Κατηγορίες
Αθλήματα

Έτοιμη να γράψει ιστορία η Εθνική Χάντμπολ! (photos)

Η Εθνική Ανδρών της Ελλάδας ετοιμάζεται να γράψει ιστορία την Κυριακή (17/04), στο Μαυροβούνιο, του οποίου επικράτησε απόψε (13/04) με δύο τέρματα διαφορά (25-23), στο κλειστό γυμναστήριο Κανήθου (Χαλκίδα), «Τ. Καμπούρης», στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης των πλέι οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2023.

Η Γαλανόλευκη ήταν ανώτερη των αντιπάλων της στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και θα μπορούσε να είχε εξασφαλίσει καλύτερη διαφορά στο σκορ, ωστόσο η κατάφωρη αδικία από τους Πορτογάλους διαιτητές στα τελευταία λεπτά στέρησε αυτή την δυνατότητα από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που εφόσον αποσπάσει το επιθυμητό αποτέλεσμα εκτός έδρας, θα πανηγυρίσει την συμμετοχή του, για πρώτη φορά μετά από το 2005, στην τελική φάση του Μουντιάλ!

Ενδεικτικό της εικόνας της αναμέτρησης και της ανωτερότητας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν το γεγονός πως μετά την λήξη οι Μαυροβούνιοι… πανηγύριζαν, αφού ηττήθηκαν με δύο τέρματα και όχι με 4-6 ή παραπάνω.

Από την άλλη, τα παλικάρια της Εθνικής μας, καθώς και το τεχνικό επιτελείο, που κάνει σπουδαία δουλειά αναβαθμίζοντας την εικόνα της ομάδας μας διεθνώς, καταχειροκροτήθηκαν από το θερμό κοινό, που σχεδόν γέμισε και πάλι το γήπεδο, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας, η οποία πιστώνεται για μία ακόμα φορά την άριστη, μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, οργάνωση για την διεξαγωγή του ματς.

Οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, έβρισκαν διαδρόμους προς την εστία του Μαυροβουνίου και κατάφερναν να σκοράρουν.

το φιλμ του αγώνα στο greekhandball.com

ΕΛΛΑΔΑ – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 25-23

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 3-2, 5-6, 9-8, 11-9, 15-10 (ημίχρονο), 17-12, 19-15, 22-17, 24-20, 25-20, 25-23

Ελλάδα : Κωστακίδης 1, Μπόσκος 2, Λιάπης, Μυλωνάς 4, Μάλλιος 4, Μιχαηλίδης, Πασσιάς 5, Μπουκοβίνας 2, Παπαβασίλης 3, Καραμπουρνιώτης, Δομπρής, Τζηράς 2, Ηλιόπουλος, Παπαδιονυσίου 1, Αραμπατζής 1, Παπαντωνόπουλος

Μαυροβούνιο : Φ. Βούγιοβιτς, Μ. Βούγιοβιτς 7, Τσάβορ 1, Λάζοβιτς, Τσέπιτς, Μ. Βούγιοβιτς 5, Μιγιούσκοβιτς, Ράντοβιτς 2, Σίμιτς, Καλουτζέροβιτς, Σ. Βούγιοβιτς 1, Σεβάλιεβιτς 1, Μπόζοβιτς 3, Λάσιτσα 1, Άντζελιτς 1, Γκρμπόβιτς 1

Παρατηρητής: Μπάσεφ (Βουλγαρία), Διαιτητές: Κακαντόρ – Νικολάου (Πορτογαλία), Δίλεπτα: 7-7 (Απευθείας κόκκινη: Λιάπης, 57:09) Πέναλτι: 1/2-3/3

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected