Basket

Σε έναν ακόμη τελικό πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός με “κατοστάρα” κόντρα στον Προμηθέα

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στους τελικούς της Basket League, καθώς επικράτησε με 106-69 του Προμηθέα στο τρίτο παιχνίδι των ημιτελικών και με σκορ 3-0 πήρε την πρόκριση.

Οι «ερυθρόλευκοι» και στα τρία παιχνίδια της σειράς, ξεπέρασαν τους 100 πόντους και στην επιστροφή τους στη λίγκα εξασφάλισαν την παρουσία τους στους τελικούς, όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Λάρισα, που βρίσκεται στο 2-1.

Για μία ακόμη αναμέτρηση, σκόραραν και οι 12 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με τους Τάιλερ Ντόρσεϊ και Σακίλ ΜακΚίσικ να είναι πρώτοι σκόρερ με 16 πόντους, αλλά και τον Κώστα Παπανικολάου να προσθέτει 15.

Για την ομάδα της Πάτρας που πλέον θα διεκδικήσει την τρίτη θέση μέσα από τη σειρά των μικρών τελικών, ο Μάρκους Φόστερ είχε 13 πόντους και ο Δημήτρης Αγραβάνης συμπλήρωσε άλλους 10.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πριν τη συμπλήρωση τεσσάρων αγωνιστικών λεπτών είχε πάρει προβάδισμα με 11-3. Ο Προμηθέας μείωσε ωστόσο οι Πειραιώτες ξέφυγαν με 23-9 δύο λεπτά πριν από το τέλος του δεκαλέπτου το οποίο ολοκληρώθηκε με 26-19. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα σερί του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να κρατήσουν τους αντιπάλους τους για περισσότερο από πέντε αγωνιστικά λεπτά χωρίς καλάθι και στο διάστημα αυτό τρέχοντας σερί 10-0 προηγήθηκαν με 36-19 στο 14′. Ο Ολυμπιακός συντήρησε το προβάδισμα του ως και το φινάλε του πρώτου μέρους και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 50-33.

Ο ρυθμός του Ολυμπιακού δεν έπεσε με την επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ. Με τον Κώστα Παπανικολάου να σημειώνει διαδοχικούς πόντους οι γηπεδούχοι ανέβασαν το προβάδισμά τους πάνω από τους 20 πόντους και κατάφεραν να προηγηθούν πολύ γρήγορα με 61-37. Έχοντας βρει ρυθμό στην επίθεση τους οι γηπεδούχοι ανέβασαν σταδιακά κι άλλο τη διαφορά με το φινάλε της τρίτης περιόδου να τους βρίσκει στο +27 (80-53). Η εικόνα του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε στην τέταρτη περίοδο. Επιθετικά ο Ολυμπιακός διατήρησε τον ίδιο ρυθμό αύξησε τη διαφορά και δύο λεπτά πριν από το φινάλε με το τρίποντο του ΜακΚίσικ ξεπέρασε τους 100 πόντους (102-64). Λίγο πριν από το φινάλε της αναμέτρησης η διαφορά έφτασε ως και το + 40 με τον Τανούλη να ευστοχεί σε τρίποντο και να διαμορφώνει το τελικό 106 – 69.

Τα δεκάλεπτα: 26-19, 50-33, 80-53, 106-69.

τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected