Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Αύξηση στο επίδομα καυσίμων ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Αυξήσεις στο επίδομα βενζίνης ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός. Στα 80 ευρώ το Fuel Pass για τα ΙΧ, 60 ευρώ για τις μηχανές. Οι τυχεροί του είναι όσοι μένουν στα νησιά οι οποίοι θα λάβουν επίδομα 100 ευρώ

Επιπλέον 375 εκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο επιδοτήσεων για τα καύσιμα που θα τεθούν σε ισχύ από τον Ιούλιο και τα οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα νέα μέτρα αυξάνουν την επιδότηση του Fuel Pass 2 από τα 45 ευρώ στα 80 ευρώ για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στην ηπειρωτική Ελλάδα ενώ η επιδότηση για τους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών ανέρχεται στα 60 ευρώ από τα 35 ευρώ που ίσχυε στο Fuel Pass 1.

Για τα νησιά η επιδότηση ανεβαίνει από τα 55 ευρώ στα 100.

Οι περιοχές που παίρνουν τα 100 ευρώ επιδότηση

Σύμφωνα με το ΦΕΚ του πρώτου κύκλου του Fuel Pass οι περιοχές με αυξημένη επιδότηση ήταν οι εξής:

Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη Νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη Νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

Όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόνο η επιδότηση για τα καύσιμα όλο αυτό το διάστημα ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 580 ευρώ.

Η νέα παρέμβαση είναι στα 375 εκατομμύρια και στο σύνολο τα 580 εκατομμύρια. Οι άμεσες και έμμεσες ενισχύσεις στην ενέργεια 8 δις ευρώ. Είναι ποσά που προέκυψαν από την συνετή οικονομική μας διαχείριση και τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Η επιδότηση θα αφορά 3 μήνες και θα είναι μια παρέμβαση που θα αφορά και βενζίνη και ντίζελ. Απευθύνεται σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια οδηγούς. Ξεχωριστή παρέμβαση θα υπάρχει για τους αγρότες όπου επιστρέφεται νωρίτερα στις αρχές Αυγούστου η επιστροφή του ΕΦΚ για το πετρέλαιο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected