Αθλήματα

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2022: Με αριθμό-ρεκόρ η συμμετοχή του “Εν Σώματι Υγιεί”

Στο Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης, πέφτει η αυλαία των συμμετοχών του σωματείου μας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα για το 2022. Το διήμερο 9-10 Ιουλίου διεξάγεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ με τη συμμετοχή 492 αθλητών και αθλητριών από 49 αθλητικά σωματεία ΑμεΑ.

Με τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα αποστολή συμμετέχει το “Εν Σώματι Υγιεί”. Ο αριθμός των 9 αθλητών κα αθλητριών αποτελεί ρεκόρ συμμετοχής. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες υπάρχουν τρεις εν ενεργεία κάτοχοι Πανελληνίων Ρεκόρ (Κοντονής, Δημητρακόπουλος, Τσιάτσης), αλλά και τρεις πρωτοεμφανιζόμενοι αθλητές (Πάνος, Ντίσιος, Ζαφειρίου).

Η ομάδα συμπληρώνεται από τους έμπειρους και κάθε χρόνο στα μετάλλια Γαλανούδη και Γουρλομάτη, αλλά και την Αλεξάνδρου που θα αγωνιστεί ως αθλητής-συνοδός του Τσιάτση, αθλητή με πρόβλημα όρασης. Της αποστολής ηγείται ο Αλέξανδρος Καραϊωσήφ, Τεχνικός Διευθυντής του σωματείου. Στην αποστολή βρίσκονται επίσης οι προπονητές Κωνσταντίνος Φερφέλης και Αντώνης Αρβανιτάκης και οι συνοδοί Χριστίνα Τσιάτση και Ξανθίππη Μπαλλή.

Αθλητές:

1. Κοντονής Κωνσταντίνος (F36): Σφαίρα, Δίσκο, Ακόντιο
2. Γαλανούδης Ελισσαίος (F43): Σφαίρα, Δίσκο
3. Δημητρακόπουλος Ιωάννης (F43): Σφαίρα, Δίσκο, Ακόντιο
4. Γουρλομάτης Παναγιώτης (Τ20): Άλμα εις Μήκος, Άλμα Τριπλούν
5. Τσιάτσης Αριστείδης (T11/U17): 100m
6. Αλεξάνδρου Κλαίρη (Guide Runner)
7. Πάνος Ευάγγελος (Τ20): 800μ, 1500μ
8. Ντίσιος Νικόλαος-Ραφαήλ (F41): Σφαίρα, Δίσκο, Ακόντιο
9. Ζαφειρίου Αφροδίτη (T44): 100μ, Άλμα εις Μήκος, Άλμα εις Ύψος

Προπονητές:

1. Φερφέλης Κωνσταντίνος
2. Αρβανιτάκης Αντώνης

Συνοδοί:

1. Τσιάτση Χριστίνα
2. Μπαλλή Ξανθίππη

Αρχηγός Αποστολής:

Καραϊωσήφ Αλέξανδρος

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι από το 2016 που συμμετέχουν οι αθλητές του “Εν Σώματι Υγιεί” σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα Στίβου, έχουν κερδίσει συνολικά 31 μετάλλια (16-12-3) και είναι εν ενεργεία κάτοχοι πέντε Πανελληνίων Ρεκόρ στις κατηγορίες τους.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected