Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Το 14ο η Ρεάλ με…λαμπάδα στον Κουρτουά! (vid)

Η φανέλα της Ρεάλ όχι μόνο είναι…βαριά αλλά ζυγίζει 13 τόνους. Όσο και οι τίτλοι των “μερένχες” πριν τον σημερινό!

Κόντρα σε μια Λίβερπουλ που είχε τρομερές ευκαιρίες και με έναν Κουρτουά να αποκρούει και τις…μύγες που πήγαιναν προς το τέρμα, η ισπανική ομάδα κατέκτησε ένα ακόμη τρόπαιο, εμπλουτίζοντας τη συλλογή της.

Οι Μαδριλένοι ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο την απίθανη εφετινή τους πορεία στο Champions League. Μετά τις Παρί Σεν Ζερμέν, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, ήταν η σειρά της Λίβερπουλ να… υποκλιθεί στο μεγαλείο της Ρεάλ στον τελικό του Παρισιού.

Η «βασίλισσα» συνεχίζει να γράφει ιστορία, προσθέτοντας το 14ο αστέρι της. Με τον Κάρλο Αντσελότι να φτάνει τις 4 κατακτήσεις, η Μαδρίτη πανηγυρίζει ξανά. Η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να πάρει εκδίκηση για τον χαμένο τελικό του Κιέβου, με τον Τιμπό Κουρτουά να στέλνει την κούπα με τα μεγάλα αυτιά στην ισπανική πρωτεύουσα.

Ο Βέλγος τερματοφύλακας ήταν πραγματικός κέρβερος κάτω από τα δοκάρια και ο MVP του τελικού για τη Ρεάλ. Στο ανελέητο σφυροκόπημα των Reds (23 τελικές), ο 30χρονος έβρισκε πάντα τη λύση, κρατώντας το μηδέν στην εστία του.

Ο Βινίσιους ήταν ο χρυσός σκόρερ για την Ρεάλ, με τον Κώστα Τσιμίκα και τη Λίβερπουλ να μένουν με το παράπονο, χάνοντας και τον δεύτερο μεγάλο στόχο (Premier League) μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

Το φιλμ

Μετά από ένα άνευρο και άχρωμο ξεκίνημα των δυο ομάδων, η άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης βίωσε καταστάσεις… πολιορκίας από τα επιθετικά «όπλα» του Γιούργκεν Κλοπ. Σαλάχ, Μανέ και Ντίας έκαναν δύσκολη τη ζωή της «βασίλισσας» στο πρώτο ημίχρονο, με τον Τιμπό Κουρτουά να αποδεικνύεται κέρβερος, σώζοντας σε πολλές περιπτώσεις την εστία του.

Οι παίκτες της Λίβερπουλ είχαν συνεχώς την μπάλα στα πόδια τους, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να αδυνατούν να πλησιάσουν προς το τέρμα του Άλισον.

Στο 16ο λεπτό ήρθε και η πρώτη φάση του τελικού. Ο Άρνολντ έκανε το γύρισμα στην καρδιά της περιοχής της Ρεάλ, ο Σαλάχ έπιασε το τακουνάκι και ο Κουρτουά απέκρουσε εντυπωσιακά.

Δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο σταρ των Reds απείλησε με το αριστερό, με τον Βέλγο τερματοφύλακα να μπλοκάρει. Στο 19΄ το σουτ του Αρνολντ πέρασε άουτ και αμέσως μετά, η Λίβερπουλ άγγιξε το 1-0. Ο Μανέ επιχείρησε τρομερό σουτ από τα όρια της περιοχής, με τον Κουρτουά να οριζοντιώνεται και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι!

Ήταν ένα πραγματικό τετράλεπτο… ομηρίας για την άμυνα της Ρεάλ, με την επόμενη φάση της ομάδας του Κλοπ να έρχεται στο 34΄. Ο Σαλάχ έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του γκολκίπερ της Ρεάλ.

Στο 43ο λεπτό είχαμε τη φάση που σήκωσε μπόλικη… σκόνη και συζήτηση. Στην πρώτη της ευκαιρία, η Ρεάλ Μαδρίτης άνοιξε το σκορ έστω και προσωρινά. Ο Μπενζεμά σε δεύτερο χρόνο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αλισον, με τον Γάλλο να υποδεικνύεται κατευθείαν σε θέση οφσάιντ. Το VAR χρειάστηκε τέσσερα λεπτά για να επικυρώσει την παράβαση, με τον Τουρπέν να ακυρώνει το γκολ.

Κάπως έτσι, οι δυο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Οσο η Ρεάλ δε δεχόταν γκολ παρέμενε επικίνδυνη. Ο Κλοπ το ήξερε καλά, αλλά οι Reds δεν μπορούσαν ούτε στην επανάληψη να βρουν λύσεις στην επίθεση. Αντίθετα, η Ρεάλ φρόντισε να… σοκάρει τη Λίβερπουλ στο 59ο λεπτό. Ο Βαλβέρδε έκανε υπέροχη σέντρα, ο Αρνολντ δεν κατάλαβε ποτέ πως ο Βινίσιους ήταν μόνος και ο Βραζιλιάνος με πλασέ πέτυχε το 1-0, σημειώνοντας το 22ο γκολ στη σεζόν και 4ο στο φετινό Champions League. Αλλωστε, ο Βινίσιους έγινε ο νεότερος ηλικιακά σκόρερ σε τελικό Champions League μετά τον Μέσι πίσω στο 2009!

Το γκολ του Βινίσιους έφερε τον Ζότα στο ματς, η πίεση έγινε εντονότερη, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης είχε τον απόλυτο πρωταγωνιστή, τον Τιμπό Κουρτουά. Νίκησε τον Φιρμίνο, έβγαλε τρομερό σουτ του Σαλάχ στο 82’ και ουσιαστικά ήταν αυτός που έβαλε το 14ο πετράδι στο στέμμα. Εννέα επεμβάσεις στο ματς! Ένας από τους πιο υποτιμημένους παίκτες στον κόσμο, έκανε πραγματικά τη διαφορά, σαν ένας κορυφαίος φορ.

To ρεκόρ με τις εννέα επεμβάσεις σε τελικό θα θυμίζει σε όλους πως μπορεί να ελπίζει στην κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας. Η Ρεάλ δε λύγισε μέχρι το τέλος, η εμπειρία της Βασίλισσας ήταν αρκετή για να κρατήσει το μηδέν, κι αν ο Θεμπάγιος ήταν ψύχραιμος, θα υπήρχε και δεύτερο γκολ. Οι αριθμοί λένε την αλήθεια; 24 τελικές η Λίβερπουλ, μόλις 4 η Ρεάλ, αλλά ο Κουρτουά και η παρέα του επιβεβαίωσαν γιατί είναι η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης.

Συνθέσεις

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ) : Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Κονατέ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (77′ Kεϊτά), Φαμπίνιο, Τιάγκο (77′ Φιρμίνο), Σαλάχ, Λουίς Ντίας (65′ Ζότα)

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι) : Κουρτουά, Καρβαχάλ, Αλάμπα, Μιλιτάο, Μεντί, Κασεμίρο, Μόντριτς (90′ Θεμπάγιος), Κρόος, Βαλβέρδε (85′ Καμαβινγκά), Βινίσιους (90′ Ροντρίγκο), Μπενζεμά

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected