Κατηγορίες
Basket

Ξανά στο…καναβάτσο ο Παναθηναϊκός από την εκπληκτική Λάρισα!

Μία Λάρισα από… ατσάλι επιβλήθηκε με 74-62 του -κακού σε ακόμη ένα ματς- Παναθηναϊκού στο κλειστό της Νεάπολης και ισοφάρισε σε 2-2 τη σειρά των ημιτελικών της Basket League.

Πλέον το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στους τελικούς θα κριθεί την Τετάρτη στο πέμπτο ματς της σειράς, που θα διεξαχθεί στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Η Λάρισα ξεκίνησε με την ενέργεια που είχε και στο Game 2 στην έδρα της και ήδη από την αρχή επιβαλλόταν αγωνιστικά του Παναθηναϊκού. Χαρακτηριστικό δείγμα το ότι έφτασε σε διψήφια διαφορά στην 1η περίοδο (19-8), πριν σκοράρει ένα καλάθι-φάουλ ο Macon. Το αρνητικό της υπόθεσης ήταν ο τραυματισμός του Sant-Roos με τη λήξη της περιόδου, ο οποίος δεν ήταν σοβαρός, αφού ο Κουβανός συνέχισε και στη 2η περίοδο.

Με το 2ο δεκάλεπτο να είναι αρκετά νευρικό και για τις δύο ομάδες, ο Παναθηναϊκός ήταν οριακά καλύτερος και «ροκάνιζε» σιγά σιγά τη διαφορά. Με τους Θεσσαλούς να παλεύουν για κάθε μπάλα, όμως, και τον Krubally να έχει περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ απ’ ό,τι αμυντικά (5 έναντι 4, 9 συνολικά), οι γηπεδούχοι διατηρούσαν το προβάδισμα ακόμη κι έτσι. Ένα μικρό «ξέσπασμα» των φιλοξενούμενων πάντως στο τελευταίο δίλεπτο, κράτησε τη Λάρισα στο 0 ενεργητικό, ενώ, δια χειρός Παπαπέτρου, οι «πράσινοι» σκόραραν 7 πόντους και πήγαν προηγούμενοι στ’ αποδυτήρια (30-29). Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού τραυματίστηκε από μια… διαφημιστική πινακίδα η οποία έπεσε στο πόδι του αμέσως μετά το εύστοχο τρίποντό του στα 11.4″ πριν την ανάπαυλα, πηγαίνοντας στ’ αποδυτήρια πριν λήξει το ημίχρονο. Κάκιστες αμφότερες οι ομάδες στις βολές σε αυτό το πρώτο 20λεπτο με τη να έχει 33.3% και ο Παναθηναϊκός 40%.

Στην 3η περίοδο ο Θόδωρος Ζάρας πήρε «φωτιά»! Με τον Φώτη Τακιανό να δίνει εντολή να πηγαίνουν οι επιθέσεις στο Έλληνα γκαρντ, η Λάρισα κατάφερε να γυρίσει από το -6 και να βρεθεί εκείνη στο +6, με τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ να ευστοχεί σε 4 απ’ τα 5 τρίποντα που «εκτέλεσε». Η αποβολή του Maric πάντως στο πρώτο τετράλεπτο της περιόδου έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιθετική προσέγγιση της Λάρισας και της βγήκε σε… καλό. Η περίοδος πάντως ολοκληρώθηκε στο 52-50, με τους Θεσσαλούς πάντως να είναι καλύτεροι συνολικά σε αυτό το δεκάλεπτο.

Με τον Nedovic να «ξυπνάει», ο Παναθηναϊκός πήρε γρήγορα μια διαφορά 5 πόντων στα πρώτα 2 λεπτά της 4ης περιόδου (54-59). Η Λάρισα επέστρεψε και πάλι και ισοφάρισε με ένα καλάθι του Ζάρα στα 5:44′ πριν τη λήξη. Νωρίτερα, ο Ιωάννης Παπαπέτρου αποβλήθηκε με 5ο φάουλ, το οποίο προκάλεσε μεγάλο εκνευρισμό στις τάξεις του «τριφυλλιού». Η αποβολή του Παπαπέτρου στα τελευταία λεπτά φάνηκε κομβική, με τη Λάρισα να το εκμεταλλεύεται στο έπακρον. Ο Παναθηναϊκός ξέμεινε από επιθετικές λύσεις, η Λάρισα βρήκε ένα παραπάνω πάτημα επιθετικά και πήρε τη νίκη με τεράστια «ψυχή» και τεράστιο πάθος (74-62), αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά στο Game 5!

Διαιτητές: Κορομηλάς, Ζαχαρής, Κατραχούρας.

Δεκάλεπτα: 19-11, 29-30, 52-50, 74-62.

Λάρισα BC (Τακιανός): Krubally 12 (16 ριμπάουντ), Καράμπελας 1, Berzins 2, Maric 6, Moody 13, Hudson 10 (5 κλεψίματα), Τσαϊρέλης 13, Βισσαρίου, Σπυρόπουλος , Αστεριάδης, Ζάρας 17 (4), Παπαντωνίου .

Παναθηναϊκός (Βόβορας): Siva 2, Παπαγιάννης 3 (10 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 11, White 4, Nedovic 11, Macon Jr 13, Μποχωρίδης , Κασελάκης 9, Χουγκάζ, Evans 5, Μαντζούκας, Sant-Roos 4.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected