Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ο ΠΑΟΚ, με γκολ του Τσόλακ στην παράταση

Σε έναν ακόμη τελικό Κυπέλλου θα βρεθεί ο ΠΑΟΚ, που πήρε την ισοπαλία με γκολ στο “Καραϊσκάκης” και θα αντιμετωπίσει στον μεγάλο τελικό της 21ης Μαΐου τον Παναθηναϊκό.

Οι «ασπρόμαυροι» χρειάστηκαν την παράταση για να κάμψουν την αντίσταση του Ολυμπιακού, με τον Τσόλακ να πετυχαίνει το χρυσό γκολ, ισοφαρίζοντας αυτό του Ελ Αραμπί.

Το παιχνίδι πήγαινε σε χαμηλό τέμπο έως το 60’, με τις ομάδες να έχουν λιγοστές καλές στιγμές. Στη συνέχεια, το ματς πήρε… φωτιά και χάθηκαν εκατέρωθεν φάσεις για το γκολ, που όμως δεν ήρθε έως το τέλος του 90λεπτου. Στο 105’, ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ελ Αραμπί, με τον Μαροκινό να ευστοχεί για το 1-0. Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 109’, με τον Τσόλακ να σκοράρει για το 1-1.

Με το γκολ εκτός έδρας να συνεχίζει να ισχύει στο Κύπελλο, το εισιτήριο του τελικού κατέληξε στα χέρια της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Το φιλμ

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο ορεξάτα στο παιχνίδι και προσπάθησε να απειλήσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα στα πρώτα λεπτά, καθώς κάποιες κινήσεις των Καμαρά και Μασούρα ήταν οφσάιντ. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ισορροπήσει, αλλά μια σέντρα-σουτ του Ζίβκοβιτς δεν βρήκε στόχο.

Στο 11’ από γύρισμα του Ροντρίγκες, ο Τικίνιο από καλή θέση δεν έπιασε καλά την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε παράλληλα με την εστία. Ένα σουτ του Σίντκλεϊ στο 26’ δεν βρήκε στόχο, ενώ ακολούθησαν δύο σουτ από τους Μπουχαλάκη, Καμαρά πέρασαν εκτός εστίας.

Η πιο καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκε στο 41’, όταν ο Εμβιλά βρήκε έξυπνα τον Μασούρα μέσα στην περιοχή, εκείνος γύρισε και επιχείρησε το πλασέ, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.

Στη συνέχεια μια ενέργεια του Σισέ να καθυστερήσει ένα πλάγιο του ΠΑΟΚ άναψε τα αίματα, με τους «ασπρόμαυρους» να ζητούν την αποβολή του με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς κάτι ιδιαίτερο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές, αλλά μια κεφαλιά του Άκπομ στο 48’ δεν βρήκε στόχο. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει χώρους να απειλήσει και ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν καλός.

Ο Μαρτίνς έβαλε στο ματς τον Καρβάλιο για να αυξηθεί η δημιουργία στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων». Στο 66’ σημειώθηκε η καλύτερη ευκαιρία του «Δικεφάλου», με το σουτ του Μιτρίτσα, που έδιωξε σε κόρνερ ο Βατσλίκ.

Στο 72’ από λάθος του Σισέ, ο Ζίβκοβιτς έβγαλε σε θέση βολής τον Λύρατζη, με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού να αποκρούει σε κόρνερ.

Στο 73’ ο Ολυμπιακός απείλησε με διπλή ευκαιρία, με τον Μασούρα να μην μπορεί να σουτάρει και στην εξέλιξη της φάσης τον Ροντρίγκες να κάνει το σουτ και τον Πασχαλάκη να αποκρούει.

Το παιχνίδι πήρε… φωτιά στη συνέχεια και στο 83’ ο Σοάρες επιχείρησε να κρεμάσει τον Βατσλίκ από τη σέντρα, αλλά ο Τσέχος πρόλαβε τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.

Στα τελευταία λεπτά, επικράτησε τρελός ρυθμός, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ της νίκης, αλλά δεν δημιούργησαν τη μεγάλη φάση και το 0-0 παρέμεινε ως τη λήξη του 90λεπτου, οδηγώντας τον ημιτελικό στην παράταση.

Στην παράταση, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά, αλλά η πρώτη καλή φάση ήταν για τον ΠΑΟΚ στο 99’, με το σουτ του Τέιλορ. Στο 101’ το σουτ του Αγκιμπού κατέληξε στην αγκαλιά του Πασχαλάκη.

Στο 102’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Ελ Αραμπί από τον Πασχαλάκη. Αρχικά ο διαιτητής δεν καταλόγισε την παράβαση και μετά από ειδοποίηση του VAR, είδε ο ίδιος τη φάση και έδωσε το πέναλτι. Ο Μαροκινός ανέλαβε την εκτέλεση και στο 105’ αλά Πανένκα έκανε το 1-0.

Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 109’, όταν σε αντεπίθεση, ο Ολιβέιρα γύρισε για τον Τσόλακ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στα τελευταία λεπτά επικράτησε ένταση, με τον ΠΑΟΚ να μη βιάζεται και τον Ολυμπιακό να μην έχει το καθαρό μυαλό να ψάξει οργανωμένα για το γκολ. Οι προσπάθειες των «ερυθρόλευκων» δεν απείλησαν και δεν κατάφεραν να σκοράρουν, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου να πανηγυρίζουν την πρόκριση στον τελικό.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (110’ Κούντε), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (110’ Βρουσάι), Μ. Καμαρά (61’ Καρβάλιο), Μασούρας (87’ Βαλμπουενά), Ροντρίγκες (75’ Αγκιμπού Καμαρά), Τικίνιο (75’ Ελ Αραμπί).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Αουγκούστο (89’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ (46’ Σοάρες / 90’ Τσόλακ), Μουργκ (62’ Μιτρίτσα / 89’ Τέιλορ), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (74’ Ολιβέιρα).

Το πανόραμα της ημιτελικής φάσης

Λαμία – Παναθηναϊκός  0-2 [0-1]
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (20.00) [0-0]

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected