Κατηγορίες
Super League 1

Σε πολύ καλό δρόμο ο Άρης, προβλημάτισε ενόψει Μακάμπι ο Ολυμπιακός

Δείγμα θετικό για τον Άρη, στο πρώτο φιλικό επί ελληνικού εδάφους και μάλιστα μέσα στο “Κλ. Βικελίδης”, όπου νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό, μετά από πολύ καλή εμφάνιση στο β’΄μέρος.

Βλέποντας τους δυο προπονητές να ξεκινούν με 4-4-2 και τον Ολυμπιακό να έχει μπροστινούς Τικίνιο-Καμαρά, τον δε Άρη να προτιμά Πάλμα-Γκρέϊ, θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε πώς θα κατάφερναν οι Καρβάλιο-Ρατζελοβιτς από πλευράς ερυθρόλευκων και Ιτούρμπε-Μαντσίνι αντιστοίχως, να δημιουργήσουν επιθετικό ρήγμα στην αντίπαλη άμυνα.

Δύσκολα! Κανένας δεν κατάφερε να διασπάσει τον αμυντικό προσανατολισμό του άλλου και σε καμία περίπτωση δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες για ένα καλό και δυνατό φιλικό παιχνίδι, ειδικά στο α’ μέρος, όταν και ήταν «ανάλατη σούπα¨, αν και αυτό το παιχνίδι ήταν πρόβα-τζενεράλε για τον Ολυμπιακό, ενόψει Μακάμπι, όπως και για τον Άρη ενόψει Γκόμελ, αν και έχει ένα ακόμη με τον Ιωνικό, όπου μάλλον θα παίξουν κι άλλοι (καινούργιοι) παίκτες.

Η απουσία του Ματέο Γκαρσία (είναι τιμωρημένος στην Ευρώπη) φάνηκε ότι επηρέασε την ανάπτυξη του Άρη, που είχε μία καλή στιγμή στο α’ μέρος με ένα σουτ του Πάλμα (39’) που έφυγε άουτ, αν και ανέβασε ρυθμό στο τελευταίο 15άλεπτο του ημιχρόνου, απέναντι στον Ολυμπιακό, που «έγραψε» μια πολύ καλή στιγμή με τον Καρβάλιο (30΄) και ένα καλό σουτ-άουτ, του Ρατζέλοβιτς.

Το 0-0 στο α’ μέρος ήταν φυσιολογικό επακόλουθο της μέτριας παρουσίας και των δυο ομάδων, αλλά και με το ξεκίνημα του β’ μέρους, ο Μαρτίνς άλλαξε μόνο μπακ, ρίχνοντας δεξιά τον Άβιλα και περνώντας αριστερά τον Ανδρούτσο, με τις δυο ομάδες να ανεβάζουν ρυθμό και τον Ολυμπιακό να έχει μια πολύ καλή στιγμή με τον Ανδρούτσο (47’).

Οι μαζεμένες αλλαγές του Άρη, μετά το 60’, με παίκτες που για πρώτη φορά έπαιζαν όλοι μαζί (Ουνταμπάγιο αντί Εμπακατά, Καμάτσο αντί Ιτούρμπε, Ματέο Γκαρσία αντί Γκρέι, Χατζηϊωάννου αντί Πάλμα και Μαζικού αντί Πίρσμαν), έδωσαν μια πνοή στην επίθεση των Κιτρινόμαυρων και φάνηκε ότι είναι παίκτες ποιότητας με ταλέντο, αλλά ακόμη καλά-καλά δεν ήξεραν τα ονόματα των νέων συμπαικτών τους και φυσιολογικά, αρκέστηκαν σε ατομικές ενέργειες, με στόχο το γκολ, που ήρθαν λίγο αργότερα.

Από την άλλη πλευρά, ο Μαρτίνς δεν άλλαξε καθόλου τακτική, «φρέσκαρε» την ομάδα του με Χασάν και Κούντε, ακολουθώντας συγκεκριμένη τακτική, «κουμπωμένη» σε εκτός έδρας παιχνίδι, έτσι όπως θα παίξει στο πρώτο ματς των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, στο Ισραήλ στις 20 του μήνα, για να πάρει καλό αποτέλεσμα, αλλά η συνεχής άμυνα φέρνει και λάθη και γκολ από τον αντίπαλο!

Μετά το 74’ λοιπόν, ο Άρης πετυχαίνει δυο γκολ από λάθη παικτών του Ολυμπιακού, το πρώτο από αδράνεια του Άβιλα, μετά από σέντρα του Νταμπό, όταν πετάχτηκε πίσω από τον μπακ του Ολυμπιακού, ο Καμάτσο και με διπλή προσπάθεια έγραψε το 1-0 και ένα λεπτό αργότερα, μετά από σέντρα του Μαντσίνι, ο Μπα κάνει λάθος απόκρουση και δίνει πάσα στον νεαρό Χατζηιωάννου, ο οποίος εύκολα πραγματοποιεί το 2-0. «παγώνοντας» τους πάντες στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, αλλά και «ξυπνώντας» τους παίκτες του.

Φτάνουμε στο 79΄όταν ο Χασάν κλέβει τη μπάλα από τον Φαμπιάνο που καθυστέρησε χαρακτηριστικά να την διώξει, σουτάρει δυνατά, αποκρούει ο Κουέστα, αλλά από κοντά ο Τικίνιο μειώνει σε 2-1.

Συνθέσειες

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά (61’ Οντουμπάτζο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (61’ Μαζικού), Ντουκουρέ (81’ Σγούρος), Πάπε Σέικ Ντιόπ (54’ Νταμπό), Μαντσίνι, Ιτούρμπε (61’ Καμάτσο), Πάλμα (61’ Χατζηιωάννου), Γκρέι (61’ Ματέο Γκαρσία)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Κίτσος (46’ Άβιλα), Ανδρούτσος, Μπα, Μανωλάς (75’ Παπαδόπουλος), Μπουχαλάκης (68’ Κούντε), Εμβιλά, Καρβάλιο, Ραντζέλοβιτς (67’ Χασάν), Καμαρά, Τικίνιο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected