Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Αθλήματα

Στη 16άδα Γραμματικοπούλου και Χριστοφή στο Κάιρο, πέμπτος ευρωπαϊκός τίτλος για την Χατζηαβραάμ

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου είχε μια μάχη 2 ωρών και 8 λεπτών με την πολύ έμπειρη Αυστριακή Melanie Klaffner, άλλοτε Νο.175 στον κόσμο, την οποία κατάφερε τελικά να “λυγίσει” στο 3ο σετ με 6-2, 4-6, 6-4, για να πάρει την πρόκριση για τις “16” καλύτερες στο χωμάτινο Futures στο Κάιρο.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η 25χρονη Ελληνίδα, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.183 στην παγκόσμια κατάταξη, απώλεσε ένα προβάδισμα με 4-0 στο 3ο σετ, στο οποίο ισοφαρίστηκε με 4-4 και έχασε τον πρώτο πόντο από το επόμενο game. Δεν πτοήθηκε όμως, φρόντισε να διατηρήσει την ψυχραιμία της και ανέκτησε το πάνω χέρι κάνοντας break για το 5-4. Στη συνέχεια σέρβιρε επιτυχώς για τη νίκη και πήρε μέσα σε ανακούφιση την πρόκριση για τον 2ο γύρο.

Εκεί θα αντιμετωπίσει μια Γερμανίδα, είτε τη Luisa Meyer auf der Heide, είτε την προερχόμενη από τα προκριματικά, Antonia Schmidt.

Στον 2ο γύρο μπήκε και η Ελένη Χριστοφή, η οποία πέτυχε σήμερα την 4η διαδοχική νίκη της στο Κάιρο. Η 23χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.1069 στον κόσμο, είχε ξεκινήσει από τα προκριματικά την προσπάθειά της στο δυνατό τουρνουά της ITF.

Εκεί είχε κερδίσει πρώτα την Αυστριακή Alina Michalitsch με 6-3, 6-2, ενώ στη συνέχεια απέκλεισε και την Merna Refaat με 6-1, 6-1. Για τον 3ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών, κέρδισε χθες την Βουλγάρα Ani Vangelova με 6-3, 6-1.

Σήμερα έδωσε τον 4ο συνεχόμενο αγώνα της από την Κυριακή η Χριστοφή, η οποία απέκλεισε την επίσης προερχόμενη από τα προκριματικά, Yasmin Ezzat, από την Αίγυπτο, με 6-3, 3-6, 6-3, σε μια μάχη 2 ωρών και 35 λεπτών.

Στη φάση των “16”, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αντιμετωπίσει είτε τη Γαλλίδα Selena Janicijevic, No.3 στο ταμπλό και Νο.373 στον κόσμο, είτε τη Βουλγάρα Gergana Topalova, No.527 στον κόσμο.

“Λύγισε” η Παπαμιχαήλ στο Ζάγκρεμπ

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ ηττήθηκε από την Κροάτισσα Petra Marcinko, Νο.1 στον κόσμο στα juniors, στη δυνατή διοργάνωση των 60.000 δολαρίων που φιλοξενείται στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στην πορεία της στο Ζάγκρεμπ η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία ηττήθηκε σήμερα για τον 2ο γύρο του τουρνουά των 60.000 δολαρίων από την Κροάτισσα Petra Marcinko, με 6-1, 6-3.

Η Marcinko, μόλις 16 ετών, είναι στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης των juniors και πρωταθλήτρια στο Australian Open αυτή τη χρονιά. Πρόκειται για μια από τις πιο ταλαντούχες παίκτριες της γενιάς της και το απέδειξε για μια ακόμα φορά σήμερα, κερδίζοντας στα δυο σετ τη Δέσποινα, Νο.6 στο ταμπλό και Νο.172 στον κόσμο, για τον 2ο γύρο της διοργάνωσης της πατρίδας της.

Η 29χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία είχε αποκλείσει μια ακόμα δυνατή Κροάτισσα τενίστρια, τη Jana Fett, στον 1ο γύρο του χωμάτινου τουρνουά, έχασε γρήγορα την επαφή με το σκορ στο 1ο σετ. Στο 2ο σετ πάλεψε και αντιστάθηκε σθεναρά, έχοντας προβάδισμα με break μέχρι το 3-2. Η Marcinko ωστόσο έκανε ένα πολύ δυνατό τελείωμα για να πάρει τα 4 επόμενα games και να ολοκληρώσει τον αγώνα σε 1 ώρα και 20 λεπτά.

5ος ευρωπαϊκός τίτλος για την Χατζηαβραάμ

Πέμπτος ευρωπαϊκός τίτλος για την Χατζηαβραάμ

Τον 5ο της ευρωπαϊκό τίτλο σε 7 τελικούς μέσα στον τελευταίο χρόνο, καθώς και 4ο συνεχόμενο σε ισάριθμες παρουσίες σε τελικούς της Tennis Europe στα διπλά και 3ο στη φετινή χρονιά, κατέκτησε η 14χρονη Ελένη Χατζηαβραάμ.

Η νεαρή αθλήτρια του Α.Ο.Α Πρωταθλητών Καβάλας, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο διπλό του National Sport Park U14, τουρνουά της 3ης κατηγορίας στα 14άρια της Tennis Europe που έλαβε χώρα στα Τίρανα της Αλβανίας.

Η Χατζηαβραάμ πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό τουρνουά, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά στα μονά της διοργάνωσης. Στον 2ο γύρο, όπου πέρασε με bye, κέρδισε τη Γερμανίδα Hannah Claes με 6-3, 6-2.

Στα προημιτελικά απέκλεισε την Ολλανδέζα Dallas Janssen με 6-3, 6-2, ενώ στη συνέχεια έχασε την πρόκριση στον τελικό από τη Γερμανίδα Tamina Kochta με 6-4, 6-2, παρόλο που είχε προηγηθεί με 4-0 στο 1ο σετ.

Στα διπλά, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια από την Καβάλα συνεργάστηκε με την Andrea Ivanova από τη Βουλγαρία και έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τίτλου.

Στον 2ο γύρο, όπου πέρασαν με bye, επικράτησαν των Simona Cucu και Anastasia Preda από τη Ρουμανία με 6-1, 6-4. Στα ημιτελικά πέρασαν τη Stasa Bulatovic από το Μαυροβούνιο και την Anastasia Sbitneva από τη Ρωσία με 4-6, 7-6 (4), 10-8, ενώ στον τελικό κέρδισαν το Νο.1 ζευγάρι του ταμπλό, την Τουρκάλα Dicle Izgi και τη Ρωσίδα Anna Kartseva με 6-2, 6-3.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected