Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Με…νύχια και με δόντια η πρόκριση της Σίτι, ανοιχτό παιχνίδι με πολλά γκολ στο Άνφιλντ (vids)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε τις φάσεις, η Μάντσεστερ Σίτι άντεξε (0-0) και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά – Ο Τσιμίκας ήταν εξαιρετικός και παρότι η Λίβερπουλ έμεινε στο 3-3 με την Μπενφίκα πήρε την πρόκριση.

Η Μάντσεστερ Σίτι προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Champions League αφού κατάφερε να φύγει από το Μαδρίτη με ισοπαλία 0-0 εναντίον της Ατλέτικο κι έτσι να αξιοποιήσει την οριακή νίκη της με 1-0 στο πρώτο ματς των προημιτελικών. Οι «Σίτιζενς» του Πεπ Γκουαρντιόλα μπορούσαν να «καθαρίσουν» στο 30΄ όμως το δοκάρι «έσωσε» τον Όμπλακ στο σουτ του Γκιντογκάν. Στη συνέχεια ο Ντιέγκο Σιμεόνε έφερε το ματς εκεί που ήθελε, σταδιακά η «Ατλέτι» πίεσε ολοένα και περισσότερο, όμως στάθηκε άτυχη και δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Έτσι, η Σίτι πήρε το «εισιτήριο» για την τετράδα όπου θα ξαναταξιδέψει στη Μαδρίτη για να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ. Στην εκπνοή του αγώνα είχαμε επεισόδια και σύρραξη μεταξύ ποδοσφαιριστών μετά από χτύπημα του Φελίπε στον Φόντεν που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του παίκτη των γηπεδούχων.

Συνθέσεις

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ. Γιορέντε, Σάβιτς, Φελίπε, Ρεϊνίλδο. Λεμάρ (82’ Σουάρες), Κοντογκμπιά, Κόκε (69’ Ντε Πολ), Ρενάν Λόντι (69’ Κορέα). Γκριεζμάν (69’ Καρασκό), Ζοάο Φέλιξ (82’ Ματέους Κούνια).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον. Γουόκερ (73’ λ. τρ. Ακέ), Στόουνς, Λαπόρτ, Ζοάο Κανσέλο. Γκιντογκάν, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (65’ Στέρλινγκ). Μαχρέζ, Φόντεν, Μπερνάρντο Σίλβα (78’ Φερναντίνιο).

Στο «Άνφιλντ» η Λίβερπουλ είχε εύκολο έργο, να υπερασπιστεί τη νίκη της 3-1 στο πρώτο ματς με τη Μπενφίκα και να κάνει «τσεκ» για τον ημιτελικό εναντίον της Βιγιαρεάλ. Όμως οι Πορτογάλοι έβγαλαν αντίδραση και μπορεί να έχασαν την πρόκριση, αλλά με το τελικό 3-3 κέρδισαν τις εντυπώσεις. Για τους «Reds» αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο ο Κώστας Τσιμίκας πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση με δύο ασίστ, από κόρνερ στο πρώτο γκολ (κεφαλιά Κονατέ στο 21΄) και εκτέλεση φάουλ στο τρίτο (προβολή Φιρμίνο στο 65΄). Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος παρών όπως πάντα κάτω από τα δοκάρια της Μπενφίκα, φέρει ευθύνη για το δεύτερο γκολ το οποίο σημείωσε ο Ρομπέρτο Φιρμίνο στο 55΄. Η Μπενφίκα ισοφάρισε 1-1 στο 32΄ με το πρώτο γκολ του 21χρονου Γκονσάλο Ράμος στη διοργάνωση και στη συνέχεια σε 3-3 με τον Ρόμαν Γιάρεμτσουκ στο 73΄ και τον Ντάργουϊν Νούνιες στο 82΄. Φανταστικός ο Ουρουγουανός πέτυχε συνολικά τρία γκολ, αλλά τα δύο ακυρώθηκαν ως οφσάιντ κατόπιν ελέγχου από τον VAR.

Πριν από την έναρξη του αγώνα οι δύο ομάδες απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα του «Χίλσμπορο», 33 χρόνια μετά την τραγωδία που σημάδεψε το αγγλικό ποδόσφαιρο, στις 15 Απριλίου του 1989.

Συνθέσεις

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Γκόμες, Κονατέ, Ματίπ, Τσιμίκας, Κεϊτά, Μίλνερ (57’ Τιάγκο), Χέντερσον, Ζότα, Φιρμίνο (90+2′ Οριγκί), Ντίας (66’ Μανέ)

Μπενφίκα (Νέλσον Βερίσιμο): Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο (90+1′, Ντίας), Οταμέντι, Φερτόνχεν, Γκριμάλδο, Βάιγκλ, Τάαραμπτ (66’ Ζοάο Μάριο), Έβερτον (90+2′ Αλμέιδα), Γκονσάλβες (46’ Γιάρεμτσουκ), Ράμος (78’ Μπερνάρντο), Νούνιες

Tα αποτελέσματα των επαναληπτικών προημιτελικών

Τρίτη 12/4

Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι 2-3 παρ [1-3]
Μπάγερν Μονάχου – Βιγιαρεάλ  1-1 [0-1]

Τετάρτη 13/4

Λίβερπουλ – Μπενφίκα  3-3 [3-1]
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι  0-0 [0-1]

*στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected