Κατηγορίες
Αθλήματα

Ανέβασε “στροφές” στο τρίτο σετ και προκρίθηκε η Τσιτσιπάς (vids)

Με μια μέρα καθυστέρηση και πολλές ώρες αναμονής, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να πάρει τη νίκη στην πρεμιέρα του στη Βαρκελώνη και να προκριθεί στους “16” καλύτερους του Barcelona Open, επικρατώντας του Ilya Ivashka με 6-1, 4-6, 6-2.

Θυμίζουμε πως η αναμέτρηση αυτή έπρεπε να ολοκληρωθεί χθες, διακόπηκε όμως 2 φορές και τελικά αναβλήθηκε για σήμερα, με τον Στέφανο να προηγείται με 5-1 μετά από 26 λεπτά καθαρού παιχνιδιού.

Σήμερα ο αγώνας πήρε επίσης πολλές αναβολές, αφού η βροχή ήταν έντονη και ακατάπαυστη από το πρωί στη Βαρκελώνη. Τελικά, μετά από αρκετές ώρες αναμονής οι δυο παίκτες βγήκαν στο court το βράδυ και ο Στέφανος ολοκλήρωσε την αποστολή του, έστω και αν δυσκολεύτηκε για ένα σετ.

Όπως αναφέρει το tennisnews, στις δύσκολες συνθήκες που παίχτηκε τένις, με αρκετό αέρα και υγρασία, ο Στεφ έριξε λίγο το επίπεδό του και ο Ivashka το εκμεταλλεύτηκε αυτό, κάνοντας το break για να κερδίσει το 2ο σετ με 6-4.

Ο Τσιτσιπάς ωστόσο ήταν σοβαρός όταν χρειάστηκε και “καθάρισε” την αναμέτρηση στο 3ο σετ, όπου έχασε μόλις 2 games από τον Λευκορώσο, “σφραγίζοντας” τη νίκη σε 2 ώρες και 12 λεπτά.

O Τσιτσιπάς βελτίωσε το ρεκόρ του στη φετινή χωμάτινη σεζόν στο 6-0 νίκες και αύριο θα αντιμετωπίσει τον Grigor Dimitrov, στις 14:30 με 15:00 ώρα Ελλάδας.

Ο Dimitrov στάθηκε κάπως πιο τυχερός, καθώς πρόλαβε και ολοκλήρωσε τη νίκη του από το απόγευμα, βγαίνοντας για λίγο μόνο στο court σήμερα, αφού ήταν μπροστά επί του Federico Coria με 4-6, 6-3, 4-3 όταν διακόπηκε το δικό του παιχνίδι χθες. Ο Βούλγαρος σήμερα κέρδισε το 3ο σετ με 6-4 και εξασφάλισε την παρουσία του στον 3ο γύρο.

Θα αντιμετωπίσει για 4η φορά τον Τσιτσιπά, με τον Έλληνα παίκτη να προηγείται με 2-1 στις νίκες. Τελευταία φορά είχαν συναντηθεί πέρσι στη Βιέννη, με τον Τσιτσιπά να κερδίζει με 7-6 (6), 6-4. Στη μοναδική τους συνάντηση στο χώμα, στο Roland Garros το 2020, ο Τσιτσιπάς επίσης είχε αναδειχθεί νικητής, με 3-0 σετ.

Αν κερδίσει και αύριο ο Έλληνας πρωταθλητής, θα επιστρέψει στο court περίπου στις 19:00 ώρα Ελλάδας, για να αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα του Carlos Alcaraz με τον Jaume Munar.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected