεσία στην κερκίδα, με το ιατρικό επιτελείο των Reds να προσφέρει άμεσα τις πρώτες βοήθειες και την αναμέτρηση να συνεχίζεται.

Η ομάδα του Κλοπ ανέβασε ρυθμούς και έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ στο 31′. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ εκτέλεσε το φάουλ, ο Μάτιπ έπιασε δυνατή κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Χαντάνοβιτς, ενώ στη συνέχεια ο Φαν Ντάικ πήρε την κεφαλιά αλλά ο Σκρίνιαρ πρόλαβε να βάλει την κόντρα και έδιωξε σε κόρνερ.

Η Ίντερ απάντησε στις ευκαιρίες με τον Τσαλχάνογλου στο 41′, ο οποίος εκτέλεσε έξυπνα το φάουλ αλλά ο Άλισον έδιωξε σωτήρια, ενώ σε παρόμοια φάση στις καθυστερήσεις, ο Άρνολντ έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από την εστία του Χαντάνοβιτς.

Ο ρυθμός ανέβηκε κατακόρυφα στην αρχή του δευτέρου 45λέπτου, με τους Reds να φτάνουν μια ανάσα από το γκολ στο 52′, αλλά ο Σαλάχ σημάδεψε το κάθετο δοκάρι μέσα από την περιοχή προ κενής εστίας.

Η Ίντερ ανέβασε την απόδοσή της, χάνοντας ευκαιρία στο 59′ με τον Μαρτίνες, ο οποίος τρία λεπτά αργότερα έβαλε… φωτιά στο ματς. Οι «νερατζούρι» έκλεψαν την μπάλα, ο Σάντσες έδωσε στον Μαρτίνες κι αυτός με εκπληκτικό σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Άλισον για το 0-1 στο 62′.

Ωστόσο, οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν δύο λεπτά αργότερα. Κι αυτό διότι στο 64′ ο Σάντσες βρήκε άσχημα στο πόδι με προβολή τον Φαμπίνιο, αντικρίζοντας τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και έτσι άφησε με 10 παίκτες την Ίντερ.

Η Λίβερπουλ ανέβασε ρυθμούς ψάχνοντας την ισοφάριση και έφτασε ξανά πολύ κοντά, αλλά και πάλι ο Σαλάχ στο 76′ σημάδεψε το δοκάρι μέσα από την περιοχή.

Συνθέσεις

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ) : Άλισον, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Τιάγκο Αλκάνταρα (66′ Χέντερσον), Τζόουνς (65′ Κεϊτά), Μανέ, Σαλάχ, Ζότα (83′ Ντίαζ)

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι) : Χαντάνοβιτς, Μπαστόνι, Σκρίνια, Ντε Βρι (46′ Ντ’Αμπρόσιο), Πέρισιτς, Ντάμφρις (75′ Ντάρμιαν), Τσαλχάνογλου (83′ Βετσίνο), Βιδάλ, Μπρόζοβιτς (75′ Γκαλιαρντίνι), Σάντσεζ, Λα9υτάρο Μαρτίνεζ (76′ Κορέα)

Με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να πετυχαίνει το γρηγορότερο χατ-τρικ στην ιστορία του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου εμφανίστηκε αδίστακτη κόντρα στη Ζάλτσμπουργκ, ισοπέδωσε τους Αυστριακούς στην έδρα της (7-1) και προκρίθηκε με εμφατικό τρόπο στα προημιτελικά του Champions League!

Από το ξεκίνημα φάνηκε ότι ο ρυθμός θα ήταν… τρελός, αφού στο 1’ και στο 2’, Μπάγερν και Ζάλτσμπουργκ αντίστοιχα, έχασαν τεράστιες ευκαιρίες, με τον Λεβαντόφσκι να μην νικά τον Κεν σε τετ-α-τετ και το σουτ του Άαρονσον να βρίσκει στα σώματα. Κάπου εκεί ο Ρόμπερ Λεβαντόφσκι έβαλε πλώρη για ένα ακόμα μεγάλο ρεκόρ. Αρχικά ο Πολωνός κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Βέμπερ και στο 12’έγραψε το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα, ο βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Νόιερ, αλλά ο Γερμανός τερματοφύλακας με κάποιον… μυστήριο τρόπο, απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ!

Ο Λέβα συνέχισε με μοναδικό τρόπο το σόου του, αφού παρά το αρχικό φάουλ που είχε δοθεί στο όριο της περιοχής, το VAR μετέτρεψε σε πέναλτι την αρχική απόφαση και ο 33χρονος σέντερ φορ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από τα 11 βήματα. Στο 23’σκόραρε και πάλι, αυτή τη φορά με περίεργο τρόπο και μεγάλη δόση τύχης, αφού η μπάλα κόντραρε πρώτα στον Κεν και μετά στο δοκάρι! Το κερασάκι στην τούρτα για το πρώτο ημίχρονο, έβαλε ο Γκνάμπρι στο 31’, όταν το σουτ που έκανε από τα δεξιά της αντίπαλης περιοχής, «τρύπησε» τα χέρια του γκολκίπερ της Ζάλτσμπουργκ!

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν λογικό το μεγάλο σκορ αλλά και οι πολλές αλλαγές να ρίξουν τον ρυθμό του ματς, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν εμπόδισε τον Τόμας Μίλερ να υποδεχθεί την μπάλα στην κορυφή της περιοχής της Ζάλτσμπουργκ, να γυρίσει πανέμορφα και με ένα ξερό σουτ να την… ξεκουράσει στα δίχτυα των Αυστριακών για το 5-0. Οι φιλοξενούμενοι παρά το σοκ, έδειξαν να προσπαθούν και ανταμείφτηκαν με το γκολ της τιμής στο 70’, χάρη σε εξαιρετικό τελείωμα του Κιάεργκα Κιάεργκααρνταπό τα αριστερά.

Ενώ όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει, ο Μίλερ έγραψε το 6-1 στο 83’ με τρομερή άνεση, ενώ ο Σανέ βρήκε και αυτός γκολ δύο λεπτά αργότερα, με τους παίκτες της Ζάλτσμπουργκ να μην μπορούν να ακουμπήσουν τη μπάλα.

Συνθέσεις

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν) : Νόιερ, Ερνάντεζ (60′ Ουπαμεκανό), Παβάρ, Σούλε (66′ Νιανζού), Μουσιάλα (66′ Ρόκα), Κίμιχ, Κομάν (66′ Τσούπο-Μότινγκ), Γκνάμπρι (46′ Σαρ), Σανέ, Μίλερ, Λεβαντόφσκι

Ζάλτσμπουργκ (Ματίας Γιάισλ) : Κεν, Ούλμερ, Κρίστενσεν, Βέμπερ, Σολέ (46′ Πιατκόφσκι), Σάιβαλντ (46′ Σούτσιτς), Καπάλδο, Καμαρά (67′ Τιζάνι), Αάρονσον, Αντεγιέμι (62′ Τσέσκο), Αντάμου (61′ Κίαργκαρντ)

Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών αγώνων της φάσης των «16»

Τρίτη 8/3

Μπάγερν Μονάχου – Ζάλτσμπουργκ  7-1 [1-1]
Λίβερπουλ – Ίντερ  0-1 [2-0]

Τετάρτη 9/3

Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί Σ.Ζ. [0-1]
Μάντσεστερ Σίτι – Σπόρτινγκ Λισαβόνας [5-0]

Τρίτη 15/3

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ατλέτικο Μαδρίτης [1-1]
Άγιαξ – Μπενφίκα [2-2]

Τετάρτη 16/3

Λιλ – Τσέλσι [0-2]
Γιουβέντους – Βιγιαρεάλ [1-1]

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected