Κατηγορίες
Super League 1

Με κορυφαίο τον Σισέ ο Ολυμπιακός, 2-1 τον Άρη

Ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος δυσκολεύτηκε, αλλά επικράτησε 2-1 του Άρη, στην πρεμιέρα των πλέι οφ.

Οι Πειραιώτες δεν συνηθίζουν να κάνουν δεύτερη διαδοχική γκέλα και αυτή τη φορά βρήκαν τον τρόπο να νικήσουν την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ελ Αραμπί να αστοχεί σε πέναλτι, αλλά ο Σισέ στις καθυστερήσεις πέτυχε το 1-0. Ο Άρης αντέδρασε και στο 61’ ισοφάρισε σε 1-1 με τον Εντιαγέ. Στο 84’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν νέο πέναλτι και ο Ελ Αραμπί αυτή τη φορά δεν αστόχησε και έγραψε το 2-1 που διατηρήθηκε ως το τέλος.

Το φιλμ

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο ορεξάτα στο παιχνίδι και ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά χωρίς να μπορεί να απειλήσει την εστία του Κουέστα. Ο Άρης μετά το πρώτο 20λεπτο άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι, κρατώντας περισσότερο τη μπάλα.

Το χλιαρό ξεκίνημα, διαδέχτηκε ένα πεντάλεπτο με ευκαιρίες. Στο 24’ μια σέντρα σουτ του Καρβάλιο δεν βρήκε στόχο, αλλά στο ίδιο λεπτό η άμυνα του Άρη μπερδεύτηκε, αλλά ο Ελ Αραμπί δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουέστα. Στο 28’ ο Άρης απείλησε με τον Ιτούρμπε, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βατσλίκ.

Στο 37’ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι, σε άτσαλο μαρκάρισμα του Γκάνεα πάνω στον Ροντρίγκες. Ο Άρης πάντως διαμαρτυρήθηκε έντονα, για ένα φάουλ εκτός περιοχής που δεν καταλογίστηκε στην προηγούμενη φάση. Πάντως ο Ελ Αραμπί πήρε φόρα, όμως ο Κουέστα απέκρουσε. Στο βίντεο φαίνεται ο Ισπανός γκολκίπερ να μην έχει κανένα πόδι στη γραμμή την ώρα της εκτέλεσης, κάτι που δεν είχε ούτε ο βοηθός ούτε το VAR.

Ο Ολυμπιακός βρήκε τελικά το γκολ, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Καρβάλιο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σισέ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, σε σημείο που δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Κουέστα, για το 1-0.

Ο Αγκιμπού Καμαρά αντικατέστησε τον Μασούρα και πήγε να παίξει πίσω από τον Αραμπί, με τον Καρβάλιο να μετατοπίζεται αριστερά. Στο 47′ ο Εμβιλά έκανε κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι που χτύπησε στο οριζόντιο, ενώ ούτε σε δεύτερο χρόνο κατάφερε να σκοράρει, μετά το γύρισμα του Αραμπί, όταν ο Κουέστα μπλόκαρε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκάμα πέρασε κάθετα στον Αμπουμπακάρ Καμαρά, αυτός βρέθηκε πεσμένος στην περιοχή του Ολυμπιακού μετά την προσπάθεια του Βατσλίκ να διώξει και ο Μανούχος καταλόγισε πέναλτι. Όταν ο ρέφερι από την Αργολίδα πήγε να τσεκάρει τη φάση στο VAR, άλλαξε την απόφασή του και έδειξε κίτρινη κάρτα στον Μαυριτανό φορ για θέατρο.

Στο 61′ ο Αμπουμπακάρ Καμαρά έδειξε την κλάση του. Πέρασε απίθανη κάθετη πάσα στην πλάτη του Μανωλά. Ο στόπερ του Ολυμπιακού δεν πρόλαβε στο σπριντ τον Ντιαγέ και παρά το τάκλιν που έκανε, ο μεσοεπιθετικός του Άρη με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έφερε στα ίσια το ματς (1-1). Αμέσως μετά ο Μαρτίνς προχώρησε σε τριπλή αλλαγή και άλλαξε τη διάταξη σε 4-4-2. Με φορ Τικίνιο – Αραμπί, με τον Βαλμπουενά δεξιά και τον Αγκιμπού αριστερά. Ο Ροντρίγκες που είχε κάνει καλό πρώτο ημίχρονο, μέχρι και το 64′, όταν πέρασε εκτός, δεν φάνηκε καθόλου.

Στο 72′ ο Αγκιμπού Καμαρά βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το δυνατό σουτ από τον άξονα, λίγο εξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Κουέστα έπεσε και έδιωξε, σε μια εντυπωσιακή επέμβαση. Δύο λεπτά μετά ο Σισέ έκανε καθοριστική παρέμβαση ενώ ο Χαΐροβιτς είχε… οπλίσει για να σουτάρει. Ο Ολυμπιακός πίεζε τον Άρη για τα καλά. Στο 77′ απείλησε με το σουτ του Εμβιλά , ενώ στο 78′ ο Μαντί δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας μετά την κεφαλιά του Μανωλά, από το κόρνερ του Βαλμπουενά. Στο 83′ ο Μαντί Καμαρά πλάσαρε έξω από την περιοχή και ο Κουέστα έδιωξε σε κόρνερ.

Από το κόρνερ αυτό προήλθε η φάση που έφερε το 2-1. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε από δεξιά, ο Φαμπιάνο κράτησε τον Σισέ και ο Μανούχος καταλόγισε πέναλτι. Στο 85′ ο Αραμπί ευστόχησε από την άσπρη βούλα και πέτυχε ό,τι δεν κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο από τα έντεκα βήματα. O Μαροκινός έφτασε τα 17 γκολ στη σεζόν και τα έντεκα στο πρωτάθλημα. Στα πέντε λεπτά καθυστερήσεων που δόθηκαν, δεν άλλαξε κάτι. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Βατσλίκ έπεσε και μπλόκαρε μετά την κεφαλιά που προσπάθησε να πάρει ο Μπράμπετς.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (81’ Βρουσάι), Σισέ, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (63’ Μαντί Καμαρά), Καρβάλιο (63’ Βαλμπουενά), Ροντρίγκες (63’ Τικίνιο), Μασούρας (46’ Αγκιμπού Καμαρά), Ελ Αραμπί.

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Γκάνεα (76’ Λούμορ), Σάσα, Ματίγια, Ιτούρμπε (69’ Χαΐροβιτς), Εντιαγέ, Γκάμα (69’ Πάλμα), Καμαρά.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας των play off:

Ολυμπιακός – Άρης  2-1
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (19.30)
ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα (21.30)

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ολυμπιακός 27 21 5 1 49 15 34 68
2 ΠΑΟΚ 26 16 5 5 50 24 26 53
3 ΑΕΚ 26 14 4 8 42 28 14 46
4 Άρης 27 13 6 8 29 23 6 45
5 Παναθηναϊκός 26 13 3 10 41 21 20 42
6 ΠΑΣ Γιάννινα 26 11 7 8 28 24 4 40
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected