Κατηγορίες
Διάφορα

Αποτροπιασμός και λύπη για τον βανδαλισμό της Αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας (vid)

Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη από τον βανδαλισμό στην Αυτοκρατορική πύλη της Αγίας Σοφίας, του Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων ανακοίνωσε πως ξεκίνησε έρευνα για την ταυτοποίηση των δραστών.

Όπως έγινε γνωστό, δύο διοικητικοί και δύο τεχνικοί επιθεωρητές της Διεύθυνσης ανέλαβαν να ερευνήσουν την υπόθεση καταστροφής της αυτοκρατορικής πύλης της Αγίας Σοφίας.

H τουρκική ένωση Ιστορίας της Τέχνης κατήγγειλε την Μ. Τρίτη τον βανδαλισμό της αυτοκρατορικής πύλης της Αγίας Σοφίας προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων με την Αθήνα να ζητεί να οδηγηθούν οι δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.

Συντηρεί την ένταση η Τουρκία
Η Άγκυρα όμως ανεβάζει την ένταση και στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Το 4ο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας αναμένεται να φτάσει στην Αττάλεια στις 19 Μαΐου. Την ημέρα δηλαδή της Γενοκτονίας των Ποντίων. Τουρκική πηγή που ρωτήθηκε από το Mega για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για έρευνες κοιτασμάτων υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης – πέταξε το μπαλάκι στη…Λιβύη.

«Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα δεν έχουμε διεκδικήσεις εκεί, ίσως όμως να έχουν αντιρρήσεις οι Λιβyοι… Θα ήταν ίσως πιο αποδεκτό αν οι έρευνες γίνονταν πιο κοντά στις ακτές σας», αναφέρει η τουρκική πηγή.

Μαχητικά της Άγκυρας πέταξαν πάνω από την νησίδα Ζουράφα, Οινούσσες και Παναγιά. Πάνω από το κατοικημένο μάλιστα νησί πέταξαν μόλις στα 300 μέτρα πάνω από τα σπίτια.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected