Κατηγορίες
Αθλήματα

Δεύτερη θέση για την Παπαμιχαήλ στο τουρνουά 60.000 δολαρίων της Μπρέσια

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ δεν κατάφερε να βγάλει το καλύτερό της παιχνίδι στην επιφάνεια στο παιχνίδι που το χρειαζόταν περισσότερο, στον δύσκολο τελικό της δυνατής χωμάτινης διοργάνωσης της Μπρέσια, με αποτέλεσμα να ηττηθεί από την εξαιρετική σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας Ισπανίδα, Angela Fita Boluda, με 6-2, 6-0.

Όπως αναφέρει το tennisnews, παρά το αποτέλεσμα του τελικού, ήταν μια φανταστική εβδομάδα για την 29χρονη Ελληνίδα τενίστρια, που πέτυχε 4 νίκες στο ιστορικό κλαμπ της Μπρέσια.

Στον 1ο γύρο είχε αποκλείσει τη Νορβηγίδα Malene Helgo με 6-2, 3-6, 6-1, ενώ στον 2ο γύρο πέτυχε μια ακόμα πολύ καλή νίκη ενάντια στην Ουκρανή Katarina Zavatska, με 0-6, 7-5, 6-4.

Στα προημιτελικά επικράτησε της Jazmin Ortenzi με 5-7, 6-3, 6-2, ενώ στα ημιτελικά έδωσε μια ακόμα πολύ μεγάλη μάχη με τη Γερμανίδα Anna-Lena Friedsam, άλλοτε και Νο.47 στον κόσμο, την οποία κέρδισε με 6-4, 3-6, 7-6 (4).

Όπως ήταν λογικό, μετά από 4 συνεχόμενες πολύ δυνατές μάχες σε ένα χωμάτινο τουρνουά, η Παπαμιχαήλ δεν είχε και όση ενέργεια χρειαζόταν για τον τελικό, που από την αρχή πήγε στο μέρος της 22χρονης Ισπανίδας, η οποία από την πλευρά της έκανε το τουρνουά της ζωής της και κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο σε ένα τουρνουά 60.000 δολαρίων.

Για τη Δέσποινα ήταν ο 2ος τελικός σε ένα τουρνουά 60.000 δολαρίων στα μονά, καθώς πέρσι είχε κατακτήσει το τουρνουά των 60.000 δολαρίων του Τσάρλεστον στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σήμερα η Ελληνίδα παίκτρια κέρδισε 7 θέσεις και ανέβηκε για 1η φορά στο Νο.163 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να βελτιώσει ξανά το career high της, αφού εκτός απροόπτων θα μπει στο Top 160 της WTA.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected