Κατηγορίες
Αθλήματα

Φωτιά στη μάχη του τίτλου: Σπουδαία νίκη του Φοίνικα Σύρου επί του Παναθηναϊκού με 3-0! (βαθμολογία)

Φωτιά στη μάχη του τίτλου έβαλε ο Φοίνικας Σύρου επικρατώντας 3-0 του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού σε ένα παθιασμένο ντέρμπι ενώπιον του κόσμου της Σύρου, για την 5η αγωνιστική της Β’ φάσης της Volley League.

Ο Φοίνικας κάνοντας εμφάνιση τίτλου κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, κράτησε σε πολύ καλά επίπεδα την υποδοχή του, είχε αποτελεσματικότητα στο σερβίς και σε εξαιρετική μέρα το “πυροβόλο” Μιχάλοβιτς, και με αυτό το τρίποντο διατηρείται σε τροχιά τίτλου, ενώ γκρεμίζει το πλεονέκτημα του +5 για τον Παναθηναϊκό, δείχνοντας πως τίποτα δεν έχει κριθεί.

Το παιχνίδι έγινε στο κατάμεστο -και από οπαδούς του Παναθηναϊκού- “Δ. Βικέλας” το οποίο “πήρε φωτιά”, με τον κόσμο να εμψυχώνει του παίκτες του Γιόσκο Μιλενκόσκι και να τους οδηγεί σε μία σπουδαία νίκη που ανεβάζει τον Φοίνικα στους 20 βαθμούς, όπου ισοβαθμεί με τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός παραμένει πρωτοπόρος, αλλά με ανατρέψιμη διαφορά μόλις δύο βαθμών (22 βαθμοί).

Σαρωτικός στο ξεκίνημα

Ο Φοίνικας μπήκε από την αρχή του παιχνιδιού δυναμικά, με στόχο να επιβάλει τον ρυθμό του, κάτι που κατάφερε. Με τακτικά σερβίς “χάλασε” την υποδοχή των φιλοξενούμενων και πήρε από νωρίς προβάδισμα λίγων πόντων χάρη τον αποτελεσματικό Μιχάλοβιτς (4-2, 6-3, 9-6). Λίγο πριν τα μισά του σετ η διαφορά ξεκίνησε να διευρύνεται, με τον Κόστα να κυριαρχεί στο φιλέ και να κερδίζει πόντους αλλά και ψυχολογία για την ομάδα, και το σκορ να φτάνει ακόμα και το 20-10. Όσο όμως η διαφορά διευρυνόταν, αυξανόταν και η ένταση εντός γηπέδου, με οπαδούς του Παναθηναϊκού να ανάβουν κροτίδα και το ματς να διακόπτεται για λίγα λεπτά. Το παιχνίδι συνεχίστηκε, ο Παναθηναϊκός πίεσε και μείωσε στο 22-17, ο Φοίνικας όμως “καθάρισε” το σετ με 25-19.

Μίλησαν οι διαγώνιοι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε φορτσάτος στο δεύτερο σετ κάνοντας ένα σερί 4-0, χάρη σε δύο μπλοκ του Στάλεκαρ. Η αντίδραση ήρθε άμεσα από τον Φοίνικα, ο οποίος με πολύ καλές αλληλοκαλύψεις και πάθος που ενισχυόταν από τον παλμό του κόσμου του έφτασε στην ισοφάριση στο 8-8 και από εκεί και πέρα το παιχνίδι έγινε ντέρμπι. Οι ομάδες κινήθηκαν πόντο πόντο με τους διαγώνιους και από τις δύο πλευρές (Μιχάλοβιτς και Ντεν Ντρις) να έχουν την πρωτοκαθεδρία στο σκοράρισμα. Μέχρι και το 19-19 οι ομάδες κινούνταν χέρι χέρι, οπότε και ο Φοίνικας μένοντας ψύχραιμος και μαχητικός πήρε και πάλι προβάδισμα, για να έρθει ο αρχηγός, Αντρέας Φράγκος και να γράψει το 25-23.

Η ώρα του αρχηγού

Αφού στα προηγούμενα σετ ο Αντρέας Φράγκος σήκωσε μεγάλο μέρος της υποδοχής, σε τρίτο είχε ηγετικό ρόλο κοντά στο φιλέ. Ο ακραίος του Φοίνικα τελείωσε πολλές πάσες βάζοντας και πάλι σε ρόλο οδηγού την ομάδα, ενώ η συνολική εικόνα σε αυτό το σετ σαν καλοκουρδισμένη μηχανή, προκάλεσε αμηχανία στον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν έδειξε ικανός για κάτι παραπάνω. Έτσι το σταθερό προβάδισμα του Φοίνικα σε αυτό το σετ (12-7, 16-14, 22-19) οδήγησε στην τελική επικράτηση, με 15-2

Η βαθμολογία

  ΑΓ Ν Η ΣΕΤ Β
1 Παναθηναϊκός 5 4 1 12-5 22
2 Ολυμπιακός 5 4 1 12-4 20
3 Φοίνικας Σύρου 5 4 1 13-3 20
4 ΠΑΟΚ 4 1 3 4-9 15
5 Κηφισιά 5 1 4 3-14 2
6 Μίλωνας 4 0 4 3-12 2
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected