Κατηγορίες
Διάφορα

Σοκαριστικές εικόνες από την πτώση αεροσκάφους στην Καβάλα. Άμεση απομάκρυνση λόγω τοξικών αερίων! (vids)

Γύρω στις 22:50 απόψε έπεσε φλεγόμενο εν πτήσει αεροπλάνο στον κάμπο ανατολικά της Νικήσιανης (πιθανότατα μεταξύ Νικήσιανης – Παλαιοχωρίου) στην Καβάλα.

Όπως αναφέρει το kavalanews, κατά τη συντριβή του, πιθανολογείται ότι προσέκρουσε σε πυλώνα ή ηλεκτροφόρα καλώδια, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έκρηξη και γενικό blackout σε Νικήσιανη, Γεωργιανή, Άγιο Χριστόφορο, Παλαιοχώρι, Αντιφιλίππους.

Ενημερώθηκε η Αστυνομία και από τα πρώτα λεπτά ελικόπτερο έκανε ανίχνευση του χώρου.

Μέχρι τις 23:40 κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι οι εκρήξεις είναι συνεχείς και ότι δεν μπορούν οι διασώστες να προσεγγίσουν το σημείο.

Έχουν φτάσει στην περιοχή περισσότερα από 7 πυροσβεστικά οχήματα από Καβάλα, Ελευθερούπολη, Δράμα και αλλού και πάνω από 20 πυροσβέστες. Στο σημείο και 3 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε πλήρη ετοιμότητα.

Την πρωτοβουλία των κινήσεων έχει ο στρατός που αν δεν “καθαρίσει” το σημείο δεν θα υπάρξει παρέμβαση. Πάντως η φωτιά λίγο πριν τη 1 μετά τα μεσάνυχτα ήταν σε ύφεση.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι χαοτική. Υπάρχουν αναφορές για τοξικά αέρια από την φωτιά που έχει προκληθεί με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να μην έχουν πλησιάσει ακόμη το σημείο.

Δόθηκε δε εντολή σε άτομα και οχήματα να βρίσκονται σε απόσταση 100 μέτρων αλλά να υπάρχει και ετοιμότητα για μάσκες.

Στη συνέχεια αυτή η εντολή έγινε ακόμη πιο αυστηρή και κόσμος που βρίσκεται στο σημείο λέει πως δόθηκε νεότερη εντολή για να δημιουργηθεί ζώνη ασφαλείας 2 χιλιομέτρων, λόγω της τοξικότητας των αερίων.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ελικόπτερο ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για αεροσκάφος τύπου Antonov. Γινόταν λόγος για ένα εμπορικό αεροσκάφος cargo.

Στην περιοχή διακινείται και μια πληροφορία πως το πλήρωμα κατάφερε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος με αλεξίπτωτα πριν από τη συντριβή, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σε επίπεδο φημών, επίσης, γίνεται λόγος για πιθανή μεταφορά πυρομαχικών, πράγμα που ίσως δίνει μια εξήγηση για τις απανωτές εκρήξεις και τα τοξικά αέρια.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για αεροσκάφος του σερβικού στρατού στο οποίο επέβαιναν κι άλλα άτομα. Γίνεται λόγος ακόμη και για 40 νεκρούς. Ούτε αυτές οι πληροφορίες έχουν επιβεβαιωθεί.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. μεταφέροντας τα πρώτα στοιχεία της Πυροσβεστικής, κάνουν λόγο για 8 άτομα πληρώματος και για “επικίνδυνο φορτίο 12 τόνων!”.

Αυτό που επιβεβαιώνεται από πολλές πηγές είναι ότι εκδηλώθηκε φωτιά στον έναν από τους 4 κινητήρες του αεροσκάφους και ζητήθηκε άδεια για προσγείωση στην Καβάλα ωστόσο αμέσως μετά το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ.

Επίσης επιβεβαιώνεται το ότι στο σημείο έχουν σπεύσει πυροτεχνουργοί του στρατού σε περίπτωση που χρειαστεί απενεργοποίηση πυρομαχικών.

Τοπικός αξιωματούχος δήλωσε στο KavalaNews λίγα λεπτά μετά τη συντριβή ότι το αεροσκάφος εκτελούσε εμπορική πτήση με αφετηρία την Σερβία και προορισμό την Ιορδανία.

Στη Σερβία διακινούνται πληροφορίες πως πρόκειται για ουκρανικό αεροσκάφος που ξεκίνησε από το Βελιγράδι με προορισμό την Ιορδανία.

Λέγεται επίσης πως δεν επρόκειτο για πολιτικό αεροσκάφος αλλά για στρατιωτικό ή συγκεκαλυμένα στρατιωτικό.

Αμφισβητείται εν μέρει και η βεβαιότητα ότι ξεκίνησε από το Βελιγράδι.

Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία απολύτως επίσημη ανακοίνωση από τις σερβικές αρχές.

Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι το αεροσκάφος είχε περάσει πάνω από το Άγιο Όρος και κατευθυνόταν νοτιοανατολικά αλλά έκανε στροφή 180 μοιρών και γύρισε προς Καβάλα, πιθανότατα για να προσγειωθεί λόγω της πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί. Σχετική φωτογραφία δημοσιεύεται παρακάτω.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected