Διάφορα

Άσχημα τα μαντάτα από την Αχαΐα : Μαίνεται η φωτιά στον Δήμο Ερυμάνθου Εκκένωση σε Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή (photos+vid)

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Καλλιθέα Πατρών, στο νεκροταφείο του Προφήτη Ηλία σε περιοχή κοντά σε λιοστάσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πιθανή απειλή κατοικημένης περιοχής, ωστόσο υπάρχουν φόβοι για επέκταση της φωτιάς προς το βουνό, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς συνδράμουν 118 πυροσβέστες, με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της Π.Ε. Αχαΐας.

Λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα εστάλη μήνυμα μέσω του 112 για την εκκένωση δύο οικισμών. Συγκεκριμένα ενημερώνει όσους βρίσκονται στις περιοχές Πλατανόβρυση (Μέτζαινα) και Αγία Παρασκευή (Τοπόλοβα) να εκκενώσουν τα χωριά και να μετακινηθούν προς την Χαλανδρίτσα. Οι φλόγες προχωρούν ακάθεκτες, παρά τις συνεχείς και εντατικές προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

“Θα είναι μακρύ το βράδυ” ανέφερε σε δηλώσεις του στο thebest.gr o Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής.

Αναφερόμενος, στην κατάσταση της φωτιάς, που πλέον έχει περάσει στον Δήμο Ερυμάνθου, είπε: “Βρίσκεται στον ορεινό όγκο, κοντά στο χωριό Πλατανόβρυση. Σίγα σιγά πέφτει το σκοτάδι και ήδη τα εναέρια μέσα θα αρχίσουν να αποσύρονται. Η νύχτα θα είναι δύσκολη και ο αέρας θα είναι σημαντικός παράγοντας στο πως θα εξελιχθεί η φωτιά.

δείτε φωτογραφίες στο thebest.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected