Super League 1

Ανταγωνιστικός ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Λεβερκούζεν, στο ντεμπούτο Μάγκνουσον

Ο Παναθηναϊκός στο τρίτο και τελευταίο του φιλικό στην Αυστρία αντιμετώπισε ομάδα επιπέδου Champions League.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ωστόσο, δείχνει πόσο προοδεύει, προκάλεσε πονοκέφαλο με το παιχνίδι του στις «ασπιρίνες» της Λεβερκούζεν και το τελικό αποτέλεσμα ήταν 0-0. Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, έκλεισε αήττητος τα φιλικά με Γουότφορντ (0-0), Αλ Ντουχαϊλ 1-0) και Λεβερκούζεν και εκτός από τα αποτελέσματα, έδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι έχει γίνει ομάδα.

Ένα από τα στοιχεία που θέλει να βάλει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, είναι η πίεση ψηλά. Και φυσικά η ταχύτατη μετάβαση στην επίθεση. Έτσι, προσπάθησε ο Παναθηναϊκός να αντιμετωπίσει μία γερμανική ομάδα επιπέδου Champions League και η αλήθεια είναι ότι ειδικά από το 20’ έως το 40’ την βραχυκύκλωσε. Ενδεικτικό ότι η κατοχή στο πρώτο 45λεπτο ήταν 53%-47% για το «τριφύλλι».

Το φιλικό ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το πρέσινγκ, αλλά το λάθος του Χραντέτσκι, δεν το εκμεταλλεύτηκε ο Παλάσιος.

Στο 15’ σέντρα του Φρίμπονγκ, σουτ του Αζμούν στην κίνηση η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 19’ σουτ του Φρίμπονγκ, έκοψε ο Σένκεφελντ σε κόρνερ και στην εξέλιξη η κεφαλιά του Κοσουνού έφυγε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός μετά το 20’ ισορρόπησε και δεν άφησε τους Γερμανούς ν’ απειλής9ουν. Στο 30’ έκλεψε ψηλά ο Αλεξανδρόπουλος κι έδωσε στον Αϊτόρ, αλλά το αριστερό του σουτ εντός μεγάλης περιοχής έκοψε ο Κοσουνού.

Στο 32’ ο Βαγιαννίδης άλλαξε στον Γκάνεα, ο οποίος έδωσε με τη μία στον Αϊτόρ, αυτός γύρισε συρτά στη μικρή περιοχή, όπου ο Ιωαννίδης δεν πρόλαβε ν’ απειλήσει.

Στο δεύτερο μέρος ο Γιοβάνοβιτς πέρασε δεξί μπακ τον Κώτσιρα, αριστερό τον Χουάνκαρ και στόπερ τον Σάρλια δίπλα στον Σένκεφελντ, ενώ στο τέρμα ήταν ο Λοντίγκιν.

Στο 48’ σέντρα του Χινσάπιε, η κεφαλιά του Πονγιάπαλο έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 62’ ο Γιοβάνοβιτς έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Χόρντουρ Μάγκνουσον. Ο Ισλανδός στόπερ πήγε αριστερά και ο Σάρλια δεξιά, ο Κουρμπέλης ήταν σε ρόλο κόφτη και ο Καμπετσής έπαιξε δεξιά. Ο Μάγκνουσον έδειχνε να έχει ηρεμία και ψυχραιμία στις κινήσεις του κι έπαιζε κάθετα για να βοηθήσει στην ανάπτυξη.

Στο 66’ ο Καρλίτος μπήκε κι έπαιξε πίσω από τον Ιωαννίδη και το σύστημα ήταν ουσιαστικά 4-2-3-1. Ο Σέρβος τεχνικός συνέχισε τις αλλαγές και πήγε χαφ στο 72’ ο Ηλιάδης, δεξιά ο Σαρδέλης και στην κορυφή ο Καμπετσής.

Ο ρυθμός με τις αλλαγές είχε πέσει, αλλά ο Παναθηναϊκός στεκόταν καλά και δεν άφηνε τη Λεβερκούζεν να κάνει παιχνίδι. Στο 75′ σκαστό σουτ του Σαρδέλη ήταν άστοχο.

Ο Παναθηναϊκός απειλήθηκε στο 76’, αλλά ο Λοντίγκιν έδειξε την ποιότητά του. Σουτ του Μπράβο απέκρουσε προσωρινά ο Λοντίγκιν, νέο σουτ του Πογιάνπαλο, απέκρουσε εκπληκτικά ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού.

Στο 78’ πήγε ο Κρυπαράκος δεξιά και ο Σαρδέλης αριστερά. Στο ίδιο διάστημα η κατοχή ήταν 52%-48% υπέρ του Παναθηναϊκού κι αυτό σημαίνει πολλά.

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι (46’ Λοντίγκιν), Βαγιαννίδης (46’ Κώτσιρας), Γκάνεα (46’ Χουάνκαρ), Σένκεφελντ (62’ Μάγκνουσον), Πούγγουρας (46’ Σάρλια), Πέρεθ (62’ Κουρμπέλης), Αλεξανδρόπουλος (66’ Καρλίτος), Τσέριν (72’ Ηλιάδης), Παλάσιος (62’ Καμπετσής), Αϊτόρ (78’ Κρυπαράκος), Ιωαννίδης (72’ Σαρδέλης).

Λεβερκούζεν: Χραντέτσκι, Μπάκερ, Κοσούνου, Αζμούν, Ντεμιρμπάι, Ταπσόμπα, Ντιαμπί, Παλάσιος, Φρίμπονγκ, Αουρίρ, Σικ. Aγωνίστηκαν και οιΛούνεφ, Χινσάπιε, Ταχ, Άντριχ, Χλόζεκ, Μενσά, Παλάσιος, Μπράβο, Αζίλ, Μοναμέι, Πογιάνπαλο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected