Basket

Ξανά Μίσιτς και πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εφές!

Η Εφές σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση, με την αμφιλεγόμενη απόφαση της Ρεάλ να μην κάνει φάουλ, πήρε το δεύτερο συνεχόμενο τρόπαιο νικώντας με 57-58.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Βασίλιε Μίσιτς με 23 πόντους. Φοβερός όμως και ο Τιμπορ Πλαις με τον Γερμανό σέντερ να είναι καθοριστικός στην τελευταία περίοδο. Σημείωσε τους 10 από τους τελευταίους 13 πόντους της Εφές στην τελευταία περίοδο. Είχε 19 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Νωθρά ξεκίνησαν την αναμέτρηση και οι δύο ομάδες. Στα πρώτα (2′) είχαν μπει μόλις τρείς πόντοι. Από εκεί και πέρα όμως είχαμε το πάρτι του Ουόλτερ Ταβάρες. Ο σέντερ των Μαδριλένων σημείωσε 12 πόντους με 7 ριμπάουντ μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο. Αυτό έδωσε τη Ρεάλ ένα προβάδισμα 7 πόντων. Παρόλα αυτά η Εφές με 6 σερί πόντους του Λάρκιν, έκλεισε καλά το δεκάλεπτο, με το σκορ στο 15-14 υπέρ της Ρεάλ. Στη δεύτερη περίοδο δεν είχαμε τα μεγάλα σερί και οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι. Η Ρεάλ κυριαρχούσε μέσα στη ρακέτα εκμεταλλευόμενη το μέγεθός της. Αντίστοιχα για τους Τούρκους, το δίδυμο Λάρκιν με Μίσιτς ηγούνταν επιθετικά. Με δύο τρίποντα του Ράντολφ όμως οι “ροχιμπλάνκος”, έκλεισαν το ημίχρονο με θετική νότα. Το σκορ ήταν 34-29 με τον Ταβάρες να έχει 12 πόντους και τον Μίσιτς με 13.

Στην επανάληψη είχαμε περίπου την ίδια εικόνα. Την Ρεάλ να κάνει μικρές διαφορές 6-9 πόντους και την Εφές να επιστρέφει. Στο (25′) της αναμέτρησης οι Ισπανοί προηγήθηκαν με +9 (40-31). Με τους Πλάις και Μίσιτς όμως οι Τούρκοι έκαναν ένα σερί 9-2, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 42-40.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected