Κατηγορίες
Αθλήματα

Σπουδαία επίδοση από την Αναγνωστοπούλου στο Ηράκλειο, καλές παρουσίες στα “Σιθώνεια”

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου πέτυχε σπουδαία επίδοση στη δισκοβολία στη διάρκεια των αγώνων “Κνώσεια” στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η έμπειρη αθλήτρια στην πρώτη της βολή πέτυχε 62,40 μ. για να βελτιώσει το 61,53 μ. που είχε από τις 22 Ιουλίου του 2017. Η αθλήτρια έδειξε έτοιμη να διεκδικήσει την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, κάτι που θα μπορέσει να πετύχει να σταθεροποιηθεί σε επιδόσεις πάνω από τα 60,00 μέτρα.

Η αθλήτρια μετά το 62,40 μ. έκανε δύο ακόμη προσπάθειες και στη συνέχεια σταμάτησε, καθώς είχε μια ενόχληση στον ώμο. «Δεν ήθελα να επιβαρύνω τον ώμο, καθώς έχω τρεις σημαντικούς αγώνες μπροστά μου, στους οποίους θέλω να κάνω καλές εμφανίσεις προκειμένου να διεκδικήσω την πρόκριση στο Όρεγκον. Περίμενα καιρό να έρθει αυτή η επίδοση. Συνεχίζω με την ίδια σκληρή δουλειά και με στόχο εξίσου καλές παρουσίες. Το βασικότερο ζητούμενο για εμένα είναι να σταθεροποιηθώ σε αυτές τις επιδόσεις», είπε αρχικά η Αναγνωστοπούλου και συμπλήρωσε: «Ήρθε η στιγμή μου σήμερα. Πλέον είμαι πιο σίγουρη και πιο έμπειρη». Η αθλήτρια θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στη Θεσσαλονίκη «Κώστας Σπανίδης» κι έπειτα θα συνεχίσει στο Βαλκανικό και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Δυνατός αγώνας και στη δισκοβολία Ανδρών

Πολύ δυνατός αγώνας έγινε και στα στη δισκοβολία των Ανδρών, εκεί όπου μετείχε ένας από τους κορυφαίες αθλητές του αγωνίσματος στην Ευρώπη, ο Κύπριος Απόστολος Παρέλλης. Ο αθλητής ήταν νικητής με 61,95 μ. στο δεύτερο αγώνα του στη φετινή σεζόν, μετά το 65,54 μ. στη Λεμεσό. Πάνω από τα 60 μ. έστειλε το δίσκο και ο Χριστόφορος Γενέθλης (Κύπρος), που ήταν δεύτερος με 60,40 μέτρα. Καλή παρουσία πραγματοποίησε ο Ιάσονας Θανόπουλος που ήταν τρίτος στο σημερινό αγώνα με 58,25 μ., επίδοση που είναι φετινό του ρεκόρ και η τρίτη καλύτερη επίδοση της καριέρας του. Τις σταθερές του εμφανίσεις στη σεζόν συνέχισε ο έφηβος Κώστας Μπουζάκης, που με τον ανδρικό δίσκο πέτυχε 56,42 μ. και κατέλαβε την πέμπτη θέση στον αγώνα.

Καλές παρουσίες στα “Σιθώνεια”

Η Σταυρούλα Κοσμίδου βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στη σφυροβολία, στη διάρκεια της συνάντησης ρίψεων, “Σιθώνεια”, που έγιναν σήμερα στη Νικήτη Χαλκιδικής.

Η αθλήτρια του Κώστα Κοροσίδη είχε καλύτερη προσπάθεια στα 64,11 μ. στην τέταρτη βολή της και βελτίωσε το ατομικό της 63,10 μ., από τον Μάιο του 2021. Η νεαρή είχε ακόμη βολές στα 62,55 μ., 61,63 μ., 62,43 μ., 62,45 μ. και 60,90 μέτρα.

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης ήταν νικητής στη σφαιροβολία των Ανδρών με 19,67 μ., σε μια ακόμη σταθερή εμφάνιση στη σεζόν, ενώ ο Τάσος Λατιφλάρι ακολούθησε με 19,24 μέτρα.

Ατομικό ρεκόρ σημείωσε και ο νικητής στη σφυροβολία Ιβάν Μενγκλεμπέη που πέτυχε 71,54 μ. και ήταν νικητής στο αγώνισμα. Ο αθλητής άφησε στη δεύτερη θέση τον Ορέστη Ντουσάκη, που σημείωσε 70,27 μ., βολή πολύ κοντά στο ατομικό του 70,36 μέτρα.

Καλή παρουσία πραγματοποίησαν οι αθλητές της σφυροβολίας Ανδρών Κ20. Νικητής ήταν ο Γιάννης Κορακίδης με 76,63 μ. και σταθερά μεγάλες βολές, που του επιτρέπουν να σκέφτεται μια καλή παρουσία στο Παγκόσμιο Κ20. Ο νεαρός έχει άλλωστε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο στην κατηγορία του με 77,52 μ. από την αρχή της σεζόν. Ο Άγγελος Μαντζουράνης, μία εβδομάδα από το 70,46 μ. στα Χανιά – επίδοση που του έδωσε το δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κ20 – βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ,καθώς σήμερα έστειλε τη σφύρα στα 72,60 μέτρα. Ο παίδας Παύλος Τζαμτζής ήταν τρίτος με 61,22 μέτρα.

Η Μαρία Μαγκούλια ήταν νικήτρια στη σφαιροβολία Γυναικών με 15,28 μ., μπροστά από την Αναστασία Ντραγκομίροβα, που πέτυχε 14,29 μέτρα.

Στη διάρκεια των αγώνων τιμήθηκε ο προπονητής Γιώργος Μποτσκαριώβ για την προσφορά του στον κλασικό αθλητισμό της Χαλκιδικής.

Τους αγώνες διοργάνωσες ο Γυμναστικός Σύλλογος «Η Σιθωνία», υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, με την συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και τη στήριξη του Δήμου Σιθωνίας.

loading...
error: Protected