Κατηγορίες
Αθλήματα

Εκπληκτικός Φοίνικας στη Θεσσαλονίκη, “έριξε” τον ΠΑΟΚ στην 4η θέση (βαθμολογία)

Τελείωσε τον ΠΑΟΚ ο Φοίνικας Σύρου, ανέβηκε τρίτη θέση και μένει ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου.

Ο Ντέιβιντ Κόστα είχε πει ότι ο Φοίνικας πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να φέρει το διπλό πίσω στη Σύρο. Φρόντισε λοιπόν ο ίδιος προσωπικά να το διασφαλίσει, οδηγώντας τον Φοίνικα στη σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ με 3-0 στο “Παλατάκι”, αποτέλεσμα που τον φέρνει πια στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς, βάζοντας “φωτιά” στην υπόθεση του τίτλου.

Με τους κεντρικούς και από τις δύο ομάδες πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, αλλά και ψυχραιμία στις κρίσιμες φάσεις, ο Φοίνικας επέβαλε τον ρυθμό του σε όλη σχεδόν την αναμέτρηση και υποχρέωσε τους γηπεδούχους σε πολλά λάθη τα οποία εκμεταλλεύτηκε για να φτάσει στην επικράτηση.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη που έπαιξε χωρίς τον Ούντρις στη σύνθεσή του, λόγω τραυματισμού, και ουσιαστικά χωρίς διαγώνιο από τα μισά του δεύτερου σετ, έδειξε ασυντόνιστος και αδύναμος, κάνοντας την τρίτη κατά σειρά ήττα του σε αυτή τη Β’ φάση. Οι ήττες λοιπόν από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και τώρα Φοίνικα Σύρου τον αφήνουν στην τέταρτη θέση με 15 βαθμούς, τη στιγμή που είχε μπει στη Β’ φάση του πρωταθλήματος πρώτος.

Ο ΠΑΟΚ το προβάδισμα, ο Φοίνικας την κατάκτηση

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης κυριάρχησαν οι κεντρικοί και των δύο ομάδων, που πήραν την πλειοψηφία των επιθέσεων σε αυτούς τους πρώτους πόντους. Οι γηπεδούχοι “έτρεξαν” ένα σερί 3-0 μετατρέποντας το 3-4 σε 6-4, διαφορά που μειώθηκε από τον Φοίνικα στο 7-7. Ο ΠΑΟΚ απέκτησε σταθερό προβάδισμα στο σετ (14-10, 17-15, 21-18) με τους ακραίους του, Κουμεντάκη και Κουκλίνσκι να “φορτώνονται” τις περισσότερες πάσες, ελλείψει Ούντρις, ενώ για τον Φοίνικα οι Κόστα και Τζούριτς κυριάρχησαν κοντά στο φιλέ, όσο ο Αντρέας Φράγκος “σκούπιζε” την πίσω ζώνη. Και ενώ σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του σετ ο ΠΑΟΚ είχε ρόλο οδηγού, μετά το 22-22 οι ρόλοι αντιστράφηκαν και με τρεις πόντους από Μιχάλοβιτς, Τζούρις και Στερν, ο Φοίνικας πήρε το πρώτο σετ με 25-23.

Το πάνω χέρι ο Φοίνικας και 2-0

Όπως και στο πρώτο, έτσι και σε αυτό το σετ οι δύο ομάδες κινήθηκαν κοντά στο σκορ (7-7, 12-12) με τον ΠΑΟΚ ωστόσο να αποδιοργανώνεται αρκετά, προχωρώντας σε αβίαστα λάθη, τα οποία έβαλαν τον Φοίνικα σε ρόλο οδηγού. Η πίεση από τη γραμμή του σερβίς των παικτών του Μιλενκόσκι αποσυντόνισε την ασπρόμαυρη άμυνα και έτσι ο Φοίνικας με πολυφωνία στην επίθεση και πολύ καλό μπλοκ άμυνα, ξέφυγε στο σκορ (13-17, 16-21, 21-24) και έφτασε σχετικά άνετα τον διπλασιασμό των σετ του με 25-21.

Στο τρίτο σετ δόθηκε η απόλυτη μάχη, με τον ΠΑΟΚ να κάνει την ύστατη προσπάθεια για αντεπίθεση. Το σκορ κινούνταν και στο τρίτο αυτό σετ σε κοντινά επίπεδα, όταν όμως έγινε το 19-18, ο Ντέιβιντ Κόστα είχε την τελευταία λέξη, αφού με 3 συνεχόμενους πόντους έφερε τον Φοίνικα σε θέση οδηγού και κατόπιν στην κατάκτηση του σετ αλλά και της νίκης.

Η βαθμολογία

  ΑΓ Ν Η ΣΕΤ Β
1 Παναθηναϊκός 3 3 0 9-2 19
2 Ολυμπιακός 3 3 0 9-1 17
3 Φοίνικας Σύρου 4 3 1 10-4 17
4 ΠΑΟΚ 4 1 3 4-9 15
5 Μίλωνας 3 0 3 1-9 1
6 Κηφισιά 3 0 3 0-9 0
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected