Κατηγορίες
Super League 1

Εξαιρετικό το πρώτο δείγμα της ΑΕΚ, 2-0 τη Γκενκ

Μια πολύ καλή παρουσία είχε στο πρώτο της φιλικό η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα.

Ο “δικέφαλος” έκανε ντεμπούτο στη νέα σεζόν με νίκη 2-0 επί της Γκενκ στο Βέλγιο. Ο Ματίας Αλμέιδα έκανε την πρώτη εμφάνισή του στον πάγκο της Ένωσης παρατάσσοντας την ομάδα με 3-5-2 και δίνοντας ντεμπούτο και στα τρία νέα πρόσωπα της μεσαίας γραμμής, Ορμπελίν Πινέδα, Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Γενς Γιόνσον.

Αυτογκόλ το πρώτο γκολ της σεζόν για την ΑΕΚ, ο Σίμος Μήτογλου έκανε το 2-0 στο 1ο ημίχρονο, ενώ ο Γιώργος Αθανασιάδης απέκρουσε πέναλτι του Σίριλ Ντέσερς.

Ο Αργεντινός τεχνικός παρέταξε στο 1ο ημίχρονο μία ενδεκάδα με αρκετούς παίκτες που θα λογίζονται ως βασικοί τη νέα σεζον. Ο Γιώργος Αθανασιάδης ήταν στα καρέ, ο Λάζαρος Ρότα κάλυψε όλη τη δεξιά πλευρά κι ο Στίβεν Τσούμπερ την αριστερή, ο Ντάμιαν Σιμάνσκι οπισθοχώρησε στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Σίμο Μήτογλου και τον Γιώργο Τζαβέλλα και οι Γενς Γιόνσον και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς έκαναν ντεμπούτο μπροστά τους. Ο Πέτρος Μάνταλος ήταν πίσω από τους Λιβάι Γκαρσία και Σέρχιο Αραούχο στην επίθεση του 3-5-2.

Το “παρθενικό” γκολ της σεζόν σημειώθηκε στο 3′, όταν σε γέμισμα του Μάνταλου με εκτέλεση φάουλ, ο Μήτογλου έπιασε την κεφαλιά και ο Ντανιέλ Μουνιός που επιχείρησε να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Το γκολ δεν άλλαξε κάτι τις δύο ομάδες, όμως ίσως συνέτεινε στον εκνευρισμό που επικράτησε στο χορτάρι της ‘Σέγκεκα Αρένα”. Δεν είναι τυχαίο πως το 1ο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τέσσερις κίτρινες κάρτες, τον Γιώργο Τζαβέλλα να έχει αρκετές αψιμαχίες (και δύο τραυματισμούς στο κεφάλι) και τον Γκατσίνοβιτς επίσης να δείχνει εκνευρισμένος.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι στο 13′ υπέρ της Γκενκ σε μαρκάρισμα του Σιμάνσκι, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε την προσπάθεια του Σίριλ Ντέσερς.

Τα νεύρα και τα πολλά σφυρίγματα του διαιτητή δεν επέτρεψε στον αγώνα να βρει ρυθμό. Η Ένωση δεν κατάφερε να δείξει πολλά πράγματα σε επίπεδο δημιουργίας, όμως με ακόμα μια στημένη φάση στο 32’, ο Μήτογλου έκανε το 2-0.

Αμυντικά η ΑΕΚ τα πήγε καλα με εξαίρεση άλλη μία μονομαχία του Ντέσερς με τον Αθανασιάδη, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να βγαίνει νικητής.

Το 2ο ημίχρονο άρχισε με έντεκα διαφορετικούς παίκτες για τους “κιτρινόμαυρους”. Μέσα σε αυτούς και ο Ορμπελίν Πινέδα που έκανε ντεμπούτο, έχοντας κάνει μόλις μία προπόνηση με τη νέα ομάδα του. Η ενδεκάδα του 2ου μέρους είχε αρκετούς αναπληρωματικούς και νεαρούς, με συνέπεια η Γκενκ να επιτεθεί περισσότερο.

Οι παίκτες της Ένωσης κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση και κυκλοφόρησαν επαρκώς την μπάλα ώστε να αποσυμπιέσουν δύσκολες περιστάσεις. Δημιουργικά το πρόβλημα παρέμεινε όμως και μόνο όταν εκμεταλλεύονταν λάθη των Βέλγων, υπήρξαν προϋποθέσεις για επικίνδυνη στιγμή της ΑΕΚ.

Ο Γιάννης Φοίβος Μπότος είχε ένα τετ α τετ στο οποίο καθυστέρησε να σουτάρει, ο Μιχάλης Κοσίδης βρέθηκε δύο φορές σε θέση βολής όμως επίσης δεν κατάφερε να απειλήσει τον τερματοφύλακα της Γκενκ.

Το βάρος που έπεσε στην άμυνα της ΑΕΚ, το κέντρο της οποίας απαρτιζόταν από τους Ζίγκα Λάτσι και Γιώργο Κορνέζο, ήταν μεγάλο, κυρίως από συνεχόμενα κόρνερ των Βέλγων. Αν και οι παίκτες της ΑΕΚ δεν έδειχναν άνετοι στην απομάκρυνση της μπάλας, εν τέλει κατόρθωσαν να αποσοβήσουν κάθε κίνδυνο και να κρατήσουν το προβάδισμα μέχρι τέλους.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στο 1ο ημίχρονο: Αθανασιάδης, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος, Λ. Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στο 2ο ημίχρονο: Χατζηεμμανουήλ, Μισλέν, Κορνέζος, Λάτσι, Μοχαμάντι, Μουστακόπουλος, Πινέδα, Μπότος, Μαχαίρας (75′ Τζ. Γκαρσία), Γιούσης (81′ Ραντόνια), Κοσίδης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected