Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Πρεμιέρα στη League A για την Εθνική Νεανίδων

Τους πρώτους αγώνες της στην League A του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων θα δώσει στην Τσεχία η Εθνική Ομάδα, με βασική επιδίωξη να διατηρήσει το δικαίωμα συμμετοχής στην κορυφαία λίγκα της κατηγορίας, το οποίο απέκτησε τον περασμένο Οκτώβριο.

Αντίπαλοι της Ελλάδας στον 7ο όμιλο από την κλήρωση της 9ης Δεκεμβρίου αναδείχτηκαν η διοργανώτρια του τουρνουά -όπως επίσης της τελικής φάσης του EURO- Τσεχία, καθώς επίσης η τελευταία πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία και το ΕΪΡΕ. Όπως εξηγεί ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Παπακώστας, οι ομάδες του προκριματικού γκρουπ είναι εξ ορισμού ισχυρές: «Η Γαλλία είναι 2η στην Ευρώπη, η Τσεχία 12η, η Δημοκρατία Ιρλανδίας 15η και εμείς βρισκόμαστε στην 29η θέση. Επομένως, δεν είναι εύκολος ο στόχος της παραμονής στην League A, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Επιπλέον, οι αγώνες με ομάδες υψηλού ανταγωνισμού μόνο να βοηθήσουν μπορούν τις δικές μας παίκτριες, οι οποίες δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να συμμετέχουν σε τέτοια παιχνίδια. Η εμπειρία είναι σπάνια και χρήσιμη».

– Τον περασμένο Οκτώβριο η Εθνική κατάφερε να προβιβαστεί από την League A στην League Β. Ποια στοιχεία θα θέλατε να βελτιώσετε σε σχέση με εκείνους τους αγώνες;

«Πρωτίστως την αμυντική μας λειτουργία, γιατί θα αντιμετωπίσουμε ομάδες, που συνηθίζουν να επιβάλλουν παιχνίδι κατοχής και κυριαρχίας. Επίσης, δουλεύουμε πάνω σε κάποια κομμάτια σε ό,τι αφορά την επιθετική μας μετάβαση».

– Ο στόχος της παραμονής στην League A κατά πόσο είναι υλοποιήσιμος;

«Παίξαμε το φθινόπωρο φιλικά με την Τσεχία και τα κορίτσια έδειξαν ότι έχουν δυνατότητες. Πρόσφατα, στα φιλικά εναντίον της Πολωνίας, μιας ομάδας ανάλογης δυναμικότητας με το EΪΡΕ, απέδειξαν ότι είναι σε θέση να μπουν ρεαλιστικά στη διεκδίκηση της επιδίωξής μας. Ό,τι και να συμβεί, πάντως, επαναλαμβάνω ότι αυτοί οι αγώνες θα τα βελτιώσουν».

– Στο 1ο παιχνίδι του τουρνουά η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Γαλλία. Ποιο είναι το σχόλιό σας για την πρεμιέρα, με δεδομένο ότι η ομάδα σας θα παίξει με τον ισχυρότερο αντίπαλο;

«Θα είναι μια πρόκληση για τις παίκτριές μας. Θα αντιμετωπίσουν αθλήτριες που συμμετέχουν σε κορυφαίες διοργανώσεις του ποδοσφαίρου γυναικών στην Ευρώπη και οι οποίες ανήκουν σε συλλόγους, όπως η Παρί και η Λιόν, που αγωνίζονται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αντίπαλος είναι πολύ υψηλού επιπέδου, επομένως και η αγωνιστική εμπειρία θα είναι ξεχωριστή».

Πατήστε ΕΔΩ για το αναλυτικό πρόγραμμα αγώνων και τις πληροφορίες της διοργάνωσης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected