Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική : Πέντε προσαγωγές για επεισόδια. Η καταγγελία της Λευκίμμης στο gazzetta.gr και η ανακοίνωση του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων

Photo Credits: facebook south devils

Για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητικής βίας κατηγορούνται πέντε άτομα, για επεισόδια που έγιναν την περασμένη Κυριακή μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα Μεγάλου Αλεξάνδρου Τρικάλων-Λευκίμμης για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Αλεξάνδρειας, τα παραπάνω άτομα τραυμάτισαν δύο άνδρες στις κερκίδες του γηπέδου, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν σε νοσοκομείο της Βέροιας.

Όπως αναφέρει το pena.press, εντός του αγωνιστικού χώρου, είχε σημειωθεί ένταση μεταξύ ποδοσφαιριστών της φιλοξενούμενης ομάδας και του διαιτητή Σιδηρόπουλου από την Πέλλα, που έλαβε τέλος μετά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας υποβλήθηκαν εγκλήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων ατόμων, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απειλής, της εξύβρισης και της αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνα.

Για την ιστορία, το ματς είχε λήξει με σκορ 2-1 υπέρ των γηπεδούχων, με τους Κερκυραίους να έχουν παράπονα για τρία κερδισμένα πέναλτι του Μεγάλου Αλεξάνδρου (το τρίτο στις καθυστερήσεις του αγώνα) και τις έξι αποβολές που είδαν παίκτες και προπονητής.

Η καταγγελία της ΑΕΛ στο gazzetta.gr και η ανακοίνωση του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων

Ο δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ. της Λευκίμμης, Γιάννης Μικρούλης, καταγγέλλει μέσω του Gazzetta ότι ο διαιτητής Κώστας Σιδηρόπουλος έλεγε «εγώ θα σας ρίξω» στο ματς με τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων Ημαθίας . Ο Βαγγέλης Μοναστηριώτης, περιγράφει το πώς χτυπήθηκε με σιδερογροθιά αλλά και πώς γλίτωσε το… στιλέτο ο αντιπρόεδρος Γιώργος Μυρίλλας.

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕ Λευκίμμης και δικηγόρος της ομάδας, Γιάννης Μικρούλης, μέσω του Gazzetta προβαίνει σε απίστευτες καταγγελίες σχετικά με τη συμπεριφορά του διαιτητή του αγώνα Κώστα Σιδηρόπουλο.

Ο κύριος Μικρούλης, υποστηρίζει ότι διαδραματίστηκαν απίστευτα σκηνικά, με τον εν λόγω διαιτητή να παραδέχεται σε παίκτη της ομάδας ότι: «Εγώ σήμερα σφυρίζω για τελευταία φορά, αλλά εσείς θα πέσετε». Επίσης, τονίζει ότι ο εν λόγω ρέφερι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα έβριζε τους παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας.

Έτσι, οι άνθρωποι της Λευκίμμης, μετά το τέλος της αναμέτρησης κινήθηκαν νομικά με αποτέλεσμα ο κύριος Σιδηρόπουλος να περάσει τη διαδικασία του αυτοφώρου, απ’ όπου και αφέθηκε ελεύθερος στις 3.20 τα ξημερώματα, όπως υποστηρίζει ο κύριος Μικρούλης.

Μικρούλης στο Gazzetta: «Το ματς ήταν στημένο με κεφαλαία γράμματα»

«Όταν λες δημόσια την αλήθεια δεν έχεις να φοβηθείς κάτι. Ο διαιτητής αυτός διεγράφη το πρωινό της επόμενης μέρας του αγώνα. Θα δείτε ότι τον διέγραψαν. Καταλαβαίνετε τί έχει συμβεί. Ο παρατηρητής έγραψε αυτά που είδε και γι’ αυτό τον διέγραψαν αμέσως.

Εμείς, ως ομάδα, πριν καν γίνει το ματς, όταν μάθαμε ότι ορίστηκε αυτός ο διαιτητής μάθαμε ότι είχε φιλικές σχέσεις με τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων και ότι το σπίτι του είναι κοντά στο γήπεδο.

Στείλαμε e-mail στην ΕΠΟ, για να μάθουμε ποια η σκοπιμότητα και τί εξυπηρετεί αυτός ο ορισμός. Δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση ευνοϊκή μεταχείριση, αλλά δεν πήραμε καν μία απάντηση από την αρμόδια επιτροπή.

Τα φάουλ που έδινε ο εν λόγω διαιτητής δεν θα δίνονταν ούτε σε αγώνα μπάσκετ. Στο 1ο μόλις λεπτό είχαμε δύο κίτρινες. Το δεξί μας μπακ, ο Κωστακιώτης την είδε για ένα μαρκάρισμα και επειδή πήγε ο αρχηγός μας να διαμαρτυρηθεί είδε κίτρινη κι αυτός. Καταφέραμε να προηγηθούμε. Κοιτούσε τον επόπτη του, δεν βρήκε κάτι να ακυρώσει.

Στη συνέχεια έδωσε ένα πέναλτι που ούτε καν το ζήτησαν οι αντίπαλοι. Είχαν ευκαιρίες και ένα δοκάρι, δεν λέω αλλά το πέναλτι από το οποίο έγινε το 1-1 δεν έπρεπε να δοθεί σε καμία περίπτωση. Αργότερα, δίνει 2ο πέναλτι, το αποκρούει ο τερματοφύλακας μας.

Στο 97′, δίνεται και τρίτο πέναλτι. “Αν το αποκρούσει θα διατάξω επανάληψη”, ακούστηκε να λέει ο διαιτητής, ο οποίος έβριζε τις μάνες των παικτών μέσα στον αγώνα.

Ο διαιτητής συνελήφθη σε αυτόφωρο, από το οποίο αφέθηκε ελεύθερος στις 3.20 τα ξημερώματα.

Στον παίκτη μας, τον Μπάνε (Μπράνισλαβ Νίκιτς), είπε: “Να ξέρεις είναι το τελευταίο μου ματς, εγώ όμως θα σας υποβιβάσω”. Ήταν στημένος, έδωσε 8 κίτρινες και 6 αποβολές. Οι 3 ήταν για παίκτες μας που ήταν στον πάγκο. Αυτή είναι η κατάσταση. Είναι ντροπή. Καταδικάζεται μια ομάδα σε υποβιβασμό.

Είμαι 50 χρόνια στην ομάδα και τέτοια διαιτησία δεν συνάντησα ποτέ. Ο άνθρωπος είναι εγκληματίας. Καταδίκασε μία ομάδα, να μην έχουμε 11άδα να παίξουμε με τον Μακεδονικό.

Με την επίτευξη του 2-1, χτυπήθηκε ο αντιπρόεδρος της ομάδας μας, υπέστη ευτυχώς μικρή εγκεφαλική διάσειση. Επεσε μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης ανάμεσα στους φιλάθλους μας και αυτό τον έσωσε. Ο επικεφαλής της Αστυνομίας ήταν κύριος. Αν υπήρξαν περισσότεροι τραυματίες δεν το ξέρω, μέσα στο χαμό που έγινε.

Είπα στον επικεφαλής της Αστυνομίας ότι στο τέλος δεν θα φύγει ο διαιτητής, θα συλληφθεί. Το παιχνίδι ήταν στημένο με κεφαλαία γράμματα».

Από εδώ και πέρα, ως ομάδα τί θα κάνετε για να βρείτε το δίκιο σας;

«Δεν προβλέπεται επανάληψη του αγώνα. Εχουν γίνει ενέργειες, είμαστε σε εξέλιξη και δεν μπορούμε να πούμε παραπάνω προς το παρόν».

Βαγγέλης Μοναστηριώτης στο Gazzetta: «Με χτύπησαν με σιδερογροθιά, πήγαν να μαχαιρώσουν τον αντιπρόεδρο»

Με τη σειρά του, το μέλος του Δ.Σ. της Λευκίμμης Βαγγέλης Μοναστηριώτης, o οποίος είναι ο ένας από τους δύο που όπως λέει ο ίδιος χτυπήθηκε, μίλησε στο Gazzetta για τα όσα βίωσε και είδε να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια του.

«Εγινε σωστό χειρουργείο. Τα όσα έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι και καταγεγραμμένα σε video από ένα site που λέγεται “emvolo” και τα κατέγραψε και μια άλλη σελίδα ονόματι “south devils”.

Με την επίτευξη του 3ου πέναλτι άρχισαν κάποιες διαμαρτυρίες, αλλά και φίλαθλοι της αντίπαλης ομάδας άρχισαν να έρχονται σε αντιπαράθεση με τους παίκτες μας.

Εγώ κι ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Μυρίλλας, πήγαμε κάτω στα κάγκελα στην κερκίδα των φιλοξενούμενων για να πούμε στους παίκτες μας να ηρεμήσουν και ότι θα δούμε τί θα γίνει. Μόλις τελείωνε το ματς θα βλέπαμε πως θα κινούμασταν. Εκείνη την ώρα ήρθαν 10-15 άτομα, μαυροντυμένοι με κουκούλες και μέχρι να καταλάβουμε τί γίνεται, ένας με χτύπησε με σιδερογροθιά μέσα στα μούτρα, οι άλλοι επιτέθηκαν στον αντιπρόεδρο της ομάδας, τον έριξαν κάτω και τον ξυλοχτυπούσαν. Ενας εξ αυτών βγάζει μαχαίρι – στιλέτο για να μην παρεξηγηθώ – και όπως ήταν έτοιμος να τον μαχαιρώσει, οι Αστυνομικοί πέταξαν μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης και φοβήθηκαν. Μάλιστα, αυτή έσκασε στον ώμο μου. Εμείς με τη σειρά μας υποδείξαμε τρεις εξ αυτών, αλλά μέχρι να δράσουν οι Αστυνομικοί ήταν αργά. Είχαν τα αμάξια τους παρκαρισμένα έξω από το γήπεδο. Μπήκαν μέσα σ’ αυτά και έφυγαν.

Από το γήπεδο, εγώ κι ο αντιπρόεδρος, πήγαμε στο κέντρο υγείας της Αλεξάνδρειας και από εκεί στη Βέροια για περαιτέρω εξετάσεις. Εγώ έχω κάτω από το μάτι ένα κόψιμο. Εφόσον έχουμε τη ζωή μας μια χαρά είμαστε. Απλά είναι πολύ κρίμα – ειδικά στο επίπεδο της Γ’ Εθνικής – να παλεύουμε κάποιοι άνθρωποι με τον ιδρώτα μας και στο τέλος να κινδυνεύει η ζωή μας».

Η ανακοίνωση του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων

Με έκπληξη σήμερα (Δευτέρα 4-4-2022) πληροφορηθήκαμε για την ανάρτηση στον ηλεκτρονικό τύπο «καταγγελίας από ανθρώπους» της Α.Ε. Λευκίμμης για υποτιθέμενα επεισόδια (? μετά το τέλος του αγώνα με την ομάδα μας στο γήπεδο της Αλεξάνδρειας.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και προστασία του ονόματος του σωματείου μας, σας αναφέρουμε ότι ως γηπεδούχοι τους παρείχαμε την καλύτερη δυνατή φιλοξενία όπως αναγνώρισε – και μας το δήλωσαν – το σύνολο της αποστολής της ομάδας τους. Οι δε παράγοντες της Λευκίμμης και μετά το τέλος του αγώνα δήλωναν ότι δεν είχαν κανένα παράπονο από την ομάδα του Μ. Αλεξάνδρου.

Τα όσα καταγγέλλονται από τους παράγοντες της Λευκίμμης σε αθλητικά sites σχετικά με επίθεση σε βάρος τους με λοστούς και μαχαίρια από το σωματείο μας κατά την μεταξύ μας αθλητική αναμέτρηση της Κυριακής 3-4-2022, αυτά είναι παντελώς ψευδή αβάσιμα και αναπόδεικτα.

Ως γηπεδούχοι ακολουθήσαμε πιστά και εφαρμόσαμε σε κάθε περίπτωση τις οδηγίες – εντολές της Αστυνομίας σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Σε όλη δε την διάρκειά του υπήρχε στο στάδιο ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία και έκανε το καθήκον της στο έπακρο. Μάλιστα, γνωρίζοντας ότι στο γήπεδο θα υπήρχαν και φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας που θα έρχονταν από την Κέρκυρα, με υπόδειξη της αστυνομίας τους παραχωρήθηκε η αριστερή πλευρά της κερκίδας δίπλα από τις θέσεις των επισήμων. Οι φίλαθλοι-οπαδοί της ομάδας μας τοποθετήθηκαν στη δεξιά πλευρά, ώστε να υπάρχει απόσταση μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων και στο κέντρο της κερκίδας η πρόβλεψη της αστυνομίας αφορούσε την τοποθέτηση των επισήμων (σκεπαστή κερκίδα) και των ουδέτερων φιλάθλων από την περιοχή που προσήλθαν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν τον αγώνα λόγω του ενδιαφέροντος αλλά και της βαθμολογικής του κρισιμότητας.

Τα όποια μεμονωμένα επεισόδια δημιουργήθηκαν ουσιαστικά από φιλάθλους της Λευκίμμης -μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ από την ομάδας μας – οι οποίοι πετώντας μπουκάλια και εξυβρίζοντας χυδαία, προκαλούσαν συνεχώς τους ουδέτερους – κατ’ ουσία – φιλάθλους που βρίσκονταν στο μέσον της κερκίδας όπως προαναφέρθηκε.

ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΕΙΣΌΔΙΑ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ή ΕΜΠΛΟΚΗ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι ποδοσφαιριστές της Λευκίμμης από το 1ο λεπτό της αναμέτρησης επέδειξαν εριστική συμπεριφορά, προκαλώντας και εξυβρίζοντας τόσο τους ποδοσφαιριστές μας όσο και τον διαιτητή.

Το παιχνίδι ήταν αγωνιστικός μονόλογος της ομάδας μας, με πάνω από 70% στην κατοχή της μπάλας, με πολλές ευκαιρίες – μεταξύ των οποίων και 3 δοκάρια και από τύχη το σκορ παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

Για την προκλητική τους συμπεριφορά (ποδοσφαιριστών και παραγόντων) ο διαιτητής αναγκάστηκε να προβεί στη χρήση αρκετών καρτών. Από αυτές, τρείς κόκκινες κάρτες τους δόθηκαν στον πάγκο γιατί επιτέθηκαν στον διαιτητή χειροδικώντας και για εξύβριση του ενός βοηθού (επόπτη) και μια για αντιαθλητικό παιχνίδι (2 κίτρινες) .

Αισθανόμαστε και δηλώνουμε περήφανοι γιατί η ομάδα μας το παιχνίδι αυτό το κέρδισε στο γήπεδο.

Όσο δε αναφορικά με την προσπάθεια από την πλευρά της Λευκίμμης για διόγκωση του θέματος, αφού ενεπλάκησαν με δηλώσεις – καταγγελίες βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου από την περιφέρεια της Κέρκυρας, οι οποίοι δεν παραβρέθηκαν στο γήπεδο για να έχουν εικόνα των γεγονότων, θα τους παρακαλούσαμε να απευθυνθούν και να ρωτήσουν τον συνάδελφο τους βουλευτή Ημαθίας κύριο Μπαρτζώκα Αναστάσιο που ήταν παρών και παρακολούθησε την ποδοσφαιρική αναμέτρηση των δύο σωματείων .

Τέλος δηλώνουμε ότι το σωματείο «Μέγας Αλέξανδρος» επιφυλάσσεται για την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων του ενώπιον κάθε αρμόδιας αρχής.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected