Κατηγορίες
Αθλήματα

Τεράστια εμφάνιση Τσιτσιπά, νίκησε εύκολα τον Ζβέρεφ και πήγε τελικό! (vids)

© Corinne Dubreuil/ATP Tour

Ένας εκπληκτικός Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο του σερί στο Monte-Carlo, κερδίζοντας άνετα τον Alexander Zverev με 6-4, 6-2 στον δεύτερο ημιτελικό του Monte-Carlo Masters.

Αυτή ήταν η 9η διαδοχική νίκη για τον 23χρονο Έλληνα πρωταθλητή στο Monte-Carlo, όπου αύριο θα έχει τη δυνατότητα να κερδίσει για 2η διαδοχική χρονιά τον τίτλο και τον 2ο τίτλο του συνολικά σε Masters διοργάνωση.

Θα αντιμετωπίσει τον “πρωτάρη” Alejandro Davidovich Fokina, που κάνει ένα πολύ σπουδαίο τουρνουά και νωρίτερα κέρδισε τον Grigor Dimitrov με 2-1 σετ, για να μπει στον πρώτο του τελικό στο tour.

Από πολύ νωρίς ο Τσιτσιπάς φάνηκε πολύ δυνατός και έκανε το γρήγορο break που τον έβαλε σε θέση οδηγού στον αγώνα και του έδωσε το προβάδισμα με 2-0. Ο Zverev ανέβασε την απόδοσή του και απάντησε στο break του Στέφανου, καταφέρνοντας να ισοφαρίσει σε 2-2, όμως ο Στέφανος με τη σειρά του ανταποκρίθηκε πολύ καλά, κρατώντας εύκολα το σερβίς του για το 3-2.

Στη συνέχεια το σερβίς πρόδωσε ξανά τον Zverev, με τον Έλληνα τενίστα να “ξεφεύγει” με 5-2. Δεν κατάφερε να κλείσει το σετ στο σερβίς του στο 9ο game o Στεφ, έκανε όμως το break στο 10ο game για το 6-4 στο επόμενο game και πήρε το 1ο σετ.

Στο 2ο σετ ο Στέφανος σταθεροποιήθηκε από τη γραμμή του σερβίς και κατάφερε να ελέγξει απόλυτα τον ρυθμό. Δεν κινδύνεψε ούτε σε ένα service game του ο Έλληνας πρωταθλητής, που έκανε το break στο 6ο και στο 8ο game, για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του και να ολοκληρώσει τον ημιτελικό σε 75 μόλις λεπτά!

Αυτή ήταν η 3η νίκη του Τσιτσιπά επί του Zverev στο χώμα, σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ενώ συνολικά βελτίωσε το ρεκόρ του απέναντι στο Γερμανό σε 7-3 νίκες.

Προκρίθηκε στον 2ο φετινό του τελικό ο Τσιτσιπάς μετά το Ρότερνταμ, όπου είχε ηττηθεί από τον Felix Auger-Aliassime, ενώ συνολικά αυτός θα είναι ο 19ος τελικός της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον 8ο τίτλο του (7-11 σε τελικούς).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected