Κατηγορίες
Αθλήματα

O πρώτος αγώνας ορεινού τρεξίματος στο Καστελλόριζο είναι γεγονός!

Μια όμορφη ιστορία θα γραφτεί στις 11 και 12 Ιουνίου 2022 στο Καστελλόριζο, καθώς θα διεξαχθεί με δωρεάν συμμετοχή ο 1ος διεθνής αγώνας ορεινού τρεξίματος Rock Solid.

Στο νοτιοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, ερασιτέχνες κι επαγγελματίες αθλητές και δρομείς όλων των επιπέδων θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε ένα μοναδικής ομορφιάς και γεωγραφικής σημασίας τοπίο και να απολαύσουν τα σημαντικά τοπόσημα του νησιού. Είναι ο πρώτος αγώνας που διοργανώνεται στο ακριτικό νησί και έχει στόχο να αποτελέσει θεσμό, προσελκύοντας επισκέπτες στον πανέμορφο αυτό τόπο.

Όπως αναφέρει το runnfun, την πρώτη μέρα της διοργάνωσης, στις 11 Ιουνίου, διεξάγεται ο αγώνας των 5 χλμ. Ο αγώνας ξεκινάει από το γραφικό λιμάνι του Καστελλορίζου, με τα εντυπωσιακά βαμμένα αρχοντικά. Συνεχίζει μέσα από τα καλντερίμια του νησιού, και σκαρφαλώνει στο βουνό από τα περίφημα «400 σκαλιά». Πάνω στον βράχο, η διαδρομή περνάει από το μοναστήρι του Άη Γιώργη του Βουνιού, περιοχή που περιστοιχίζεται από τεράστιες φυσικές πλάκες.

Συνεχίζει μέσα στο απόκοσμο βραχώδες πλατό περνώντας από αρχαία πατητήρια και στέρνες, μυκηναϊκούς τάφους, κυκλώπεια τείχη, παλιές πέτρινες αγροικίες, και εγκαταλελειμμένα ιταλικά κι βρετανικά στρατόπεδα. Κατεβαίνοντας από τον βράχο, τα τελευταία μέτρα εκτείνονται κατά μήκος του ήσυχου κόλπου στο Μανδράκι, το λιμάνι που ύμνησε ο David Gilmour στο τραγούδι On an Island. Ακολουθώντας το περιμετρικό πλακόστρωτο μονοπάτι, με τα τουρκικά παράλια και την κωμόπολη του Κας να εκτείνονται στο βάθος, περνούμε κάτω από τον σμιλεμένο στον βράχο Λυκιακό Τάφο, στην σκιά του μεσαιωνικού κάστρου που δεσπόζει, και περνώντας μπροστά από το εμβληματικό Παλαιό Τζαμί, φτάνουμε στο σημείο τερματισμού στο λιμάνι.

Η δεύτερη μέρα της διοργάνωσης, 12 Ιουνίου, είναι ένας αγώνας των 10 χλμ. για προπονημένους δρομείς. Ο αγώνας ξεκινάει από το λιμάνι και περνάει μέσα από τον ορεινό όγκο του νησιού, την περιοχή Μούντα, ακολουθώντας ένα δίκτυο φυσικών μονοπατιών αλλά και ασφαλτοστρωμένου δρόμου. Μία διαδρομή εξαιρετικής ομορφιάς, μέσα από πλούσια βλάστηση, οδηγεί στο βόρειο τμήμα του νησιού, στο οποίο προβάλλει η μοναδική θέα της νήσου Ρω. Στη συνέχεια η διαδρομή φτάνει έως τα 400 σκαλοπάτια και στη συνέχεια ακολουθεί η διαδρομή των 5 χλμ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected