Κατηγορίες
Super League 1 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μεγαλεία για τον Αστέρα Τρίπολης Νέας Υόρκης, ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία!

Για πρώτη φορά από ιδρύσεώς του ο Αστέρας Τρίπολης Νέας Υόρκης ανεβαίνει το υψηλότερο σκαλοπάτι στο Long Island Soccer Football Association (LISFL) και απο τον Σεπτέμβριο θα αγωνίζεται στη κατηγορία Premier Division.

Το 2017 οι ιδρυτές του συλλόγου Απόστολος Λαγός και Κώστας Μάνεσης, όπου με τις «ευλογίες» του προέδρου της ομάδας στη Τρίπολη κ. Γιώργου Μποροβήλου, αποφάσισαν να προωθήσουν το όνομα της αγαπημένης ομάδας των Αρκάδων στα γήπεδα της Νέας Υόρκης. Εδώ και μια πενταετία οι δύο έμπειροι παράγοντες πλαισίωσαν την ομάδα με το κατάλληλο υλικό ώστε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της αμερικανικής μεγαλούπολης. Έχουν δώσει την ευκαιρία σε πάρα πολλά ελληνόπουλα να βελτιώσουν τις ικανότητές τους, παιδιά που φόρεσαν, τίμησαν και εξακολουθούν να τιμούν την φανέλα του Αστέρα Τρίπολης ΝΥ. Ξεκινώντας από τις πολύ μικρές κατηγορίες η ομάδα έφτασε το 2022 στο ανώτερο επίπεδο του Long Island League για να ανταγωνισθεί με άλλες μεγάλες και ιστορικές ομάδες της περιοχής.

Κάτω από τις οδηγίες του έμπειρου προπονητή Danny Diliberti, η ομογενειακή ομάδα κατακτά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη πρώτη θέση, αφού τη σεζόν 2020-21 είχε κάνει ανάλογη αξιόλογη πορεία στην δεύτερη κατηγορία. Απομένει ακόμα ο τελικός για την κατάκτηση του τροπαίου της πρώτης κατηγορίας όπου αναμένεται να αντιμετωπίσει μια εκ των τριών Port Jefferson 1, Cosma Damiano, NY Serbia.

Όλοι στο στρατόπεδο των «Αρκάδων» προετοιμάζονται πυρετωδώς για να γιορτάσουν τη κατάκτηση ενός ακόμα τροπαίου. Καλούνται όλοι οι «Αρκάδες» και μη, όλοι οι Ομογενείς να υποστηρίξουν τη φιλότιμη προσπάθεια του ομογενειακού συλλόγου και να δώσουν βροντερό παρών στο μεγάλο τελικό τη Κυριακή στις 12 Ιουνίου, 6 μμ, στο College Point Field (130 st and 23 ave, College Point, Queens, NY, 11354).

*SDNA

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected