Κατηγορίες
Αθλήματα

Παπαμιχαήλ και Φιλτισάκου επικράτησαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20χλμ. βάδην

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20χλμ.βάδην έγινε σήμερα στην πόλη της Πάτρας. Οι δρόμοι της πόλης γέμισαν από νωρίς από πολίτες, που είχαν την ευκαιρία να χειροκροτήσουν την προσπάθεια των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών του αγωνίσματος.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου) στους Άνδρες και η Κυριακή Φιλτισάκου (Ανατολή Νέας Ιωνίας) ήταν οι μεγάλοι νικητές σε Άνδρες και Γυναίκες, αντίστοιχα.

Ο Παπαμιχαήλ διένυσε την απόσταση σε 1.28.50 σε μια χαλαρή κούρσα στη οποία δεν είχε τον συναγωνισμό, που θα του επέτρεπε να κυνηγήσει έναν χρόνο ανάλογο των δυνατοτήτων του.

Ο αθλητής διανύει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Όρεγκον και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα ακολουθήσει αργότερα στη σεζόν. Δεύτερος στους Άνδρες ήταν ο Κώστας Ντεντόπουλος (ΑΕ Ολυμπίας Πατρών) με 1.34.00 και τρίτος ο Ανδρέας Μπάχος (ΑΣ Αιγίου Αθηνόδωρος) με 1.37.28.

Η Φιλτισάκου ήταν νικήτρια στις γυναίκες και τρίτη στη γενική κατάταξη με 1.35.40 σε μία ακόμη καλή παρουσία ενόψει των διοργανώσεων του 2022.

Η αθλήτρια έχει ήδη το όριο στα 35χλμ. βάδην για Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό και αναμένεται να έχει δικαίωμα συμμετοχής και στα 20χλμ. βάδην μέσω της κατάταξης. Δεύτερη στις γυναίκες ήταν η Χριστίνα Παπαδοπούλου (ΠΓΣ) με 1.39.27, που διεκδικεί μέσω ράνκινγκ τη συμμετοχή στις διοργανώσεις του καλοκαιριού. Η τριάδα στις γυναίκες έκλεισε με την Έφη Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισσός), που σημείωσε 1.45.16.

Η 8η ολυμπιονίκης του Τόκιο, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, πήρε θέση εκκίνησης, ωστόσο επέλεξε να μην ολοκληρώσει την προσπάθεια της (σταμάτησε μετά το 13ο), καθώς δεν αισθανόταν στην κατάσταση που θα ήθελε. Η αθλήτρια θα στρέψει την προσοχή της στην προετοιμασία της κι έπειτα στο Παγκόσμιο του Όρεγκον, στον πρώτο μεγάλο της στόχο για το φετινό καλοκαίρι.

Οριο για το Κάλι η Αντωνοπούλου

Παράλληλα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα βάδην έγινε και το Φεστιβάλ βάδην της Πάτρας, που διοργανώνει η Ολυμπιάδα Πάτρας σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βορ. Πελοποννήσου.

Η Αναστασία Αντωνοπούλου (Ίκαρος Νέας Ιωνίας) συμμετείχε στα 10χλμ. βάδην Γυναικών Κ20 και κατάφερε να πετύχει το όριο για το Παγκόσμιο του Κάλι. Η αθλήτρια διένυσε την απόσταση σε 50.34 και πλέον μπορεί να συνεχίσει την προετοιμασία της με στόχο μια καλή παρουσία στη διοργάνωση.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα βάδην παρακολούθησε και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Μαντάς.

Δείτε αποτελέσματα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected