Κατηγορίες
Basket

“Ζόρια” για την ελληνικές ομάδες, δύσκολη η κλήρωση στο BCL

ΑΕΚ, Περιστέρι και ΠΑΟΚ έμαθαν τους αντιπάλους τους στο Basketball Champions League. Μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο σήμερα (7/7).

Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στον 2ο Όμιλο και θα συγκατοικήσει με τις Καρσίγιακα (Τουρκία), Βόννη (Γερμανία) και Ρέτζιο Εμίλια (Ιταλία). Ο ΠΑΟΚ είναι στον 7ο Όμιλο μαζί με την Ντιζόν (Γαλλία), την Ντινάμο Σάσαρι (Ιταλία) και μία ομάδα που θα προκύψει από την προκριματική φάση από τις Λέφσκι (Βουλγαρία), Κερμέντ (Ουγγαρία), Μάλαγα (Ισπανία), Σιαουλιάι (Λιθουανία), Ντεν Μπος (Ολλανδία), Κάρχου (Φινλανδία). Το Περιστέρι κληρώθηκε στον όγδοο όμιλο μαζί με τις Τενερίφη, Ρίτας Βίλνιους και Μπνέι Ερτζελία.

Ο πρώτος κάθε ομίλου στο τέλος της κανονικής περιόδου προκρίνεται στους 16 της διοργάνωσης. Ο δεύτερος και ο τρίτος κάθε ομίλου παίζουν σε ένα play-in τουρνουά στις δύο νίκες. Η κανονική περίοδος είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 4 Οκτωβρίου. Η σεζόν θα αρχίσει για το Basketball Champions League στις 21 Σεπτεμβρίου με τους πρώτους αγώνες της προκριματικής φάσης.

Ευρωλίγκα και ΕuroCup Γυναικών: Η ελληνική παρουσία

Η σκυτάλη θα περάσει στις κληρώσεις για την Ευρωλίγκα και το EuroCup Γυναικών, όπου θα έχει παρουσία η Ελλάδα με συνολικά έξι ομάδες.

Ο Ολυμπιακός ως πρωταθλητής θα πάρει μέρος στην προκριματική φάση της Ευρωλίγκας (11-13/10), διεκδικώντας μια θέση στην κανονική περίοδο. Παναθηναϊκός, Εσπερίδες, Ελευθερία Μοσχάτου, Δάφνη Αγίου Δημητρίου και ΟΑ Χανίων θα πάρουν μέρος στο EuroCup. O Παναθηναϊκός θα μπει απευθείας σε όμιλο, ενώ οι άλλες τέσσερις ομάδες θα πάρουν μέρος στην προκριματική φάση.

Η κλήρωση και των δύο διοργανώσεων θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουλίου στο Μόναχο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected