Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Super League 1

Νίκη “χρυσάφι” για την Ευρώπη ο Παναθηναϊκός, έσπασε το σερί του ΠΑΟΚ

Σπουδαία νίκη για τον Παναθηναϊκό, οποίος επικράτησε με 2-1 του ΠΑΟΚ, μετά από ένα «γεμάτο» παιχνίδι στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των φετινών play-offs της Super League 1.

Με τον Αϊτόρ να σκοράρει για έκτη φορά στο πρωτάθλημα, στο 34’ και τον Χουάνκαρ να κάνει… σεφτέ, με φοβερό σουτ στο 64’, οι «πράσινοι» πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων.

Οι Θεσσαλονικείς μείωσαν χάρη στο γκολ του Ζίβκοβιτς στο 70ο λεπτό, ενώ είδαν στο 8’ να ακυρώνεται ορθώς πέναλτι που είχαν κερδίσει αρχικά, για χέρι του Βέλεθ, με την χρήση VAR.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός πέτυχε την πρώτη του νίκη στην διοργάνωση, «έπιασε» τον Άρη στην βαθμολογία και ανέβηκε στην τέταρτη θέση, φτιάχνοντας ψυχολογία παράλληλα στον δρόμο για την έξοδο στην Ευρώπη.

Την ώρα που ο ΠΑΟΚ υπέστη την πρώτη του ήττα μετά από 16 συνεχόμενα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα και το 3-2 στην Νεάπολη στις 5 Δεκέμβρη του 2021, μένοντας παράλληλα δεύτερος και στρέφοντας το ενδιαφέρον του στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Μαρσέιγ.

Το φιλμ

Ο Παναθηναϊκός επεδίωξε να πρεσάρει ψηλά στο ξεκίνημα, για να πάρει αυτός την κατοχή και να απειλήσει, παίζοντας κυρίως από την δεξιά πλευρά του. Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του κα να «χτυπήσει» με κάποια γρήγορη επίθεση, έχοντας μπλοκάρει την αριστερή πτέρυγα του αντιπάλου του.

Όπως κι έγινε τόσο στο 2’, με τον Κώτσιρα να κόβει τον Ζαμπά πριν γίνει επικίνδυνος, ενώ έξι λεπτά μετά οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν πέναλτι, για χέρι του Βέλεθ σε νέα προσπάθεια του Ζαμπά. Με τον Πελίτο να διορθώνει την απόφασή του με την χρήση VAR, αφού δεν υπήρχε παράβαση στην φάση.

Οι «πράσινοι» πήραν μέτρα στη συνέχεια και κατάφεραν να βρουν δύο «κολλητές» φάσεις, στο 15ο και στο 16ο λεπτό. Όμως, ο Πασχαλάκης στην πρώτη και ο Άκπομ στην δεύτερη επενέβησαν εγκαίρως στις προσπάθειες των Παλάσιος και Κώτσιρα αντίστοιχα.

Παράλληλα, ο Παλάσιος σπατάλησε μια ακόμα καλή στιγμή, στο 20’, με το μομέντουμ να είναι ξεκάθαρα του Παναθηναϊκού και την ψυχολογία να μην αλλάζει ούτε και στην αναγκαστική αλλαγή του Βιγιαφάνιες, λόγω τραυματισμού, με τον Αλεξανδρόπουλο.

Ο ΠΑΟΚ πάτησε περιοχή ξανά στο 33ο λεπτό, με τον Ζίβκοβιτς να συγκλίνει και να σουτάρει, αλλά ο Αλεξανδρόπουλος έβαλε την κόντρα για να καταλήξει η μπάλα στην αγκαλιά του Μπρινιόλι.

Αντιθέτως, στο 34’, οι γηπεδούχοι δεν πέταξαν την δική τους ευκαιρία, καθώς ο Παλάσιος έβγαλε σέντρα ακριβείας στο δεύτερο δοκάρι όπου πετάχτηκε ο Αϊτόρ -αφήνοντας πίσω του τον Σάστρε- και με κεφαλιά έκανε το 1-0!

Μάλιστα, δύο λεπτά μετά, πρωταγωνίστησαν ξανά οι ίδιοι παίκτες, αλλά ο Ίνγκασον επενέβη αποτελεσματικά αυτή την φορά στο σουτ του Παλάσιος… Μετά από ωραία οργανωμένη επίθεση, στο 41’, ο Αϊτορ σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά συρτά, στερώντας από τον Παναθηναϊκό το 2-0.

Στην αμέσως επόμενη φάση, ήταν η σειρά του «δικέφαλου του Βορρά» να καταγράψει την καλύτερη του στιγμή, με τον Άκπομ να πατάει περιοχή από αριστερά, να σουτάρει από καλή θέση, αλλά να στέλνει την μπάλα… πλάγιο άουτ και τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Ο ΠΑΟΚ άγγιξε την ισοφάριση στο 48ο λεπτό, όταν ο Κούρτιτς επιχείρησε σουτ που εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Μπρινιόλι, ενώ απείλησε ξανά με τον Τσιγγάρα στο 49′.

Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Ελ Καντουρί για να απειλήσει την εστία του Παναθηναϊκού, όμως, το πλασέ του πέρασε άουτ.

Ο Λουτσέσκου έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές, ρίχνοντας στη μάχη τους Τέιλορ, Σβαμπ και Μπίσεσβαρ, αλλά προτού πατήσουν καλά-καλά χορτάρι, ο Χουάνκαρ διπλασίασε το προβάδισμα των γηπεδούχων με τρομερό βολέ στο 64′.

Πάντως, ο ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε και εκμεταλλευόμενος τις ενοχλήσεις του Αλεξανδρόπουλου, κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή του γηπέδου.

Μείωσε, μάλιστα, πολύ γρήγορα, συγκεκριμένα στο 70′ με κοντινή προσπάθεια του Ζίβκοβιτς και ενέτεινε την πίεσή του προς τα καρέ του Μπρινιόλι.

Στο 85ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι για χέρι του Χουάνκαρ, όμως, ο διαιτητής, έπειτα από χρήση VAR, αποφάσισε ότι δεν υπάρχει παράβαση.

Τελικά, παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων, το 2-1 παρέμεινε μετά και το πέρας των καθυστερήσεων.

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (30’ λ.τ. Αλεξανδρόπουλος), Γκατσίνοβιτς (88’ Βιτάλ), Παλάσιος, Ιωαννίδης (77’ Σάρλια), Αϊτόρ (87’ Χατζηγιοβάνης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε (63’ Τέιλορ), Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (80’ Σίντκλεϊ), Κούρτιτς, Τσιγγάρας (63’ Σβαμπ), Ζαμπά, Ελ Καντουρί (63’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (80’ Τσόλακ).

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα  0-0
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ  2-1
Ολυμπιακός – ΑΕΚ (20.00)

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ολυμπιακός 28 21 6 1 50 16 34 69
2 ΠΑΟΚ 29 18 5 6 53 26 27 59
3 ΑΕΚ 28 14 5 9 43 30 13 47
4 Παναθηναϊκός 29 14 5 10 44 23 21 47
5 Άρης 29 13 8 8 29 23 6 47
6 ΠΑΣ Γιάννινα 29 11 9 9 29 26 3 42
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected