Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Προβάδισμα με Ντε Μπρόινε για Σίτι, πρόκριση από τώρα για τη Λίβερπουλ (vids)

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι έκαναν βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League πριν το μεταξύ τους ντέρμπι για την Premier League.

Στο πρώτο πιάτο των προημιτελικών του Champions League, τα παιχνίδια σε Μάντσεστερ και Λισαβόνα ήταν εξαιρετικά. Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ απέκτησαν προβάδισμα πρόκρισης για τους «4» με τις νίκες επί της Ατλέτικο Μαδρίτης με 1-0 και της Μπενφίκα με 3-1.

Η Λίβεπουλ επικράτησε 3-1 στο «Ντα Λουζ» της Μπενφίκα, χάρη στο εξαιρετικό της πρώτο ημίχρονο. Στο 17’ ο Κονατέ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά και στο 34’ ο Μανέ πέτυχαν το 0-2, ενώ θα μπορούσαν να έχουν διευρύνει κι άλλο τον δείκτη του σκορ, αλλά ο Βλαχοδήμος έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Πορτογάλοι ανέβασαν στροφές και στο 49’ βρήκαν το γκολ από το λάθος του Κονατέ με τον Νούνιες για το 1-2. Η Μπενφίκα πίεσε για την ισοφάριση, χάνοντας ευκαιρίες, αλλά μετά το 75’ η Λίβερπουλ ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα και πέτυχε στο 87’ το τρίτο γκολ με τον Ντίας

Η Σίτι υποδέχτηκε την Ατλέτικο Μαδρίτης και ήξερε πως θα υποφέρει στην προσπάθειά της να σκοράρει. Για σχεδόν 70 λεπτά, η ομάδα της Μαδρίτης αμυνόταν σωστά και δεν άφηνε τους «πολίτες» να γίνουν επικίνδυνοι.

Στο 70’ όμως ο νεοεισελθών Φοντέν έβγαλε την ασίστ για τον Ντε Μπρόινε, ο οποίος κατάφερε να πετύχει με πλασέ το 1-0. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε ως το φινάλε, αν και η ομάδα του Σιμεόνε έψαξε το γκολ σε κάποιες φάσεις.

Συνθέσεις

Μπενφίκα (Νέλσον Βερίσιμο) : Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο, Οταμέντι, Βερτόνγκεν, Γκριμάλδο, Ράφα Σίλβα, Βέιγκλ, Τααράμπτ (70′ Μεϊτέ), Έβερτον (82′ Γιάρεμτσουκ), Γκονζάλο Ράμος (86′ Ζοάο Μάριο), Νούνιες.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ) : Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (89′ Γκόμες), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Κεϊτά (89′ Μίλνερ), Φαμπίνιο, Αλκάνταρα (61′ Χέντερσον), Σαλάχ (61′ Ζότα), Μανέ (61′ Φιρμίνο), Λουίς Ντίας.

Μια καταπληκτική ασίστ του Φιλ Φόντεν και ένα γκολ του Κέβιν Ντε Μπρόινε χάρισαν στην (ανώτερη) Μάντσεστερ Σίτι τη νίκη επί της αμυντικής Ατλέτικο (1-0) και το προβάδισμα πρόκρισης στην τετράδα του Champions League, ενόψει της ρεβάνς στην Μαδρίτη (Τετάρτη 13/04, 22:00).

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε ήθελε να επαναλάβει ακριβώς το ίδιο κόλπο που είχε σκαρώσει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν από 20 ημέρες στην ίδια πόλη, αλλά μερικά χιλιόμετρα πιο δίπλα.

Για 69 λεπτά, ο Αργεντινός είχε μπλοκάρει τα πάντα. Δεν ήταν όμορφο, αλλά ήταν αποδοτικό. Η Μάντσεστερ Σίτι είχε μόνο μία τελική προς την εστία, ένα φάουλ του Ντε Μπρόινε (55’) που έβγαλε με διπλή προσπάθεια ο Όμπλακ.

Το παιχνίδι παιζόταν μόνιμα στα τελευταία 30 μέτρα, ο τελευταίος παίκτης των πολιτών ήταν 20 μέτρα κάτω από την σέντρα. Σε κάθε προσπάθεια όμως των Άγγλων, πάντα βρισκόταν ένα πόδι αντιπάλου, ένα σώμα, κάτι.

Και κάθε φορά που κάποιος παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε ένα κλέψιμο, έπρεπε να διασχίσει με σπριντ μία απόσταση 70 μέτρων, έφτανε εξουθενωμένος προς την περιοχή του Έντερσον, ο οποίος στην ουσία δεν απειλήθηκε ποτέ.

Το αμυντικό masterclass του Τσόλο κράτησε ενάμιση ημίχρονο. Οι ροχιμπλάνκος είχαν απάντηση σε κάθε ερώτηση των παικτών του Πεπ Γκουαρντιόλα, οι λιγοστές τελικές (όπως μία καλή κεφαλιά του Λαπόρτ στο 64ο λεπτό) έβγαιναν μόνο από στατικές φάσεις, που δεν τις λες και σπεσιαλιτέ των ομάδων του Πεπ.

Η λογική λέει πως είναι αδύνατον να κάνεις ένα αλάνθαστο αμυντικά παιχνίδι για 90 (και κάτι) λεπτά απέναντι σε μία ομάδα του Πεπ. Κάποια στιγμή θα «διαβάσει» κάποια αδυναμία, θα βρει κάποια τρύπα.

Ο Φιλ Φόντεν φαίνεται ότι δεν… χάζευε στον πάγκο και με το που μπήκε έκανε την διαφορά. Με ωραία ατομική ενέργεια τράβηξε τον Φελίπε πάνω του, έκανε την κάθετη στον Ντε Μπρόινε και ο Βέλγος με συρτό διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0 (70’), λύνοντας τον γόρδιο δεσμό.

Λίγο αργότερα οι δύο τους πήγαν να σκαρώσουν ένα παρόμιο κόλπο, όμως ο Βέλγος σημάδεψε ένα πολλά σώματα που είχαν προλάβει να κρύψουν την ισπανική εστία.

To 1-0 έμεινε ως το τέλος, το μεγάλο κόλπο του Σιμεόνε χάλασε από μία μικρή λεπτομέρεια και οι πολίτες μοιάζουν το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Συνθέσεις

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον – Ζοάο Κανσέλο, Στόουνς, Λαπόρτ, Ακέ – Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόδρι, Γκιντογκάν (68’ Γκρίλις), Ντε Μπρόινε – Μαχρέζ (68’ Φόντεν), Στέρλινγκ (68’ Γκαμπριέλ Ζεσούς).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Βρσάλικο, Σάβιτς, Φελίπε, Ρεϊνίλδο, Ρενάν Λόντι – Γιορέντε (60’ Ματέους Κούνια), Κοντογκμπιά, Κόκε (60’ Ντε Πολ) – Γκριεζμάν (60’ Κορέα), Ζοάο Φέλιξ (81’ Λεμάρ).

To πρόγραμμα των πρώτων προημιτελικών

Τρίτη 5/4

Μπενφίκα – Λίβερπουλ  1-3
Μάντσεστερ Σίτι – Ατλέτικο Μαδρίτης  1-0

Τετάρτη 6/4

Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης (22.00)
Βιγιαρεάλ – Μπάγερν Μονάχου (22.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected